σε

Κόρη βάζει τους Κορεάτες γονείς της να δοκιμάζουν ελληνικά φαγητά και οι αντιδράσεις τους είναι όλα τα λεφτά

Βέβαια δεν είναι και πολύ σωστό να κάνεις παπάρα με το χταποδάκι στο τζατζίκι αλλά θα μάθουν

taki1

Η προσωπική μου σχέση με την Κορεάτικη Κουζίνα δεν ξεκίνησε και πάρα πολύ καλά. Οι πρώτες επαφές μαζί της δεν είχαν να κάνουν με γευσιγνωσία, αλλά με σκηνές από κορεάτικες ταινίες, και κυρίως από μία τρομακτική σκηνή από την ταινία Oldboy, όπου ο πρωταγωνιστής καταναλώνει ένα ζωντανό χταπόδι. Μη φοβάστε όμως, κάτι τέτοιο δε θα συμβεί στο παρακάτω βίντεο, που ένα συμπαθέστατο ζευγάρι Κορεατών, δοκιμάζει τη δική μας κουζίνα, που ευτυχώς, τα κεφαλόποδα, τρώγονται εφόσον έχουν πεθάνει.

Στη σελίδα του Facebook, Crazy Korean Cooking, μία Κορεάτισα που ζει στη Νέα Υόρκη βάζει τους μεσήλικες γονείς της να δοκιμάζουν διάφορες κουζίνες από διάφορα μέρη του κόσμου και μαγνητοσκοπεί τις αντιδράσεις και τις κριτικές τους.

Φυσικά, σε αυτά τα γευσιγνωστικά ταξίδια, δε θα έλειπε και η ελληνική κουζίνα. Στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, εκεί που χτυπάει η καρδιά του ελληνισμού στις ΗΠΑ και στην ταβέρνα Kyclades είχε την πρώτη επαφή του με την κουζίνα μας.

Στην περιγραφή του βίντεο γράφει η κόρη:

“Για ορεκτικά, παραγγείλαμε διάφορα ελληνικά ντιπ – Σκορδαλιά (σκόρδο και πατάτα), τζατζίκι ((γιαούρτι, αγγούρι), ταραμοσαλάτα (ψωμί, αυγά ψαριού), τυροκαφτέρή (πικάντικη φέτα), χταπόδι σχάρας, μύδια γεμιστά με καβουρμά, σπανακόπιτα (σπανακόπιτα).

Για κυρίως, πήραμε χτένια, Συναγρίδα (ψητή κόκκινη σαρδέλα), Σαρδέλες (τηγανητές σαρδέλες) και Παιδάκι (αρνί στη σχάρα) με συνοδευτικά – Πατάτες Φούρνου (ψητές πατάτες με λεμόνι), Πατάτες Τηγανίτες (τηγανητές πατάτες), Χόρτα (σέσκουλα), Ρύζι (ρύζι).

Για επιδόρπιο είχαμε Γαλακτομπούρεκο (πίτα με κρέμα) και μπακλαβά.”

Και οι δύο οι γονείς λάτρεψαν το ελληνικό φαγητό και το ψητό χταποδάκι, που ο πατέρας το έτρωγε σε πίτα με τζατζίκι (δεν κρίνω) και έκαναν και φοβερή διαφήμιση στη χώρα μας, αφού η ανάρτηση στο Fb έχει περίπου 500.000 views και 550 σχόλια.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
1 Comment
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Lucretius_T
Lucretius_T
2 χρόνια πριν

Μερακλής ο πατέρας, το έπιασε γρήγορα το νόημα. Ειδικά όταν ξεκίνησε με το κεφάλι του ψαριού.

(η τηγανητή πατάτα όντως φαινόταν παπαριασμένη)