σε , ,

Κάτι για τους «αγορασμένους» κοιλιακούς του Survivor

Εσείς αγοράσατε κοιλιακούς ή είστε τίποτα Μαχητές;

Όπως κάνουν οι γυναίκες επεμβάσεις στο σώμα τους -τα δηλητηριώδη σχόλια τηλεθεατών για τις «άβυζες» του Survivor δείχνουν το γιατί πολλές νιώθουν πως χρειάζεται να αλλάξουν την εξωτερική τους εμφάνιση- έτσι κάνουν και κάποιοι άντρες.

Μπορεί να βάζουν μαλλιά, να διορθώνουν ατέλειες, να παίρνουν σκευάσματα που αλλάζουν το σώμα τους κ.α. Θυμάμαι στο αγγλικό celebrity Big Brother πριν πολλά χρόνια είχε πάει ένας Darryn Lyons που είχε κάνει εμφύτευση κοιλιακών.

Ήταν πολύ περίεργο να βλέπεις κάποιον τελείως αγύμναστο και με παραπανίσια κιλά να έχει τέτοιους κοιλιακούς. Αφού τη βρίσκει έτσι όμως, ας είναι.

Όπως φυσικά μπορεί κάποιος να κάνει όποια επέμβαση θέλει, μπορούμε κι εμείς, με ευγενικό τρόπο πάντα, να σχολιάσουμε για την επιτυχία (ή μη) αυτής.

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται χαμός στο internet με τον Γιώργο Ασημακόπουλο του Survivor, που έκανε επέμβαση στους κοιλιακούς του. Ο πλαστικός του, Αθανάσιος Αθανασίου, μίλησε στο gossip-tv και εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί:

«Δεν έχει βάλει ψεύτικους κοιλιακούς ο Γιώργος. Οι κοιλιακοί είναι δικοί του! Απλώς εμείς τον βοηθήσαμε να τους τονίσει περισσότερο. Το High Definition στην ουσία είναι μια αρχιτεκτονική λιποαναρρόφηση. Αυτό επιτυγχάνεται όταν κάποιος δεν έχει λίπος πάνω στο σώμα του και εσύ πας και του τονίζεις τις αρχιτεκτονικές γραμμές πάνω στο σώμα του. Τονίζεις στην ουσία τους κοιλιακούς που είναι ήδη γυμνασμένοι και ήδη υπάρχουν. Κάποιος που δεν είναι γυμνασμένος και έχει ενδοσπλαχνικό λίπος, δεν θα δείξει με την μέθοδο αυτή το ίδιο αποτέλεσμα. Είναι μια τεχνική που πρωτοεμφανίστηκε στο Hollywood και στην ουσία τονίζει ένα γραμμωμένο σώμα και την μυϊκότητα ενός γραμμωμένου κορμιού. Τονίσαμε τους τρικέφαλους και τους δικέφαλους πάνω στο κορμί του. Είναι ένα πολύ γυμνασμένο παιδί που έχει τονίσει κάποια σημεία στο σώμα του για να φαίνονται καλύτερα!»

Εντωμεταξύ, ο εν λόγω παίκτης, ακόμα και μετά την επέμβαση, δε μοιάζει με τίποτα με την εικόνα που πλάσαρε στο Instagram. (Φαντάσου να μην την είχε κάνει.)

No Title

Την πραγματικότητα τελικά μην την ψάχνετε στο ινσταγκραμ #survivorGR pic.twitter.com/PPcbsVTNEW

Η επίπλαστη εικόνα που δείχνουν στα social κάποιοι με πειραγμένες φωτογραφίες, συχνά δεν επιτυγχάνεται ούτε με επεμβάσεις. Και δεν θα έπρεπε καν.

Συχνά σχολιάζεται χιουμοριστικά ότι οι άντρες του Survivor (απ’ τον Αγόρου μέχρι τον Κορομί) έχουν μεγαλύτερα στήθη απ’ ό,τι οι περισσότερες γυναίκες παίκτριες. Λογικά αρέσουν αυτά τα σώματα, ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν όσοι τα φτιάχνουν.

Ίσως κάποτε η φυσική εμφάνιση ξαναγίνει της μόδας. 

No Title

Όλοι οι μαχητές στο ινστα βάζουν κοιλιακούς, μπράτσα, σελφις και φωτοσοπ, εκτός από τον James. Και για δείτε τους και πείτε ειλικρινά, ποιος είναι πιο όμορφος; 😍😍😍 #survivorGR pic.twitter.com/lkC2z9dKsI

Σχετικό, και πολύ ενδιαφέρον, είναι το παρακάτω απόσπασμα απ’ το εβδομαδιαίο άρθρο του Δημήτρη Ουγγαρέζου στο znews. Το αναδημοσιεύω με την άδεια του Δημήτρη:

Εσείς αγοράσατε κοιλιακούς ή είστε τίποτα Μαχητές;

High Definition, σου λέει, έκανε διαγωνιζόμενος στο Σορβάιβο και ενίσχυσε τους κοιλιακούς του. Άλλος, λέει, πάει και βάζει ένα πλέγμα για να φαίνεται «φέτες» και δεν αργεί εκείνος που θα βάλει τρίτο πόδι για σταντ, αφού η πρόοδος της ιατρικής το επιτρέπει…

Προς Θεού, ο καθένας να κάνει ό,τι γουστάρει στο σώμα του, αρκεί να το σέβεται και να το αγαπά. Απ ’την άλλη η αισθητική ιατρική καλά κάνει και προοδεύει παρέχοντάς μας ακόμη και φτερά, αν θελήσουμε να πετάξουμε. Όμως, ο Ίκαρος που πορώθηκε με τα φτερά που του έφτιαξε ο πατέρας του, πλησίασε τόσο τη λάμψη και τη θερμότητα του ήλιου που τα έλιωσε κι εκείνος έπεσε στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του. Καλά πήγε αυτό.

Θα σας πω κατευθείαν αυτό που με ανησυχεί. Με ανησυχεί η νοοτροπία της εύκολης λύσης με κίνητρο τη ματαιοδοξία και στόχο τη μόστρα. Αθλείσαι, ή γυμνάζεσαι με σκοπό να κερδίσεις, ή να αυξήσεις την απόδοσή σου ξεπερνώντας τον εαυτό σου. Αυτοί ήταν πάντα ο στόχοι της καταπόνησης μέσα απ’ την προπόνηση: η νίκη/επιδόσεις (αν πρόκειται για άθλημα), ή ένα υγιές και ισορροπημένο σώμα – σπίτι ενός υγιούς νου. Ποτέ δεν τέθηκε θέμα ομορφιάς. Φυσικά, το υγιές σώμα είναι και όμορφο, όπως και το σώμα του πρωταθλητισμού λογικά είναι και σμιλεμένο. Όμως, αυτό ήταν ένα παράπλευρο κέρδος στον δρόμο προς τον στόχο, δεν τον αντικαθιστούσε.

Δε θα γίνω γραφικός περιγράφοντας τα στάδια που περνά ένα σώμα μέσα απ’ τη γυμναστική και τη διατροφή, ώστε να είναι και να δείχνει γυμνασμένο. Αφορά μια ολόκληρη λογική να «ξεγελάσεις» το σώμα σου που ενισχύει τους μυς σου, επειδή εσύ τους τραυματίζεις μέσω της γυμναστικής. Έτσι, ουσιαστικά, οι μύες «φουσκώνουν» επειδή το σώμα τους επουλώνει και τους ενισχύει για να τους προστατεύσει απ’ την επόμενη φορά που θα τους «ζορίσεις» γυμνάζοντάς τους – γι ’αυτό, άλλωστε λένε και ότι η «δουλειά» στο σώμα σου γίνεται όταν ξεκουράζεται απ’ την προπόνηση και όχι κατά τη διάρκειά της.

Εσείς κρατήστε ότι θέλει κόπο και χρόνο να κάνεις «σώμα», αλλά και σωστή διατροφή για να φανεί η δουλειά που έκανες, μιας και το λίπος «σκεπάζει» τους γυμνασμένους μυς, παρόλο που μπορεί να υπάρχουν.

Ούτε θα μνημονεύσω σ’ αυτό το σημείο τις μανάδες μας που έλεγαν να μην έχουμε το «νυστέρι» ψωμοτύρι και να παίρνουμε πάντα δεύτερες και τρίτες γνώμες, ώστε να το αποφύγουμε όσο/αν γίνεται (άλλωστε, μπορεί αύριο-μεθαύριο να πρέπει να παρουσιάσω μια τέτοια νυστερο-μέθοδο σε κάποια εκπομπή και να ξεφτιλιστώ).

Είναι, όμως, λάθος μήνυμα να «αγοράζεις» κοιλιακούς αποφεύγοντας τον κόπο της γυμναστικής και της διατροφής. Επειδή ηθικά είναι κακομαθημενιά, πρακτικά είναι τεμπελιά και ιατρικά, ζαβολιά…

Μην αναρωτιόμαστε μετά, γιατί κορίτσια 18-19 χρονών, χωρίς κανένα θέμα προχωρούν σε πλαστικές, ή γιατί όλοι στα Social Media μοιάζουν ίδιοι. Ας αγαπήσουμε το σώμα μας και ό,τι μας ενοχλεί να το διορθώσουμε και με τη βοήθεια της ιατρικής, δε λέω… Αλλά, μέτρον άριστον, ώστε να μην χάνεται ο στόχος και- ακόμη χειρότερα – μη γινόμαστε εμείς ο στόχος, αδέλφια μου.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Ποιος διάσημος του Survivor είσαι;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote