σε

Η Gillian Anderson δεν φόρεσε απλώς “ένα φόρεμα με αιδοία” στις Χρυσές Σφαίρες

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Gillian Anderson απασχολεί “μιλώντας” (άτυπα) για τη γυναικεία ενδυνάμωση.

81st Annual Golden Globe Awards - Arrivals
Getty Images

Μέσα σε όλα, το φόρεμα με το οποίο εμφανίστηκε στις Χρυσές Σφαίρες η Gillian Anderson έκλεψε τις εντυπώσεις. Σε μερικούς δεν άρεσε καθόλου. “Μα τι μπορεί να πάει λάθος με ένα λευκό στράπλες φόρεμα;” μπορεί να σκέφτεται κανείς. Θα σας πούμε. Το λευκό φόρεμα της Anderson ήταν γεμάτο με κεντητά αιδοία. Ναι, κάτι παραπάνω από fashion statement.

Η 55χρονη ηθοποιός, που κάποιοι γνώρισαν στο The Crown και λάτρεψαν στο Sex Education, εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών με ένα λευκό, στράπλες φόρεμα, με κεντημένα αιδοία. Το λες ωδή στη γυναικεία ανατομία; Θα μπορούσες. Σύμφωνα με την ίδια, κάθε μοτίβο του φορέματος χρειάστηκε 3,5 ώρες κεντήματος για να ολοκληρωθεί. “Το φόρεμά μου σχεδιάστηκε από τη Gabriela Hearst και έχει αιδοία πάνω του”, είπε η ηθοποιός στο Deadline. Διάλεξε για το φόρεμα “για τόσο πολλούς λόγους”, προσθέτοντας: “Είναι κατάλληλο για το brand”.

GettyImages 1908169781
Getty Images

Μιλώντας στο ExtraTV, η Anderson αποκάλυψε πως το φόρεμα ήταν μια συνεργασία μεταξύ της Hearst και του εναλλακτικού wellness brand της, G Spot. “Το φόρεμα έχει αιδοία, αν θέλετε να κοιτάξετε προς τα κάτω… Είναι περίπου 150 ώρες κεντήματος”, εξήγησε.

Ενώ η ίδια δεν ανέλυσε παραπάνω τα κίνητρα για τα οποία επέλεξε το συγκεκριμένο φόρεμα, πολλοί φαίνεται να έχουν θεωρήσει πως πρόκειται για μια απόφασή της που σχετίζεται με την ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade, η οποία γέννησε έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Γυναίκες και νεαρά κορίτσια έρχονται αντιμέτωπα με απαγορεύσεις που αφορούν τα ίδια τους τα σώματα, με το Ανώτατο Δικαστήριο και διάφορες πολιτείες να έχουν απαγορεύσει ή περιορίσει έντονα την πρόσβαση σε νόμιμες αμβλώσεις.

Το φόρεμα της Anderson αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο Χ (πρώην Twitter), με χρήστες του social medium να δηλώνουν (τουλάχιστον) γοητευμένοι. Ανάμεσά τους και η Μία Καλίφα, η οποία “προκάλεσε” τους followers της να ζουμάρουν στο φόρεμα. Άλλος χρήστης έγραψε πως η Anderson “δείχνει φανταστική με αυτό το φόρεμα”. “Αιδοία είναι αυτά πάνω στο φόρεμα της Gillian Anderson; Την αγαπώ τόσο πολύ”, έγραψε άλλος.

https://twitter.com/MediumSizeMeech/status/1744136495793836234?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1744136495793836234%7Ctwgr%5E7fa5ef719f168175870ddd55459c9b0629d86c85%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsweek.com%2Fgillian-anderson-golden-globes-dress-debate-female-body-1858511

Προφανώς, δεν ενθουσιάστηκαν όλοι με τη στυλιστική επιλογή. “Γελοίο, αξιολύπητο. Μια φάρσα. Α, και επίσης… ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ”, έγραψε ένας χρήστης στο Χ. Για άλλον το φόρεμα είναι “χωρίς κλας και γούστο”, ενώ άλλος όχι ιδιαίτερα ικανοποιημένος αισθητικά χρήστης έγραψε το εξής:

“Είμαι σίγουρα χαρούμενος που οι χωρικοί της ξόδεψαν 150 ώρες να την κεντάνε (όπως κι αν το αποκάλεσε) για να μπορεί εκείνη να κάνει μια δήλωση”.

GettyImages 1917025570
Getty Images

Να τονίσουμε κάπου εδώ πως η Gillian Anderson, πέραν του εντελώς σεξουαλικά απελευθερωμένου και ενδυναμωτικού για τις θηλυκότητες, ρόλου της στο Sex Education, μιλά για τις γυναίκες με σύγχρονους, φεμινιστικούς όρους, με κάθε ευκαιρία.

Σε άρθρο της στον Guardian, έγραψε: “Θέλω γυναίκες σε όλο τον κόσμο, και όλους εσάς που ταυτίζεστε εγγενώς ως γυναίκες τώρα – queer, ετεροφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι, non-binary, τρανσέξουαλ, πολυσυντροφικοί– όλοι εσείς, μεγάλες και μικρότερες, ανεξάρτητα από τη θρησκεία σας, παντρεμένες ή ελεύθερες ή άλλο, να μου γράψετε και να μου πείτε τι σκέφτεσαι όταν ακούτε τη λέξη σεξ. Είτε το κάνετε μόνες σας είτε με σύντροφο, είτε με περισσότερους από έναν. Πείτε μου. Φαντασιώσεις, απογοητεύσεις, εξερευνήσεις, το “απαγορευμένο”, ήχους, φετίχ, ενοχές. Πενήντα χρόνια μετά, τα όρια έχουν διαγραφεί, όχι περισσότερο από τη δική μας σεξουαλικότητα: BDSM, η σύγχρονη έννοια του φύλου κ.λπ., τα πάντα είναι επιτρεπτά. Είναι οι γυναίκες ακόμα στο σιωπηλό σεξ;”.

Όπως εξήγησε, έμπνευση για αυτό της το νέο βήμα αποτέλεσε το βιβλίο της Nancy Friday, “My Secret Garden: Women’s Sexual Fantasies” (1973), το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μια συλλογή από προσωπικές επιστολές, κασέτες και συνεντεύξεις για το σεξ. Η Anderson ανέφερε σχετικά πως της έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο σεξουαλικά καταπιεσμένοι ήταν πολλοί από τους ανθρώπους στο βιβλίο της Friday συγκριτικά με τη σεξουαλικότητα στον 21ο αιώνα.

“Σήμερα, δόξα τω Θεώ, ζούμε σε έναν διαφορετικό κόσμο. Μπορούμε να μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα» γράφει στην πορεία, κάνοντας, τέλος, και μια αναφορά στο Sex Education:

“Δείχνουμε χαρακτήρες που παλεύουν με τις σεξουαλικές τους σχέσεις, αλλά είναι αρκετά γενναίοι να μιλήσουν γι’ αυτό με τους εραστές και τους συντρόφους τους, ώστε να πάρουν αυτό που χρειάζονται σεξουαλικά. Η εκπομπή τα βάζει όλα στο τραπέζι και κάνει εντάξει να μιλήσουμε για αυτό”, είπε.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια