σε , ,

Κώστας Κοκκινάκης: Ο ορισμός του παρτάκια;

Η περίπτωση του αθλητή και πρώην παίκτη ριάλιτι που μοιάζει να νοιάζεται αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό του

Ο Κώστας Κοκκινάκης, αθλητής και πρώην παίκτης του Survivor δήλωσε: «Είμαι αντίθετος με το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή βλέπω και διαβάζω διάφορα και δεν με πείθουν να κάνω το εμβόλιο. Να κάνω ένα εμβόλιο για μία αρρώστια από την οποία δεν κινδυνεύω; Έτσι πιστεύω. Μπορεί να το έχω περάσει κιόλας, χωρίς να το ξέρω. Για ποιο λόγο να διακινδυνεύσω κάτι τέτοιο; Ούτε στο παιδί μου θα επιτρέψω να το κάνει. Βλέπουμε να το κάνει ο πρωθυπουργός και γιατροί χωρίς να βλέπεις ποιο είναι το εμβόλιο, δεν με πείθει. Θέλω να μου δείξουν το μπουκαλάκι. Έτσι δεν πείθουν.»

Κατά τη γνώμη μου, το παρακάτω κομμάτι της δήλωσης είναι ΟΚ. (Ας πούμε.)

Μπορεί οι χιλιάδες επιστήμονες που δημιούργησαν, τέσταραν και ενέκριναν τα εμβόλια να ανακάλυψαν ότι είναι ασφαλή και απαραίτητα, όμως, οκ, κάποιος άσχετος διαβάζει πράγματα στο ίντερνετ και δεν πείθεται.

Μια τέτοια δήλωση κρύβει μέσα της ανθρώπινη καχυποψία ή και δυσπιστία, ίσως έχει και κάποιον φόβο, πράγμα που είναι επίσης πολύ ανθρώπινο.

Αυτή η δήλωση όμως, πάλι κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ πιο προβληματική. 

Αν ο φόβος και η δυσπιστία είναι κατανοητά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, αυτό είναι σχεδόν απάνθρωπο.

Είναι ο ορισμός του «νοιάζομαι μόνο για τον εαυτό μου».

Αφού ΕΓΩ δεν κινδυνεύω, δε με νοιάζει κανένας άλλος. Αφού δεν ΜΟΥ είναι απαραίτητο το εμβόλιο, θέλω να δηλώσω δημόσια (γιατί; επειδή μπορώ), ότι δεν θα το κάνω.

Επειδή όμως είναι πιθανό να μην είναι σωστά πληροφορημένος ο κ. Κοκκινάκης και τον αδικούμε, ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Όταν κάνεις το εμβόλιο βοηθάς τη χώρα να φτάσει στην ανοσία της αγέλης, προστατεύοντας όλους όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Αν δεν κάνεις το εμβόλιο επειδή σε νοιάζει μόνο ο εαυτός σου, αυξάνεις τις πιθανότητες να κολλήσεις εσύ κάποιον που δεν μπορεί να το κάνει (είτε λόγω αλλεργίας, υγείας, εγκυμοσύνης κλπ).

Οι δηλώσεις του μου ακούστηκαν κάπως έτσι:

Επειδή πήρα άθραυστο αμάξι, δεν χρειάζεται να προσέχω στο δρόμο! Ακόμα και να τρακάρω, ΕΓΩ δεν θα πάθω απολύτως τίποτα.

Ναι, αλλά θα πάθουν οι άλλοι. Αυτοί τους οποίους θα τρακάρεις!

Κι εγώ δεν κινδυνεύω τρελά απ’ τον κορωνοϊό (σύμφωνα με τις στατιστικές τουλάχιστον), όμως αν όλοι σκεφτούμε σαν τον κ. Κοκκινάκη και δεν φτάσουμε το ποσοστό που χρειάζεται ώστε να αποκτήσουμε την ανοσία, ή θα μείνουμε για πάντα σε lockdown ή θα δεχτούμε να θυσιάσουμε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Ελλάδας. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρίτη επιλογή.

Όσο προπαγανδίζουμε το «εγώ δε κινδυνεύω, εσείς κόψτε το κεφάλι σας», θα κόβουμε τελικά, και το δικό μας κεφάλι…

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς ο νέος Ποινικός Κώδικας θα αθωώσει τον κάθε Μητροπολίτη που διασπείρει αισχρά fake news

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote