σε , ,

Ήταν Ελληνίδα η Κλεοπάτρα; – Αντιδράσεις για την επιλογή της Γκάλ Γκαντότ σε νέα ταινία

Κάποιοι είναι έξαλλοι που επιλέχθηκε μία «λευκή» ηθοποιός και παίρνουν τις καλύτερες απαντήσεις

Η Γκαλ Γκαντότ ανακοίνωσε ότι θα ενσαρκώσει την Κλεοπάτρα σε επερχόμενη ταινία της Paramount με σκηνοθέτιδα της ταινίας την Patty Jenkins που σκηνοθέτησε και τη «Wonder Woman», σε σενάριο της Λέτα Καλογρίδη. Η είδηση προκάλεσε έντονες διαμάχες σχετικά με την καταγωγή της Αιγύπτιας βασίλισσας, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι η Γκαντότ δεν είναι η κατάλληλη ηθοποιός για να ενσαρκώσει τον ρόλο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

As you might have heard I teamed up with Patty jenkins and Leata Kalogridis to bring the story of Cleopatra, Queen of Egypt, to the big screen in a way she’s never been seen before. To tell her story for the first time through women’s eyes, both behind and in front of the camera. And we are especially thrilled to be announcing this on International Day of the Girl! We hope women and girls all around the world, who aspire to tell stories will never give up on their dreams and will make their voices heard, by and for other women. #cleopatra #internationaldayofthegirl

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gal Gadot (@gal_gadot) στις

«Όπως ίσως έχετε ακούσει, συνεργάστηκα με τις Patty jenkins και Leata Kalogridis για να μεταφέρω την ιστορία της Κλεοπάτρας, της βασίλισσας της Αιγύπτου, στη μεγάλη οθόνη με τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί. Για να πούμε την ιστορία της για πρώτη φορά μέσα από τα μάτια των γυναικών, τόσο πίσω όσο και μπροστά από την κάμερα. Και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που το ανακοινώνουμε τη Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού. Ελπίζουμε ότι γυναίκες και τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο, που φιλοδοξούν να διηγηθούν ιστορίες, δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τα όνειρά τους και θα κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν, από και για άλλες γυναίκες», είπε σε ανάρτηση της στο Instagram.

Η σύγχυση προκλήθηκε από την λανθασμένη εντύπωση ότι η Κλεοπάτρα, ως βασίλισσα της Αιγύπτου ήταν αφρικανικής καταγωγής, ενώ η πρωταγωνίστρια του Wonder Woman, είναι ισραηλινή και επομένως η απεικόνιση της δεν θα ήταν ρεαλιστική και θα έκλεβε το ρόλο από μια ηθοποιό αφρικανικής καταγωγής.

No Title

Cleopatra will be the subject of another Hollywood epic. Playing #Cleopatra will be Israel’s Gal Gadot. Hollywood has always cast white American actresses as the Queen of the Nile. For once, can’t they find an African actress? pic.twitter.com/R1kNkhHsM4

«Η Κλεοπάτρα θα είναι το θέμα μιας ακόμη επικής ταινίας του Χόλιγουντ. Πρωταγωνίστρια θα είναι η Ισραηλινή Γκαλ Γκαντότ. Το Χόλιγουντ έβαζε πάντα λευκές Αμερικανές ηθοποιούς ως Βασίλισσες του Νείλου. Για μια φορά, δεν μπόρεσαν να βρουν αφρικανική ηθοποιό;»

No Title

Which Hollywood dumbass thought it would be a good idea to cast an Israeli actress as Cleopatra (a very bland looking one) instead of a stunning Arab actress like Nadine Njeim?And shame on you, Gal Gadot. Your country steals Arab land & you’re stealing their movie roles… smh. https://t.co/GY5tYEcl4K pic.twitter.com/JcrnM1RUQq

«Ποιος χαζός του Χόλιγουντ πίστεψε ότι θα ήταν καλή ιδέα να παίξει την Κλεοπάτρα μια (μέτρια) ηθοποιός από το Ισραήλ αντί για μια ηθοποιό με αραβική καταγωγή όπως η Nadine Njeim; Ντροπή σου, Γκαλ Γκαντότ. Η χώρα σου κλέβει αραβική γη και εσύ κλέβεις τους ρόλους τους»

Μα η Κλεοπάτρα δεν είχε αραβική καταγωγή!

Φυσικά, η γκρίνια αυτή δεν έχει βάση αφού η Κλεοπάτρα καταγόταν από τη δυναστεία των Πτολεμαίων, μίας ελληνικής οικογένειας από τη Μακεδονία, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο.

No Title

I’m going to say this once and I’m not going to say it again, Cleopatra was Greek.Yes, she was in Egyptian ruler but she was Greek with Persian and Syrian ancestry. The people who are reacting negatively that to this are uneducated and uninformed.Gal Gadot deserves this role. pic.twitter.com/7h1oYu9ClX

«Θα το πω αυτό μια φορά και δεν πρόκειται να το ξαναπώ, η Κλεοπάτρα ήταν Ελληνίδα. Ναι, ήταν βασίλισσα της Αιγύπτου, αλλά ήταν Ελληνίδα με περσική και συριακή καταγωγή. Οι άνθρωποι που αντιδρούν αρνητικά σε αυτό είναι αμόρφωτοι και άσχετοι. Της αξίζει αυτός ο ρόλος.»

Έχει ενδιαφέρον πως συχνά απεικονίζονται Έλληνες ήρωες πχ. ως μαύροι, αλλά επιπλέον υπάρχει και γκρίνια κι από πάνω όταν ρόλους Ελλήνων δεν τους παίζουν Άραβες ή Αφρικανοί.

Ποια Ελληνίδα ηθοποιός άραγε θα μπορούσε να είχε πάρει το ρόλο;

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΥΙΖ: Ξέρεις τίποτα για την Αρχαία Ελλάδα;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote