σε ,

Joker: Μια κριτικός χορού αναλύει τις ανατριχιαστικές κινήσεις του Joaquin Phoenix

Η κριτικός χορού των New York Times είδε το φιλμ και έχει κάτι να πει

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνές στο «Τζόκερ», είναι αυτή που ο Arthur Fleck μπαίνει στις δημόσιες τουαλέτες μετά από τις δολοφονίες στο μετρό της Νέας Υόρκης. Με την δίψα του για βία να έχει χτυπήσει κόκκινο, αρχίζει να χορεύει σε ένα μυστηριώδες, σχεδόν ζωώδες, τελετουργικό διοχέτευσης ψυχικής ενέργειας. Όπως έχει δηλώσει ο Phoenix, ο χορός δεν ήταν σκηνοθετημένος αλλά τελείως αυτοσχέδιος, λέει το indiewire.

Joker Dance GIF – Joker Dance GoodDay – Discover & Share GIFs

The perfect Joker Dance GoodDay Animated GIF for your conversation. Discover and Share the best GIFs on Tenor.

Η κριτικός χορού των New York Times, Gia Kourlas σε πρόσφατο άρθρο της επαινεί τις χορευτικές ικανότητες του Phoenix, χαρακτηρίζοντάς τον σπουδαίο χορευτή:

«Δεν είναι μόνο ο τρόπος με τον οποίο κινείται, με ακαλλιέργητη φινέτσα, είναι επίσης και το γεγονός ότι μοιάζει ονειροπόλος, ζωώδης, σαν ροκ σταρ. Όταν τεντώνει τα χέρια του στο πλάι, είναι σαν να καλεί το φάντασμα του Jim Morrison ή του Brandon Lee στο ‘The Crow’. Έχει να κάνει περισσότερο με τον εκλεπτυσμένο τρόπο που το σώμα του εκφράζει τα συναισθήματά του», γράφει.

Η Kourlas μας υπενθυμίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον Arthur να χορεύει: «Ο χορός είναι η διαφυγή του, η ζωτική του δύναμη. Η πρώτη φορά που τον βλέπουμε να χορεύει είναι στο διαμέρισμα που μοιράζεται με τη μητέρα του όσο το φιλμ «Shall We Dance» με τον Fred Astaire και την Ginger Rogers παίζει στην τηλεόραση: ‘The world is in a mess/with politics and taxes/and people grinding axes/there’s no happiness.’”

Joker Dance GIF – Joker Dance GoodDay – Discover & Share GIFs

The perfect Joker Dance GoodDay Animated GIF for your conversation. Discover and Share the best GIFs on Tenor.

Συγκρίνει την κινησιολογία του με κάποιους από τους μεγαλύτερους σύγχρονους χορευτές: «Χλωμός και λιπόσαρκος, με τα κυματιστά μαλλιά του κολλημένα στις άκρες του προσώπου θυμίζει Ρούντολφ Νουρέγιεφ ή Σεργκέι Πολουνίν. Το δέρμα του τεντώνεται απότομα στους μυς και στα πλευρά του. Δεν κάνει μπαλέτο, έχει όμως την ικανότητα να περιστρέφει το σώμα του, και ειδικά την πλάτη του, επιδεικνύοντας παράξενες, φρικιαστικές γωνίες.»

When Doubt GIF – When Doubt LaughOutLoud – Discover & Share GIFs

The perfect When Doubt LaughOutLoud Animated GIF for your conversation. Discover and Share the best GIFs on Tenor.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20 πληροφορίες για τον Joker που κάνουν την ταινία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε