σε , , ,

H ψεκασμένη φάση των Active Member έχει γίνει, πια, τρομακτική

Μια βόλτα στο Facebook του καλού low bap συγκροτήματος αρκεί για να φρικάρει όποιος δεν έχει χάσει ακόμα την πίστη του στην επιστήμη

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μου αρέσουν πολύ, ειδικά η πρώτη περίοδος: Και οι στίχοι, και οι μουσικές και -κυρίως- οι παραγωγές. Μου αρέσει και η Sadahzinia, όπως και τα παιδικά βιβλία που έχει γράψει (και έχω βάλει και σχετικό άρθρο πρόσφατα). Θέλω να πω, τίποτα προσωπικό μαζί τους δεν έχω, αντιθέτως.

Όμως η τωρινή τους στάση στα της πανδημίας (μια στάση που χαρακτηρίζεται συνοπτικά ως ψεκασμένη) έχει γίνει λίγο τρομακτική. Κι αυτό γιατί, εν μέσω τεράστιας πανδημίας και καθημερινών θανάτων, προπαγανδίζουν επικίνδυνες αντιεπιστημονικές θεωρίες. Πείθοντας και άλλους μπορεί να συντελούν στην απείθεια στα μέτρα και εμμέσως στη διασπορά του ιού, τις διασωληνώσεις και πάει λέγοντας.

Η κριτική στην εξουσία είναι θεμιτή – ίσως είναι και η βασική ευθύνη κάθε καλλιτέχνη. Κατανοητή η κάθε επίθεση εναντίον της, όπως πχ. μέσω της τέχνης τους:

Οι επιθέσεις στους ηγέτες είναι αναμενόμενες… 

Log into Facebook

No Description

αν και κάποιες θυμίζουν λίγο την πάνω πλατεία των Αγανακτισμένων…

Log into Facebook

No Description

Όμως η πλήρης άρνηση της επιστήμης και της λογικής είναι εμφανής όχι μόνο στα τραγούδια που βγάζουν πρόσφατα αλλά και στις αναρτήσεις, και στις απαντήσεις που δίνουν σε όσους διαφωνούν.

Log into Facebook

No Description

 

Το δυσάρεστο είναι πως η σελίδα των Active Member έχει γίνει ένας χώρος όπου μαζεύεται ο κάθε «ψεκασμένος» (αφού δε δέχονται τον όρο και τον βάζουν σε εισαγωγικά) και εμπλουτίζουν τη φάση με ένα σωρό θεωρίες:

Ο Μπάιντεν δεν κέρδισε στ’ αλήθεια, αλλά ο Τραμπ που τον πολεμάνε τα συμφέροντα. (Κάποιος υποστηρικτής των Active Member τη λέει σε υποστηρικτή της επιστήμης χρησιμοποιώντας gif του Τραμπ να τον διώχνει…)

Άλλοι βρίσκουν ευκαιρία να γεμίσουν τον φιλόξενο τοίχο του συγκροτήματος με μισές αλήθειες αλλά και απίθανες ανακρίβειες και ψέματα:

Ναι, όλως τυχαίως είσαι χαζός.

Υπάρχουν και βίντεο του Τράγκα που «καταρρίπτει τους μύθους των γιατρών και των επιστημόνων»:

Φυσικά στα σχόλια βρίσκουμε και βίντεο του απαξιωμένου καθηγητή Ιωαννίδη (που έπεσε εκκωφαντικά έξω σε όλα όσα έλεγε το Μάρτιο) όπως και διάφορων «ιντερνετικών γιατρών του YouTube» που αποκαλύπτουν τα… εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας των υπολοίπων, κανονικών γιατρών. Επίσης οι φανς των Active Member ποστάρουν ως αποδείξεις κόπι πέιστ κείμενα απ’ το υποτιθέμενο «παγκόσμιο συνέδριο Νομπελιστών» όπου κανένας φυσικά δεν ήταν Νομπελίστας.

Τα σχόλια των φανς είναι τέτοιας ποιότητας που προκάλεσαν στο τέλος αυτή την αντίδραση:

Όλα αυτά τα συνωμοσιολογικά, ο διαχειριστής της σελίδας (φανταζόμαστε ποιος είναι) τα δέχεται χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Αν όμως κάποιος υποστηρίξει την επιστήμη είναι «τρολάκι» και «λεκιασμένος». Πχ. αυτός:

παίρνει την απάντηση απ’ τους Active Member.

Ή κι αυτή:

Ευτυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιδρούν:

Και το αγαπημένο μου:

*Τη βόλτα στη σελίδα του καλού συγκροτήματος την έκανα μετά από προτροπή φίλου ο οποίος μου έγραψε:

«Δεν είναι Μπαλαφας, ούτε Πετρακος. Είναι χειρότερο δυστυχώς. Γιατί τον Πετρακο τον αποδομείς εύκολα. Εδώ, η ποίηση και οι τεχνικά δομημενοι στίχοι ξεπλενουν-ή έτσι νομίζει το ίδιο το συγκρότημα τουλάχιστον-απόψεις ψεκασμενες και επικίνδυνες. Λυπάμαι γιατί η μουσική τους, ηταν το μουσικό χαλί που έπαιζε πίσω στα χρόνια της εφηβεία μου. Tο συγκλονιστικο κομμάτι τους ” Πες μου τι άλλο φοβάσαι και θα γίνω” απέκτησε χρόνια μετά την δημιουργία του, νεες προεκτάσεις. Φοβάμαι ότι εγινε ψεκασμενος, αρνητής της επιστήμης και επικίνδυνος.»

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς νιώθει τώρα ο κ. Τράγκας; – Για τον 25χρονο νεκρό απ’ τις Σέρρες που τον πίστεψε

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote