σε ,

Η απαίσια, ψηφοθηρική θρησκοληψία της Έλενας Ράπτη

Η Έλενα Ράπτη μεταμορφώθηκε σε Ελένη Λουκά με γελοιωδέστατο κείμενο για τις «προκλητικές ελευθερίες» και το «Σχέδιο του Θεού»

Κι όμως, η κα Ράπτη δεν κατεβαίνει με το κόμμα του Βελόπουλου. Απλά ψαρεύει απ' την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων (Φωτο αρχείου: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τις τελευταίες μέρες κάποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας το έχουν γυρίσει σε «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια». Πχ.:

(Κι όλα αυτά λες και ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε την Εκκλησία, κατέβασε τα εικονίσματα ή έκανε κανά Διαχωρισμό, ορέ!)

Οι πολιτικοί συχνά είναι σαν χαμαιλέοντες. Λένε διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά ακροατήρια προκειμένου να κερδίσουν την ψήφο τους.

Μπορώ να φανταστώ την υποψήφια της ΝΔ Έλενα Ράπτη να είναι σε πάρτι νεολαίας και να το παίζει κουλ και προχωρημένη, μπορώ να την φανταστώ και να γλείφει παπάδες και θεούσες για να πλασαριστεί σε καλύτερη θέση στη Βουλή.

Δυστυχώς δεν χρειάζεται πια να την φαντάζομαι να κάνει το δεύτερο, αφού έγραψε τώρα ένα γελοιωδέστατο κείμενο σε εκκλησιαστικό σάιτ και το κριντζ χτύπησε κόκκινο:

Η νομοθέτηση προκλητικών ελευθεριών (ποιων συγκεκριμένα κυρία Ράπτη;), οι καημένοι 10.000 ιερείς που παραλίγο να πληρώνονταν απ’ την Εκκλησία αντί από την τσέπη μας (αλλά ο Τσίπρας ήταν τόσο κότα που φυσικά και δεν το έκανε), το Σχέδιο του Θεού, η μετατροπή των Θρησκευτικών σε μάθημα πραγματικών γνώσεων:

Η Έλενα Ράπτη μεταμορφώθηκε σε Ελένη Λουκά προκειμένου να πάρει όσες ψήφους μπορεί απ’ τους θρησκόληπτους της Θεσσαλονίκης. Και προφανώς θα τις πάρει.

Τη μέρα που ο απερχόμενος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης γιορτάζει τις «προκλητικές ελευθερίες» κρεμώντας μια σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου για να τιμήσει τα 50 χρόνια απ’ την εξέγερση του Stonewall, με το άρθρο της κας Ράπτη παίρνουμε μια γεύση για την επόμενη μέρα στη Θεσσαλονίκη, μετά την αποχώρηση του Δημάρχου.

Οπισθοδρομικοί πολιτικάντηδες, Άνθιμος, σκληρή δεξιά.

Σαλονικιώτικο déjà vu.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

4 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
  1. Υπάρχουν χριστιανοί που όντως βλέπουν μια αποχριστιανικοποίηση του δημοσίου βίου, ειδικά με την αποχωρούσα κυβέρνηση σε επίπεδο προσώπων/ αντικληρικαριστικών απόψεων, ανεξάρτητα του τί όντως έγινε. Υπάρχουν προοδευτικοί που χαίρονται με αυτό. Υπάρχουν και εκείνοι που το αρνούνται. Υπάρχουν σίγουρα πολιτικάντηδες που το εκμεταλλεύονται. Από εκεί και έπειτα, δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω πιο από τα δύο κείμενα (της πολιτικού ή του αρθρογράφου) είναι το “απαισιοτερο” από πλευράς ύφους. Στο δια ταύτα, και τα θρησκευτικά (πανευρωπαϊκά ομολογιακό μάθημα) και το νομοσχέδιο με δυνατότητα αλλαγής ταυτότητας φύλου σε ανήλικους με τα νομικά κενά και την παράξενη βιασύνη (ναι, μπορεί κάποιος να το πει και “προκλητικό”) είναι και υπήρξαν αντικείμενα συζήτησης. Μπορεί να απευθύνεται (και) σε “Άνθιμους” αλλά δεν λέει και βλακείες.

    • Εάν ΔΕΝ λέει βλακείες, τότε καλό θα ήταν να συγκεκριμενοποιήσει για τι πράγμα ακριβώς μιλάει. Το ότι λέει πως νομοθετούνται προκλητικές νομοθεσίες είναι μια γενικότητα. Ας μας πει ποιες είναι αυτές και το σημαντικότερο, πως έπραξε ή τι είπε η ίδια στη βουλή όταν ψηφίζονταν. Όσο δεν το κάνει και γράφει κείμενα εύπεπτα με ακροατήριο, κατά βάση, θρησκόληπτους, τότε δίνει το δικαίωμα σε όλους να υποθέτουν τι θέλει να πει και όχι να καταλαβαίνουν. Επίσης κάτι που θα έπρεπε να συγκεκριμενοποιήσει είναι η τελευταία πρόταση. Να μας πει ποιο ακριβώς είναι το “σχέδιο του Θεού”. Κάτι θα ξέρει. Πολιτεύεται με το κόμμα του οποίου ο πρώην αρχηγός, μιλούσε μαζί του.

  2. Δε νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί η Έλενα Ράπτη με την ομολογουμένως γραφική Ελένη Λουκά.
    Κι ούτε καταλαβαίνω γιατί είναι “απαίσιο ” το κείμενό της. Είμαι σίγουρη ότι πολλοί θα συμφωνήσουν ότι αυτή η κυβέρνηση κοίταξε να απαξιώσει εθνικά ιδεώδη και θρησκευτικά πιστεύω Π.χ. όσοι πήγαν στα συλλαλητήρια ήταν γραφικοί και φασίστες ενώ όσοι πήγαν στο Athens pride ήταν άτομα που αγωνίζονται για τα πιστεύω τους. Δεν αποδοκιμάζω το τελευταίο απλώς δεν μου αρέσει ο επιλεκτικος σεβασμός της γνώμης του άλλου.

  3. Ποτέ ο τσιπρας δεν προσπάθησε να πληρώνονται οι ιερείς από την εκκλησία απλά προσπάθησε να μην θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι για να μπορέσει να προσλάβει άλλους ώστε να πάρει τις εκλογές. Η Ράπτη είναι βουλευτής όλων των Ελλήνων και είτε σου αρέσει η όχι οι Έλληνες είναι χριστιανοί οπότε όλα αυτά που γράφει είναι πραγματικές απειλές.

Αφήστε μια απάντηση