σε , ,

Γιατί κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τους στίχους στα τραγούδια του Sin Boy;

Συχνά είναι πιο εύκολο να καταλάβεις τι λέει η Cardi B απ’ ό,τι αυτός και υπάρχει εξήγηση

Ήταν 8 Απριλίου όταν έκανε την εμφάνισή του στον απέραντο κόσμο του You Tube ένα τραγούδι με το όνομα «Mama». Τώρα, σχεδόν δύο μήνες μετά, αγγίζει τα 30 εκατομμύρια views, παίζει σε κλαμπς, σε καφετέριες, στα κινητά όλων των 15χρονων και φυσικά το βάζουν με τέρμα τη φωνή όλοι οι κάγουρες στα αυτοκίνητά τους.

Ποιος είναι, όμως, ο δημιουργός αυτού του τραγουδιού, το οποίο χρειάζεται υπερπροσπάθεια και μεγάλη εξοικείωση με το είδος ούτως ώστε να μπορέσεις να καταλάβεις τι λένε οι στίχοι, και ας είναι στα ελληνικά; (Αυτό συμβαίνει γιατί είναι της μόδας το mumble, να τραγουδάς ψιλομουρμουρίζοντας αδιάφορα, πράγμα που εντείνει το μυστήριο και το hype για το τι λένε οι στίχοι).

Sin Boy το καλλιτεχνικό του όνομα, Αγκουστίν Γκέγκα το πραγματικό του. Γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου του 1994 στην Νέα Ιωνία Αττικής και κατάγεται από την Αλβανία. Σε συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε δηλώσει πως πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια τόσο για οικονομικούς λόγους αλλά και εξαιτίας του ρατσισμού που δέχτηκε. «Έχω περάσει εποχές να τρώω μόνο ψωμί με λάδι και αλάτι» είπε, ενώ για τον ρατσισμό που έχει ζήσει ανέφερε πως επειδή είναι Αλβανός στα παιδικά του χρόνια οι γονείς των συμμαθητών του έλεγαν στα παιδιά τους να μην κάνουν παρέα μαζί του λόγω της καταγωγής του. Ο τραγουδιστής πρόσθεσε πως κάθε μέρα παλεύει κατά του ρατσισμού και για το λόγο αυτό λέει συνέχεια πως είναι Αλβανός.

Τα πρώτα σημαντικά του βήματα στη μουσική τα έκανε το 2017, όταν άρχισε να γίνεται γνωστός με το τραγούδι «Draco», ενώ την ίδια εποχή υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Heaven. Το Mama δεν είναι το μοναδικό του τραγούδι που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Τον Σεπτέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε το single «Gigi» με την Αλβανίδα τραγουδίστρια Rina, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια views.

Όμως, και άλλα τραγούδια του πηγαίνουν πολύ καλά στο You Tube, όπου σημειώνει εξαιρετικά νούμερα για τα ελληνικά δεδομένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τραγούδι «Juju» το οποίο πλησιάζει τις 10 εκατομμύρια προβολές.

Τα τραγούδια του είναι παρόμοιου ρυθμού και νοοτροπίας, αλλά άλλο είναι το μεγαλύτερο κοινό τους σημείο: χρειάζεται υπερπροσπάθεια για να καταλάβει κανείς τι λέει. Σε μερικά δεν καταλαβαίνεις τίποτα, ενώ σε άλλα απλώς πιάνεις κάποιες λέξεις. Είναι φορές που φαντάζει πιο εύκολο να καταλάβεις τι λέει η Cardi B στα τραγούδια της σε σχέση με τον Sin Boy.

Εντύπωση είχε προκαλέσει πριν από λίγο καιρό η αντίδραση του νεαρού τραγουδιστή στη σάτιρα που δέχτηκε από τους Ράδιο Αρβύλα. Συγκεκριμένα, είχε πει στον Γρηγόρη Αρναούτογλου πως «μισεί» τον Αντώνη Κανάκη, καθώς πατάει πάνω στη δική του δόξα για να πουλήσει περισσότερο. Το parody των Ράδιο Αρβύλα για το Mama είχε γίνει viral εκείνη την περίοδο:

 

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
    • «Χρειάζεται υπερπροσπάθεια και μεγάλη εξοικείωση με το είδος ούτως ώστε να μπορέσεις να καταλάβεις τι λένε οι στίχοι, και ας είναι στα ελληνικά; Αυτό συμβαίνει γιατί είναι της μόδας το mumble, να τραγουδάς ψιλομουρμουρίζοντας αδιάφορα, πράγμα που εντείνει το μυστήριο και το hype για το τι λένε οι στίχοι.»

Αφήστε μια απάντηση