σε , ,

Η χαρά της ζωής! Αυτός ο 5χρονος χορεύει για πρώτη φορά, χάρη στο τεχνητό του πόδι

Απολαυστικό βίντεο!

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε για την θλιβερή πραγματικότητα που επικρατεί στο Αφγανιστάν εδώ και καιρό. Χωρίς πολλές λεπτομέρειες, το πιο δυσάρεστο κομμάτι του πολέμου που συνεχίζεται είναι ότι πληγώνονται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) οι πολίτες και ιδίως τα παιδιά, τα οποία δεν έχουν τον έλεγχο των ζωών τους αυτόν τον καιρό και αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα κάθε μέρα.

Εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά στο Αφγανιστάν έχουν κάποιου είδους αναπηρία, πολλά εκ των οποίων την απέκτησαν από τραυματισμούς στη διάρκεια του πολέμου. Πρόσφατα ένα βίντεο ενός αγοριού από το Αφγανιστάν που χορεύει έγινε viral για έναν συγκινητικό και ταυτόχρονα λυπητερό λόγο.

Πρόσφατα ένα αγόρι από το Αφγανιστάν που χόρευε με τεχνητό πόδι έγινε viral

No Title

No Description

Όταν ο Αμάντ Ραμάν ήταν μόλις οκτώ μηνών, αυτός και η αδελφή του Σαλιμά τραυματίστηκαν στο χωριό τους στην επαρχία Λόγκαρ, όταν ξέσπασε διαμάχη μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων του Αφγανιστάν και των ταλιμπάν. Στη διάρκεια της μάχης, ο Αμάντ δέχτηκε σφαίρα στο πόδι και ως συνέπεια έπρεπε να ακρωτηριαστεί, ενώ Σαλιμά δέχτηκε σφαίρες στο νεφρό και το πόδι της. Δυστυχώς, αυτή η αποκαρδιωτική ιστορία είναι μία από τις πολλές καθώς οι συρράξεις στην επαρχία Λόγκαρ, νότια της Καμπούλ, είναι συχνές.

Ο Αμάντ δέχτηκε το πρώτο του τεχνητό πόδι όταν ήταν ενός και σύντομα έμαθε να χορεύει. Καθώς μεγάλωνε, το αγόρι χρειαζόταν από ένα νέο πόδι σχεδόν κάθε χρόνο και αυτή τη στιγμή περπατάει χρησιμοποιώντας το τέταρτο τεχνητό του πόδι. Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο twitter δείχνει τον 5χρονο Αμάντ να χορεύει με τη μουσική του κινητού σε ένα νοσοκομείο της Καμπούλ τη Δευτέρα. Το προσωπάκι του αγοριού φωτίστηκε από χαρά και ένα εκστατικό χαμόγελο που έκανε όλον τον κόσμο να δακρύσει.

Το βίντεο τραβήχτηκε από έναν ψυχοθεραπευτή με το όνομα Μούλκαρα Ραΐμι σε κλινική στην Καμπούλ

Roya Musawi

دوستانی که ویدیوی احمد را از صفحه تویتر من بازنشر میکنند خواهشا منبع ویدیو را نیز ذکر کنند. با سپاس

Μάλιστα, για πολλούς αυτό το βίντεο ήταν ένα μάθημα για να αρχίσουν στα αλήθεια να εκτιμούν τις ζωές τους

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παιδιά ζωγράφισαν τον πόλεμο που έζησαν. Να 15 απ’ τις ζωγραφιές

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε