σε , , ,

Η πίκρα στο τελευταίο, συγκινητικό status του ήρωα-διασώστη Κώστα Αρβανίτη, λίγο πριν πεθάνει

Στην επέτειο της πυρκαγιάς στο Μάτι είχε μοιραστεί τις σκέψεις του, που αξίζει να διαβαστούν

Προχτές μάθαμε αυτήν τη δυσάρεστη είδηση:

Πέθανε ο Κώστας Αρβανίτης, ο ψαράς που έσωσε δεκάδες ανθρώπους στο Μάτι

Πέθανε ο ψαράς Κώστας Αρβανίτης, ένας από τους ψαράδες που διέσωσαν δεκάδες πυρόπληκτους ανθρώπους κατά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018. Συγκεκριμένα, τη μέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ο Κώστας Αρβανίτης βγήκε με το καΐκι του “Ταξιάρχης” με πλήρωμα τη γυναίκα του Χρύσα, τον γιο του Δημήτρη και τον Αιγύπτιο ψαρά Μαχμούντ Μεσαφέρ και έσωσαν 70 ανθρώπους, που ήταν στη θάλασσα και καλούσαν για βοήθεια.

Την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ο Κώστας Αρβανίτης είχε βγει με το καΐκι του «Ταξιάρχης» με πλήρωμα τη γυναίκα του Χρύσα, τον γιο του Δημήτρη και τον Αιγύπτιο ψαρά Μαχμούντ Μεσαφέρ και έσωσαν 70 ανθρώπους που ήταν στη θάλασσα και καλούσαν για βοήθεια.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Έτσι ήρθε ξανά στην επικαιρότητα το στάτους που ανέβασε ο Αρβανίτης λίγες μέρες πριν το θάνατό του, την ημέρα της επετείου της φονικής πυρκαγιάς:

Να τι έγραψε στις 23 Ιουλίου:

Ίδια μέρα ένας χρόνος μετά.

Όσο πλησίαζαν οι ημέρες της αποφράδας αυτής επετείου τόσο ένοιωθα να μεγαλώνει ένα κενό στο στήθος μου. Ημέρα γενεθλίων μου και το συναίσθημα μου αντί να είναι εορταστικό πιο πολύ μου μοιάζει με μνημόσυνο. Δεν έχω μιλήσει πολύ για αυτά που βίωσα εκείνη τη νύχτα αφού δεν μπορούσα καλά καλά να διαχειριστώ τον πόνο, την απελπισία, την συμπαράσταση στους συνανθρώπους τους αλλά και σε ζώα δεσποζόμενα αλλά και αδέσποτα των καμένων ανθρώπων που έβαζα στην βάρκα μου με την οικογένεια μου και τον ναύτη μου.

Από την άλλη βίωσα και την πολιτική εκμετάλλευση αφού δύο εβδομάδες μετά μας κάλεσαν στο Μάτι (μαζί με κομματικούς κλακαδόρους) για να μας ευχαριστήσει ο Πρωθυπουργός και εκεί μας παρουσίασαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως Ματιώτες που επευφημούσαν την πολιτική της κυβέρνησης. Τα Χριστούγεννα με κάλεσαν να πάω μαζί με τους Μουσουλμάνους φίλους διασώστες να πούμε κάλαντα στον Άθεο Πρωθυπουργό μας. Η άρνηση μου ήταν αυτή που με απόκλεισε και από την επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Μια πίκρα έχει μείνει κυρίως από την πολιτεία λόγω της στάσης της με τους αλλοδαπούς αφού και αυτούς τους εκμεταλλεύτηκε ψηφοθηρικά. 

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που συμμετείχαν στις διασώσεις με αυτοθυσία και ρισκάροντας τις περιουσίες τους όπως είναι οι ψαράδες και όλοι οι «σκαφάτοι» της Ανατολικής ακτής. 

Αιωνία η μνήμη όλων των αδικοχαμένων εκείνης της νύχτας.

***

Αιωνία και η δική του μνήμη

Ίδια μέρα ένας χρόνος μετά. Όσο… – Kostas Arvanitis

Ίδια μέρα ένας χρόνος μετά. Όσο πλησίαζαν οι ημέρες της αποφράδας αυτής επετείου τόσο ένοιωθα να μεγαλώνει ένα κενό στο στήθος μου. Ημέρα γενεθλίων μου…

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση