σε ,

Η τραγική ειρωνεία του (για πάντα καρφιτσωμένου) τουίτ του Μπεσκένη, που σήμερα δικαιώθηκε μετά θάνατον

O δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης έφυγε πριν από ένα χρόνο, στα 43 του (μια μέρα μετά τη βάφτιση του παιδιού του).

Πριν φύγει από ανακοπή καρδιάς, είχε κατηγορηθεί -άδικα και συκοφαντικά, όπως τώρα αποδείχτηκε- απ’ τον αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Καταδικάστηκε ο Πολάκης – Δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη

Ένοχο για εξύβριση έκρινε τον Παύλο Πολάκη το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για τις δημόσιες καταγγελίες του σε βάρος του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, ότι είχε διοριστεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η καταδίκη αφορά στις δημόσιες καταγγελίες του Παύλου Πολάκη κατά του δημοσιογράφου, για τον οποίον υποστήριζε ότι διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχώρησε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας (όπου εργαζόταν επί Αδωνι Γεωργιάδη).

Ο κ. Πολάκης, σε μια προσπάθεια να απαξιώσει την κριτική του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ είχε ισχυριστεί ότι ο Μπεσκένης υπήρξε δήθεν διορισμένος στο ΚΕΕΛΠΝΟ.  Όμως το Πρωτοδικείο σήμερα έκρινε πως ο υπουργός είχε κάνει ψευδείς ισχυρισμούς που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή» του δημοσιογράφου.

Σε άλλο σημείο του σκεπτικού επισημαίνεται ότι ο Παύλος Πολάκης «δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση» – άλλωστε ο εκλιπών δημοσιογράφος δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Βέβαια αυτό το είχε βροντοφωνάξει πολλές φορές ο Μπεσκένης όσο ζούσε. Όμως ο κ. Πολάκης ποτέ δεν του είχε ζητήσει συγγνώμη, ούτε είχε παραδεχτεί το ψέμα ή/και το λάθος του. (Ούτε τώρα το κάνει φυσικά.)

Η λάσπη που του πέταξε ο κ. Πολάκης σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στον Μπεσκένη, είχε μαυρίσει τους τελευταίους μήνες της ζωής του, και η ανακοπή καρδιάς ίσως δεν ήταν απαραίτητα άσχετη.

Άλλωστε φαίνεται πώς μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του, οι συκοφαντικές κατηγορίες «έτρωγαν» τον Μπεσκένη, που άφησε στην αιωνιότητα καρφιτσωμένο πάνω-πάνω στο λογαριασμό του, αυτό το τουίτ:

Ενώ είχε γράψει και πιο πρόσφατα (μέχρι και λίγες μέρες πριν πεθάνει), χάρη στο καρφίτσωμα, η διάψευση έμεινε πάνω απ’ όλα.

Πόσο άδικο που δεν ζει για να μάθει τη σημερινή του δικαίωση και την ήττα του συκοφάντη του.

Vasiliki Siouti on Twitter

Δεν γνώριζα προσωπικά τον Β. Μπεσκένη, είχα ακούσει τις κατηγορίες του Πολάκη και είχα αναρωτηθεί. Είχα δει ότι είχε καρφιτσωμένο τουίτ αυτό, πράγμα που δείχνει πόσο τον πονούσε η κατηγορία που σήμερα αποδείχθηκε συκοφαντία, αλλά δεν ζει να δει τη δικαίωση. Συγκλονιστική αδικία.

Πώς αντέδρασε ο κ. Πολάκης; Με τον ίδιο τρόπο που έχει αντιδράσει σε πολλά θέματα που αφορούν θανάτους. Με απίστευτη απρέπεια και νέους ισχυρισμούς:

Βεβαίως, αν ο Μπεσκένης είχε εργαστεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, δε θα χρειαζόταν να ασχοληθεί «επισταμένα» ο κ. Πολάκης, απλώς θα προσκόμιζε ένα και μοναδικό αληθινό αποδεικτικό στοιχείο.

kate_ar on Twitter

Ο Πολλάκης δεν ασχολήθηκε με την αγωγή λόγω θανάτου του #Μπεσκένη ενώ η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί πριν το θάνατο του, έφερε μάρτυρες τον Υπ.Υγείας κ τον ΝΥΝ Πρόεδρο ΚΕΛΠΝΟ καθώς και έγγραφα απο τον Εισαγγελέα Διαφθοράς. Φαντάσου και να ασχολιόταν.Θα έφερνε τη Θάνου να δικάσει!

Φυσικά για παραίτηση του υπουργού (ή για αποπομπή του απ’ τον Πρωθυπουργό) ούτε λόγος.

Συνηθίσαμε…

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ευτυχώς απομονώθηκαν: Οι καφρίλες στα social media για το θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε