σε , , ,

Καθηγητής δοκιμάζει φαγητά από συνταγές 4.000 ετών! Είναι όμως νόστιμα;

Ετοίμασε μερικά περίπλοκα γεύματα, ακολουθώντας τις οδηγίες που ήταν σκαλισμένες σε αρχαία πλάκα από τη Μεσοποταμία

Ο καθηγητής βιολογίας του Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ Bill Sutherland ετοίμασε μερικά πολύ περίπλοκα γεύματα, ακολουθώντας τις οδηγίες που ήταν σκαλισμένες σε μια αρχαία πλάκα από τη Μεσοποταμία. Διηγήθηκε τη διαδικασία μέσω ενός thread στο Twitter, που έχει γίνει viral.

No Title

I blame lockdown but for some reason decided to cook Babylonian meal from the recipe tablet on the right; at 1750 BCE are the oldest recipes existing. Seemed to go down OK “Best Mesopotamian meal I have eaten”. A thread 1/6 pic.twitter.com/gqYMJopbxM

«Ίσως φταίει το lockdown, αλλά για κάποιο λόγο αποφάσισα να μαγειρέψω ένα Βαβυλωνιακό γεύμα από την πλάκα με τις συνταγές στα δεξιά. Χρονολογείται από το 1750 π.Χ. και είναι μια από τις παλαιότερες συνταγές που έχουν βρεθεί. ΟΚ, φαίνεται να είναι «Το καλύτερο μεσοποταμικό γεύμα που έχω φάει ποτέ», λέει ο καθηγητής.

Το Βαβυλωνιακό γεύμα του Bill αποτελείτο από τέσσερα πιάτα και ψωμί

Πολύ νόστιμο αρνί στιφάδο

«Αρνί στιφάδο. Ήταν απλό και νόστιμο. Μαζί με ψωμάκια από κριθάρι (που έφτιαξε η κόρη μου Tessa), τα οποία έδωσαν μια πλούσια σάλτσα. Το θρυμματισμένο πράσο και το σκόρδο του έδωσαν περισσότερη γεύση»

Γευστικό Tuh’u

«Tuh’u. Αν και φαινόταν καταπληκτικό και πολύ γευστικό, νομίζω ότι έπρεπε να το μαγειρέψω λίγο ακόμα για να λιώσει»

Στη συνταγή με το πράσο «έλειπε» κάτι

«Ξετυλιχτό. Σοταρισμένο πράσο με κρεμμύδι, ψημένο σε ψίχουλα μαγιάς. Φαίνεται καλό αλλά λίγο βαρετό»

Ενώ η σούπα δεν περιείχε αίμα προβάτου

«Ελαμιτικός ζωμός. Εντάξει, έκλεψα και χρησιμοποίησα σάλτσα ντομάτας και όχι αίμα προβάτου. Ιδιαίτερη αλλά πολύ νόστιμη παχιά αρωματική σούπα»

«Υπάρχει μια σοβαρή και συναρπαστική πλευρά της πειραματικής αρχαιολογίας, αλλά αυτό το έκανα για πλάκα. Όλες οι συνταγές είναι από αυτό το υπέροχο βιβλίο από την εξαιρετική συλλογή του Yale Babylonian Collection»

[themindcircle]

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΥΙΖ: Σου λέμε το φαγητό, μπορείς να βρεις ποιας χώρας το εθνικό πιάτο είναι;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε