σε , , ,

Η συναρπαστική ιστορία της Ρίτσας, μιας γάτας με αναπηρία που έχει Instagram

Ο άνθρωπός της μιλά για την καθημερινότητά της και μας εξομολογείται γιατί της έφτιαξε λογαριασμό στο Instagram

«Το μικρό μου όνομα είναι Ρίτσα. Είμαι μια γάτα με αναπηρία από την Ελλάδα. Είμαι Kριός και γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα». Αυτή είναι η περιγραφή στο Instagram που δημιούργησε ο Βασίλης Βηλαράς για την αγαπημένη του γάτα Ρίτσα, η οποία έχει περισσότερους από 300 ακολούθους.

Ποια είναι η Ρίτσα και γιατί έχει Instagram

Ο Βασίλης γνώρισε και απέκτησε τη Ρίτσα το 2016, όταν βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού μιας φίλης του. Μην ξέροντας τι να κάνει η φίλη του, απευθύνθηκε σε πολλούς κτηνιάτρους και εκείνοι της πρότειναν την ευθανασία. Αποκλείοντας αυτό το σενάριο, η φίλη του Βασίλη άρχισε να ψάχνει άτομο για να υιοθετήσει τη μικρούλα. Κάπου εκεί μπήκε στην ιστορία ο Βασίλης. «Εμείς συμπτωματικά ήμασταν Αθήνα εκείνες τις μέρες οπότε την πήραμε υποτίθεται για λίγο. Αποδείχθηκε μεγάλο ούφο, την ερωτευτήκαμε και έκτοτε ζούμε παρέα», μας λέει.

All day rizzual 😼

30 Likes, 0 Comments – @rizza.cat on Instagram: “All day rizzual 😼”

Πώς να ονομάσεις, άραγε, ένα ανάπηρο γατάκι; Ο Βασίλης διαχειρίστηκε με χιούμορ το θέμα και την ονόμασε Ρίτσα, από το πατερίτσα. Όπως εκτιμά η κτηνίατρός της,η αναπηρία στη Ρίτσα προέκυψε από δάγκωμα σκύλου, ο οποίος τη δάγκωσε στον αυχένα και την πέταξε μακρυά. Ο νωτιαίος μυελός της είναι σακατεμένος και είναι απορίας άξιο πώς κατάφερε να επιβιώσει.

Greek sun, human hand, happy cat 😎#petmehuman

29 Likes, 0 Comments – @rizza.cat on Instagram: “Greek sun, human hand, happy cat 😎#petmehuman”

Γιατί, όμως, να κάνει κάποιος λογαριασμό Instagram για τη γάτα του; Ο ίδιος ο Βασίλης Βηλαράς μας απάντησε πως το έκανε για να συμφιλιώσει τον κόσμο με τα ζώα που έχουν κάποιου είδους αναπηρία. Όπως μας είπε, «Είναι μια απόπειρα να συμφιλιωθεί περισσότερος κόσμος με περιπτώσεις σαν της Ρίτσα».

Woke up like this 😋 #handicat #catsagram #catsofinstagram #lifopets #disabledcats #gaycats

77 Likes, 3 Comments – @rizza.cat on Instagram: “Woke up like this 😋 #handicat #catsagram #catsofinstagram #lifopets #disabledcats #gaycats”

Τεμπέλα και στοργική

Μιλώντας γι’ αυτήν, ο Βασίλης κάνει λόγο για μια τεμπέλα γάτα, η οποία περιμένει βοήθεια από τους άλλους ακόμη και όταν μπορεί και μόνης της. Είναι, όμως, και πολύ στοργική και απολαμβάνει την ανθρώπινη συντροφιά. «Είναι τρομερή τεμπέλα και ενώ μπορεί να σκαρφαλώσει μόνη της στον καναπέ, σου φωνάζει από το πάτωμα όλη την ώρα να την ανεβάσεις εσύ – το ίδιο κάνει και με το κρεβάτι. Φυσικά όταν γυρνάμε σπίτι την βρίσκουμε πάντα ανεβασμένη σε καναπέδες και κρεβάτια στα οποία έχει ανεβεί μόνη της. Ίσως την κουράζει βέβαια το σκαρφάλωμα, μην είμαστε και άδικοι. Κατά τα αλλά, είναι πολύ στοργική γάτα, μας καθαρίζει όλη την ώρα με τη γλώσσα της και είναι πάντα στο πλευρό κάποιου ανθρώπου κοιμισμένη», περιγράφει ο Βασίλης.

Touch aaaall of this skin honey 😼 #shower #catshower

67 Likes, 2 Comments – @rizza.cat on Instagram: “Touch aaaall of this skin honey 😼 #shower #catshower”

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει η Ρίτσα

Ο Βασίλης έχει άλλες δύο (αρτιμελείς) γάτες, αλλά μας λέει πως η ζωή της Ρίτσας δεν έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με τις άλλες του γάτες.

Rizza and her big brother Zachary doing nothing. As usual. #catsiblings

49 Likes, 0 Comments – @rizza.cat on Instagram: “Rizza and her big brother Zachary doing nothing. As usual. #catsiblings”

«Οι ρυθμοί της είναι λίγο πιο αργοί, φτάνει πάντα τελευταία στο πιάτο του φαγητού γιατί περπατάει πιο αργά και χρειάζεται λίγη βοήθεια για να κατουρήσει. Κατά τα αλλά, κοιμάται όπως κάθε γάτα όλη μέρα, τρέχει με τον δικό της τρόπο, σκαρφαλώνει στους καναπέδες με τα πίσω πόδια να κρέμονται σαν εκκρεμές και γενικα μας προκαλεί πολύ γέλιο καθημερινά με τις γκάφες της».

Fall down seven times, stand up eight. #Rizza_being_motivational #falldown7getup8 #handicat #catsagram #cats_of_instagram

66 Likes, 7 Comments – @rizza.cat on Instagram: “Fall down seven times, stand up eight. #Rizza_being_motivational #falldown7getup8 #handicat…”

Rizza is going shopping #handicat #disabledcats #catswithdisability #catsagram #cat #catsofinstagram #cats_of_instagram #gato

69 Likes, 0 Comments – @rizza.cat on Instagram: “Rizza is going shopping #handicat #disabledcats #catswithdisability #catsagram #cat…”

Πώς την αντιμετωπίζει ο κόσμος που τη συναντά

Αρχικά, έχει σημασία να δούμε πώς την αντιμετωπίζουν οι κτηνίατροι. Όπως μας είπε ο Βασίλης (και όπως διαπίστωσε η φίλη του που βρήκε την Ρίτσα στην αρχή), οι εννιά στους δέκα κτηνιάτρους προτείνουν ως λύση την ευθανασία σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτή η λύση ίσως έρχεται στο μυαλό και πολλών ανθρώπων και με το προφίλ της Ρίτσας στο Instagram ο Βασίλης θέλει να δείξει πως η αναπηρία δεν είναι μεγάλο πρόβλημα και πως ο κόσμος πρέπει να υιοθετεί και τέτοια ζώα. «Η ζωή με τη Ρίτσα προσφέρει μόνο χαρά. Μπορεί ο κόσμος να υιοθετεί ανάπηρα ζώα, δεν είναι ταλαιπωρία, δεν είναι κρίμα, δεν υποφέρει ούτε το ζωάκι ούτε και ο άνθρωπος. Έχει πλάκα, χρειάζεται σίγουρα φροντίδα αλλά στο τέλος της μέρας δεν υπάρχει διαφορά».

Pink panther 🌸 #handicat #disabledcat #cats_of_instagram #catsofinstagram #cats_of_world #catswithdisability #cat #catsagram

74 Likes, 4 Comments – @rizza.cat on Instagram: “Pink panther 🌸 #handicat #disabledcat #cats_of_instagram #catsofinstagram #cats_of_world…”

Όπως αναφέρει ο Βασίλης, «οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν την βλέπουν πρώτη φορά συνήθως στεναχωριούνται. Γέρνουν το κεφάλι και λένε «ωωω». Νομίζουν ότι ταλαιπωρείται και αισθάνονται άσχημα. Το θέμα είναι ωστόσο ότι η Ρίτσα δεν έχει επίγνωση της κατάστασης της. Αυτόν τον τρόπο ξέρει ως ζωή και έτσι ζει. Όποτε μετά από λίγη ώρα εξολοθρεύει όλες τις ανόητες ανθρώπινες προβολές που κάνει κανείς πάνω της. Η αναπηρία δεν είναι λόγος να στεναχωριέται κανείς, είτε μιλάμε για ζώα είτε για ανθρώπους».

That happened today. 😤 #handicat #vet #catvet #catswithdisability #catsofinstagram #catsagram #cat #cats_of_instagram #cats_of_world

51 Likes, 2 Comments – @rizza.cat on Instagram: “That happened today. 😤 #handicat #vet #catvet #catswithdisability #catsofinstagram #catsagram #cat…”

Ο Βασίλης φιλοδοξεί πως με το προφίλ της Ρίτσα στο Instagram θα βοηθήσει τον κόσμο να καταλάβει πως η αναπηρία δεν είναι λόγος απόρριψης ενός ζώου. Και αν δεν τα καταφέρει να πετύχει τον στόχο του; «Και αν όλα αυτά αποτύχουν, ας γίνει τουλάχιστον influencer»!

Rizza doing the splits #disabledcats #gaycats #catsagram #handicat

No Description

Rizza doesn’t wake up for less than $10,000 a day #lindaevangelista #handicat #disabledcats #gaycats #catsagram #catsofinstagram

63 Likes, 1 Comments – @rizza.cat on Instagram: “Rizza doesn’t wake up for less than $10,000 a day #lindaevangelista #handicat #disabledcats…”

Rizza being an aristocat 👑 #aristocats #handicat #catsagram #catswithdisability #catsofinsta

44 Likes, 0 Comments – @rizza.cat on Instagram: “Rizza being an aristocat 👑 #aristocats #handicat #catsagram #catswithdisability #catsofinsta”

Rizza is an #oldsoul

21 Likes, 0 Comments – @rizza.cat on Instagram: “Rizza is an #oldsoul”

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Αν ήσουν γάτα, τι ράτσα θα ήσουν;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε