σε ,

Γιατί πεθαίνουν με covid πιο πολύ οι Ορθόδοξοι ιερείς;

O Πάπας, οι Καρδινάλιοι, ο Δαλάι Λάμα, οι Ιμάμηδες κλπ σπανίως κολλάνε. Τι κάνουν λάθος οι Ορθόδοξοι λοιπόν;

Ελλάδα 2020: Η επιτομή των fake news

Κάθε μέρα μαθαίνουμε για νέα κρούσματα σε ιερείς, Μητροπολίτες, καλόγριες. Ακόμα κι ο Αρχιεπίσκοπός μας είναι στο νοσοκομείο με κορωνοϊό. Στην Ελλάδα έχουν ήδη πεθάνει δεκάδες ιερείς κι ένας Μητροπολίτης, ενώ και σε άλλες χώρες γίνεται το ίδιο.

Χιλιάδες λαού αποχαιρέτησαν χωρίς προστασία τον Πατριάρχη Μαυροβουνίου που πέθανε από κορωνοϊό, και ένα σωρό ιερείς κόλλησαν στην κηδεία. Ο Πατριάρχης Σερβίας όχι μόνο κόλλησε αλλά σήμερα πέθανε κιόλας.

No Title

No Description

Και σε μας, κάποιος σήκωσε ένα παιδάκι να φιλήσει τον νεκρό με κορωνοϊό Μητροπολίτη Λαγκαδά!!!

Ο (πρώην ιερέας) Συράκος Ιωάννης Κεσέν, έγραψε στο Facebook του:

Γιατί ο Πάπας, οι Καρδινάλιοι, δυτικοί επίσκοποι και παπάδες ούτε ο Δαλάι Λάμα και οι περί αυτόν, ούτε οι Χοτζαδες, μήτε οι Ιμαμηδες ούτε κι οι Δερβισιδες ΔΕΝ πεθαίνουν από κοβιντ ενώ πεθαίνουν οι ορθόδοξοι μεγαλοπαπαδες;

Όχι γιατί ο κοβιντ μισεί την Ορθοδοξια, αλλά γιατί οοοοολοι οι άλλοι έκλεισαν τους χώρους λατρείας τους όταν έπρεπε. Και σεις ορθόδοξοι μη λέτε ότι οι δικοί σας νεκροί είναι ήρωες ή άγιοι. Είναι κοινώς μ… (αιώνια των η μνήμη) που παίρνουν και άλλους μ… στο λαιμό τους που κοινωνάνε όλοι κι όλες μαζι. Αμήν.

Οι λόγοι λοιπόν που οι άλλες θρησκείες δε θρηνούν τόσα θύματα είναι βασικά δύο: Έχουν μυαλό, και δεν έχουν υπεροψία.

Οι δικοί μας είναι σίγουροι ότι ο Θεός θα τους προστατεύσει, επειδή είναι οι εκλεκτοί του, είναι σίγουροι ότι δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία, ότι αρκούν οι αποστάσεις, ότι είναι ΟΚ να μη φορούν μάσκες. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. 

Των άλλων θρησκειών δεν φοβούνται να χρησιμοποιήσουν κουταλάκια μιας χρήσης μη τυχόν τους κοροϊδέψουν ως αδύναμους ή άπιστους. Δεν απειλείται η πίστη τους αν κάνουν λειτουργίες μέσω τηλεόρασης.

Η υπεροψία και ο εγωισμός των δικών μας βάζουν σε κίνδυνο χιλιάδες πιστούς (οι περισσότεροι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες). Σαν τα παιδάκια στυλώνουν τα πόδια κι επιμένουν – και μυαλό δεν έβαλαν ούτε όταν ξεκίνησαν τα κρούσματα κι οι θάνατοι στην αυλή τους.

Υπάρχουν κι εξαιρέσεις σε άλλες θρησκείες, αλλά συνήθως πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις – για ανεύθυνους που δεν ακολούθησαν τις επίσημες οδηγίες. Εδώ οι επίσημες οδηγίες είναι εξοργιστικές, ενώ αν τους άφηνε το κράτος θα άφηναν «ανοιχτές εκκλησίες παντού και πάντα».

Υπάρχουν εξαιρέσεις και στην Ορθοδοξία φυσικά. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν απ’ τους πρώτους που έδινε το καλό παράδειγμα φορώντας μάσκα παντού, ακόμα και μέσα στο ιερό. Στις ΗΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος υιοθέτησε κατευθείαν κατάλληλα μέτρα για να είναι σίγουρος πως θα προστατευθεί η υγεία και των ιερέων αλλά και των πιστών.

Δεν άρχισε τα «μα το κουταλάκι είναι αγιασμένο, η Θεία Κοινωνία είναι ο Χριστός», δεν φοβήθηκε μην προσβάλλει τον Χριστό, αλλά έκανε αυτό που δίδαξε ο ίδιος ο Ιησούς: Φρόντισε να σώσει ζωές.

Και τώρα και οι δύο ηγέτες, στέλνουν τα περαστικά τους στον δικό μας που έσπασε την καραντίνα και τελικά βρέθηκε στο νοσοκομείο…

Οι δικοί μας, σαν από καπρίτσιο, έπαιξαν με τη φωτιά και προφανώς πήραν στο λαιμό τους κι ένα σωρό ανθρώπους που τους πίστεψαν και τους εμπιστεύτηκαν περισσότερο απ’ ό,τι εμπιστεύτηκαν τους επιστήμονες. (Κατάπτυστοι είναι φυσικά και όσοι επιστήμονες είτε έκαναν τα στραβά μάτια ή, λόγω της προσωπικής πίστης τους, επιβεβαίωναν τους αντιεπιστημονικούς ισχυρισμούς περί προστασίας απ’ τον covid στην εκκλησία…)

Κάποιοι το συνεχίζουν και τώρα…

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H ψεκασμένη φάση των Active Member έχει γίνει, πια, τρομακτική

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote