σε ,

Γνωρίστε τον Darius, τον ποντικό που έμαθε να ζωγραφίζει

Η ιδιοκτήτριά του πούλησε τα έργα του κι αγόρασε μια θήκη ασφαλείας για να γυρίζουν μαζί όλο τον κόσμο

Η Amalie Markota Andersen είναι φοιτήτρια γραφιστικής και ψηφιακών τεχνών από τις ΗΠΑ με ιδιαίτερη αγάπη για τα ποντίκια. Όχι τα συνηθισμένα χάμστερ, αλλά κανονικούς αρουραίους. Σε συνέντευξη της στο Bored Panda μίλησε γι’ αυτή της αγάπη αλλά και για τον Darius, το ποντίκι που έμαθε να ζωγραφίσει με τα πόδια και έγινε viral στα social media.

«Είχα ποντίκια όλη μου τη ζωή, από τότε που ήμουν περίπου 14-15 ετών. Έμαθα από το ίντερνετ πόσο υπέροχα είναι σαν κατοικίδια. Το τελευταίο καιρό αρχίζουν να γίνονται πολύ δημοφιλή. Δυστυχώς δεν ζουν πολύ καιρό, συνήθως 2-3 χρόνια. Είχα 9 μέχρι σήμερα. Ο Darius ήταν ένας από αυτούς».

«Τον πήρα το 2017. Όταν τον είδα τον επέλεξα αμέσως. Φαινόταν τόσο ευγενικός. Τον αγάπησα από την πρώτη στιγμή που τον είδα».

Η Amalie κατέγραψε όλη την καλλιτεχνική δραστηριότητα του Darius στο μπλογκ της στο Tumblr. Η πρώτη του ζωγραφιά δημοσιεύτηκε εκεί τον Φεβρουάριο του 2018

«Χάρηκα πολύ που ο Darius έγινε viral. Του άξιζε.

Ξεχώριζε από τα άλλα ποντίκια που είχα. Ήταν πολύ δειλός και ντροπαλός. Δεν του άρεσε πολύ να εξερευνά, όπως κάνουν συνήθως τα τρωκτικά. Του άρεσε να κάθεται στην αγκαλιά μου ή να κοιμάται στο κρεβάτι μου. Δεν ήταν και πολύ ανεξάρτητος. Ήταν πάντα προσκολλημένος πάνω μου σαν μικρό μωρό. Φαινόταν να μου έχει ιδιαίτερη αδυναμία, όπως είχα και εγώ σ’ αυτόν. Γι’ αυτό και λυπήθηκα πολύ όταν πέθανε και έπρεπε να τον αποχωριστώ.»

«Δεν ήταν καθόλου νευρικός ή επιθετικός, απλώς δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για άλλους ανθρώπους. Περίεργο πράγμα για ποντίκι. Συνήθως ενδιαφέρονται πολύ για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους. Αλλά ο Darius ήθελε μόνο να τον χαϊδεύω.»

Όταν έγινε διάσημος μέσω του ίντερνετ, η Amalie έγινε η μάνατζερ του. Πούλησε τα έργα του και αγόρασε μια ειδική θήκη μεταφοράς για να εξερευνούν μαζί με ασφάλεια τον κόσμο στις βόλτες τους.

«Μετανιώνω που πούλησα τα έργα του, αλλά χαίρομαι που ξέρω ότι είναι κάπου εκεί έξω και κάποιος τα προσέχει. Ήταν τρελό αυτό που έγινε. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα προσέφερε τόση χαρά στον κόσμο. Αλλά χαίρομαι που έγινε. Δυστυχώς, ο Darius έκανε μόνο 4 έργα ζωγραφικής όσο ζούσε, αλλά σκέφτομαι να κάνω το ίδιο με τα νέα μου κατοικίδια, τον Gucci και τον Mango.»

«Χαίρομαι που τόσοι άνθρωποι μιλούν ακόμη για τον μικρό μου Darius, παρόλο που πέθανε στις αρχές του χρόνου. Η μνήμη του θα ζήσει για πάντα χάρη σε όλους αυτούς που τον αγάπησαν. Τα σχόλια με κάνουν να χαμογελώ.»

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεστ Προσωπικότητας: Ποιο κατοικίδιο ζώο είσαι;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε