σε , ,

Η ζωή της καταστράφηκε από ένα εμβόλιο. Κι όμως είναι ένθερμη υποστηρίκτρια των εμβολίων

Μια 28χρονη θέλει να δώσει ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους

εμβόλια

Όταν η (14χρονη τότε) Tiffany Yonts από τις ΗΠΑ, έκανε ένα αντιτετανικό εμβόλιο ρουτίνας δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε. Παραλίγο να χάσει τη ζωή της από την ένεση, ενώ αργότερα εμφάνισε το σύνδρομο Guillain-Barré.

«Δεν υπήρχε καν διάγνωση για την περίπτωσή μου για περίπου δύο χρόνια. Αυτό έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα», είπε η Tiffany στο Bored Panda. «Σταμάτησα την κολύμβηση που ήταν το χόμπι μου και η δουλειά μου. Μου πήρε καιρό να το αποδεχτώ και ήμουν για πολύ καιρό στο σκοτάδι σχετικά με την κατάσταση της υγείας μου».

14 χρόνια μετά το αρχικό περιστατικό και τα συνεχή προβλήματα υγείας να την ταλαιπωρούν ακόμη η 28χρονη σήμερα Tiffany αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της μέσω τουίτερ για να στείλει ένα μήνυμα σε αυτούς που είναι κατά των εμβολίων. Έγραψε:

«Σχετικά με αυτά που ειπώθηκαν για τα εμβόλια νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πω την ιστορία μου με το παρακάτω» έγραψε:

«Όταν ήμουν 14 έκανα ένα εμβόλιο ρουτίνας. Ως επαγγελματίας αθλήτρια ήμουνα σε πολύ καλή κατάσταση. Η γυμναστική ήταν η ζωή μου, ήμουν δυνατή, είχα δυνατούς πνεύμονες και σπάνια αρρώσταινα. Αυτό άλλαξε σε μία βραδιά. Το χέρι μου πρήστηκε από την ένεση και πονούσα πολύ. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Σταμάτησαν να λειτουργούν οι μύες μου, εμφάνισα πνευμονία και ήμουν στο κρεβάτι για περίπου έξι μήνες. Με το ζόρι μπορούσα να κινηθώ και να αναπνεύσω. Σχεδόν πέθανα. Παρέλυα σε τυχαία διαστήματα και ανέπνεα με δυσκολία επειδή είχε σχεδόν παραλύσει το διάφραγμα μου (και παρέμεινε έτσι για σχεδόν πέντε χρόνια). Άρχισα να εμφανίζω συμπτώματα εγκεφαλικού και έπρεπε να χρησιμοποιώ αμαξίδιο.

Ήταν ένας εφιάλτης και έγινε χειρότερος από την έλλειψη διάγνωσης. Μας πήρε δύο χρόνια να βρούμε όνομα για την πάθησή μου: σύνδρομο guillain-barre. Γράφτηκε επισήμως σαν επιπλοκή για το αντιτετανικό εμβόλιο έναν ολόκληρο χρόνο αφού το απέκτησα. Μόνο το 30% των ασθενών συνεχίζουν να έχουν συμπτώματα μετά από τρία χρόνια και μόνο το 3% υποτροπιάζει. Ανήκω και στις δύο κατηγορίες. Πέρασαν 14 χρόνια από το αρχικό γεγονός και μας πήρε περίπου 6 χρόνια μόνο για να αρχίσουμε να το ξεπερνάμε. Επανήλθα την περασμένη άνοιξη έχω περάσει πολλές μέρες στο πάτωμα χωρίς να μπορώ να αναπνεύσω, δεν μπορούσα να καθίσω για πάνω από πέντε λεπτά, χρησιμοποιώ ακόμα αμαξίδιο και μου παίρνει μία με δύο ώρες για να πάω οπουδήποτε και δυσκολεύομαι να περιποιηθώ το σώμα μου. Αυτό το εμβόλιο σχεδόν μου κατέστρεψε τη ζωή, θα υποφέρω για πάντα από αυτή την πάθηση. Υπάρχει κίνδυνος να υποτροπιάσω ανά πάσα στιγμή και δεν υπάρχει τίποτα που μπορούν να κάνουν οι γιατροί γι’ αυτό. Δεν υπάρχει θεραπεία. Αυτή είναι η πραγματικότητα για την υπόλοιπη ζωή μου.»

blue speed mouse. on Twitter

in light of what @thekatvond said about vaccinations today, i feel that it’s time for me to finally share my story about vaccines & my personal health. A THREAD:

«Πολλοί θα υποθέσουν ότι είμαι κατά των εμβολίων το οποίο είναι τελείως αναληθές. Είμαι ένθερμη υποστηρίκτρια του εμβολιασμού για όλους. Αυτό που συνέβη ήταν σε μένα ήταν μία στο εκατομμύριο. Ναι, υπέφερα περισσότερο από ότι μπορώ να εξηγήσω αλλά είμαι μία στο εκατομμύριο. Είμαι η εξαίρεση στον κανόνα που είναι απαραίτητη ώστε η πλειοψηφία των ανθρώπων να είναι υγιείς. Δεν υπάρχει τίποτα στην μοντέρνα ιατρική που δεν εμπεριέχει ρίσκο. Δεν υπάρχει τίποτα στη ζωή που δεν έχει ρίσκο Το καταλαβαίνω αυτό. Πρέπει να υπάρχουν περιπτώσεις σαν εμένα για το καλό της Δημόσιας Υγείας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα εμβόλια έχουν προσφέρει πολλά στην υγεία, μερικές λυπητερές ιστορίες από τη δική μου δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό. Όταν δεν εμβολιάζεται κάποιος βάζει σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να εμβολιαστούν, όπως εγώ. Παίζεις κυριολεκτικά ρώσικη ρουλέτα με τις ζωές μας επειδή σε αγχώνει η εξαίρεση που είναι μία στο εκατομμύριο. Αυτό είναι πολύ εγωιστικό και επικίνδυνο.

Ας κρατήσουμε τη χώρα υγιή και ασφαλή. Εμβολιάσου. Εμβολίασε τα παιδιά σου. Σταμάτα να ακούς τις θεωρίες συνωμοσίας και δες τις πραγματικές στατιστικές. Σκέψου τους ανθρώπους με καρκίνο και με αυτοάνοσα νοσήματα που η έλλειψη εμβολιασμού τους βάζει σε κίνδυνο. Κάνε το σωστό και εμβολιάσου. Ευχαριστώ.

Επίσης, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για την υγεία σου και την υγεία των παιδιών σου (σε περίπτωση που δεν ενδιαφέρεσαι για το για τους άλλους). Αυτό λένε οι στατιστικές. Διαβάστε τις.»

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΥΙΖ: Αλήθεια ή ψέματα; (Αν βρεις σωστά 20 στα 20 είσαι ιδιοφυΐα!)

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση