σε

Γονείς γνωστού influencer κατηγορούνται για απάτη – και το ίντερνετ ζητά τον… λογαριασμό από τον γιο

Η λογική της συλλογικής ενοχής που δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία

EFKA
Eurokinissi

Μια σοβαρή υπόθεση απάτης με αναπηρικά επιδόματα ήρθε στο φως τις τελευταίες ημέρες, με επτά συλλήψεις στην περιοχή του Αγρινίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Lifo, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται οι γονείς γνωστού influencer, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα που παρενέβαινε σε υγειονομικές επιτροπές (ΚΕΠΑ) ώστε να χορηγούνται επιδόματα σε μη δικαιούχους.

6396339
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Το πρόσωπο του influencer δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση και δεν κατηγορείται για οτιδήποτε. Ωστόσο, η παρουσία των γονιών του στη δικογραφία στάθηκε αφορμή για μια σειρά σκληρών, ειρωνικών και συχνά προσβλητικών σχολίων στα προφίλ του στα social media.

Ανάμεσα στα πιο χαρακτηριστικά:

«Τι ώρα έχεις επισκεπτήριο;»
«Από τη Μύκονο στον Κορυδαλλό»
«33. Το κελί, όχι τα χρόνια»
«Κακός επιδοματίας»
«Ευτυχώς στον Κορυδαλλό δεν θα νιώθεις μοναχούλης ποτέ»
«Να χαίρεσαι τον μπαμπά σου και τη μαμά σου!»
«Δεν θα μιλήσει – ξέρει ότι εκεί έξω υπάρχουν πολλά χάπατα»

Σε περιόδους ψηφιακής υπερ-έκθεσης, τέτοια σχόλια φανερώνουν μια επικίνδυνη τάση: την αναβίωση της έννοιας της οικογενειακής ευθύνης, ενός όρου ασύμβατου με κάθε έννοια δικαιοσύνης και κράτους δικαίου. Κανείς δεν είναι υπεύθυνος για τις πράξεις των γονιών του. Η ευθύνη είναι – και οφείλει να παραμένει – ατομική. Η δημόσια διαπόμπευση με βάση το επώνυμο, μόνο σε εποχές σκοταδισμού ανήκει.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια