σε , , ,

Με απλά λόγια: Τι έγινε στ’ αλήθεια με τον Πολάκη και τον Κυμπουρόπουλο

Όλοι μιλάνε για την επίθεση του υπουργού Υγείας στον ψυχίατρο και υποψ. Ευρωβουλευτή

Με όση αυτοσυγκράτηση και κοσμιότητα μπορώ (αν αφεθώ να τα πω όπως θέλω μπορεί να φάω και καμιά μήνυση απ’ τον Πολάκη) θα απαριθμήσω όσα συνέβησαν και φτάσαμε σε ψήφους δυσπιστίας και εμπιστοσύνης.

1) Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, κόμμα ανταγωνιστικό ως προς αυτό του κ. Πολάκη.

Έχει δηλώσει πολλές φορές:

Διεκδικώ την ψήφο με την αξία μου, δεν ζητώ λύπηση

Και η αλήθεια είναι πως την έχει την αξία του, και με το παραπάνω. Έχει καταφέρει περισσότερα απ’ ό,τι ο μέσος άνθρωπος (παρότι αντιμετωπίζει χίλιες φορές περισσότερες δυσκολίες και σφοδρότερα εμπόδια).

S. Kympouropoulos on Twitter

Σήμερα, που #διεκδικώ μια καλύτερη #καθημερινότητα για τα άτομα με αναπηρία, διατηρώ την πεποίθησή μου ακλόνητη ότι ο #άνθρωπος έχει μέσα του ένα μαγικό οπλοστάσιο δύναμης και ανθεκτικότητας. Δεν υπάρχουν #όρια σε αυτό που μπορεί να κάνει. 🇬🇷 #eUkympouropoulos 🇪🇺

Είναι ψυχίατρος με συγκεκριμένη ειδίκευση, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, και χάρη σ’ αυτόν έχουν βελτιωθεί πολλά πράγματα – αν και μένουν πολλά περισσότερα να βελτιωθούν.

2) Στο ίδιο ύφος, περιέγραψε το όραμά του με ένα τουίτ:

S. Kympouropoulos on Twitter

Δεν θέλησα ποτέ μόρια, #επιδόματα, #χάρες. Ίσες #ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει. 🇬🇷 #eUkympouropoulos 🇪🇺

Το τουίτ του έγινε εξαιρετικά δημοφιλές με πάνω από 2.000 like (αριθμός τεράστιος αναλογικά με τους σχετικά λίγους followers του).

3) Ο Παύλος Πολάκης δεν κρατήθηκε

Εξαιρετικά δημοφιλές τουίτ από άξιο άνθρωπο, μέλος ανταγωνιστικού κόμματος; Κάτι τέτοια δεν τα ανέχονται οι Πολάκηδες αυτού του τόπου.

Χωρίς να έχει καταλάβει το παράπονο του Κυμπουρόπουλου (ότι τόσα χρόνια οι ΑΜΕΑ όπως αυτός παίρνουν *μόνο* μόρια κι επιδόματα) και την ελπίδα του (πως θα έχουν κάποτε ίσες ευκαιρίες και δεν θα χρειάζονται όλα τα δωράκια) έψαξε και βρήκε το ΦΕΚ του παρουσιάζοντάς τον ως υποκριτή.

«ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ» κραύγασε με κεφαλαία. [Πάντως δεν τον έβρισε, πάλι καλά. Το ότι είδε στο πρόσωπο του Κυμπουρόπουλου έναν εχθρό που έπρεπε να απαξιωθεί λέει πολλά και για τον έναν και για τον άλλον.]

4) Σχεδόν όλοι αντέδρασαν

Η Έλενα Ακρίτα σχολίασε το προφανές: «Για να είναι ισότιμο ένα ΑΜΕΑ άτομο με τους υπόλοιπους πολίτες, πρέπει πρώτα να έχει την ίδια πρόσβαση στην όποια ποιότητα ζωής έχουν κι εκείνοι. Πρόσβαση στις συγκοινωνίες, στην παιδεία, στη γνώση, στην ψυχαγωγία, στην μετακίνηση, στην άθληση, στην υγεία, στα πάντα. Μια χώρα χωρίς ράμπες, χωρίς ειδικές παροχές κι επιδόματα, μια χώρα όπου οι κάφροι παρκάρουν σε θέσεις ΑΜΕΑ δεν είναι η πιο κατάλληλη για να δίνει μαθήματα ίσης μεταχείρησης στους πολίτες της.»

Ο Γ.Μπαλάφας του ΣΥΡΙΖΑ

Αποστάσεις πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας από την ανάρτηση Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. «Ατυχής η δήλωση, δε νομίζω ότι εκφράζει τον Παύλο. Θα πρέπει να την πάρει πίσω», δήλωσε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, από το βήμα της Βουλής πήρε θέση στο περιστατικό, ουσιαστικά «αδειάζοντας» τον κ. Πολάκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο Παύλος Πολάκης με όσα είπε «αδικεί τον εαυτό του, δεν εκπροσωπεί το δημοκρατικό ήθος και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει το έργο των οικογενειών και των ΑΜΕΑ».

Και κατέληξε ο Νίκος Φίλης: «Πιστεύω ότι πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του». Μάλιστα πρόσθεσε ότι με τη θέση του αυτή διερμηνεύει τα αισθήματα όλων των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί πως έβαλα μόνο τρεις γνώμες ανθρώπων που είναι ΣΥΡΙΖΑ ή που δεν θεωρούνταν εχθρικοί ως προς αυτόν (η Ακρίτα είναι πάντα ακριβοδίκαια έτσι κι αλλιώς).  Φανταστείτε τις αντιδράσεις των υπόλοιπων, που δεν τις βάζω γιατί μπορεί να θεωρηθούν μεροληπτικές.

UPDATE: Αντέδρασε ακόμα και ο συν-υπουργός του Πολάκη!

Και ο Ξανθός πήρε αποστάσεις από τον Πολάκη για την επίθεση στον Κυμπουρόπουλο

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός πήρε αποστάσεις από την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ως “ατυχή” και “αχρείαστη” τη δήλωση του Παύλου Πολάκη. “Ήταν μια ατυχής δήλωση αυτό είναι προφανές.

UPDATE 2:

Kι ο Κούλογλου του ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο: «Ο κ. Πολάκης έκανε λάθος» σηµείωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου. «Βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση, και µάλιστα εν µέσω προεκλογικής εκστρατείας. ∆ίνει πάτηµα στη ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

5) Απάντηση με αξιοπρέπεια

Ο κ. Κυμπουρόπουλος αντέδρασε με απίστευτη αξιοπρέπεια και κρατώντας χαμηλούς τόνους. Στον ισχυρισμό του Πολάκη πως δεν πέρασε από κρίση κλπ, τόνισε πως βρίσκεται στη θέση αυτή μετά από μια διαδικασία υπό κρίση, σημειώνοντας ότι έχει περάσει από επιτροπή, έχει αξιολογηθεί και διορίστηκε μετά από 7 μήνες.

Ακολούθησα μια νόμιμη διαδικασία που υπήρχε κρίση, αξιολόγηση και σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι εγώ βρίσκομαι κάτω από μια διαδικασία υπό κρίση. Δεν είμαι μόνιμος επιμελητής, για πέντε χρόνια κρίνομαι για το αν η εργασία μου μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργίες ενός νοσοκομείου, άρα έχω περάσει από μια επιτροπή, η επιτροπή με αξιολόγησε πέρασα από μια διαδικασία 7-8 μηνών μέχρι να γίνει ο διορισμός μου», ανέφερε ο Σ. Κυμπουρόπουλος παρότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να δώσει εξηγήσεις.

«Κανείς δεν είπε ότι δεν χρειάζονται κάποια υποστήριξη για να φτάσουμε σε αυτό που χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Υπηρεσίες για όλους, για όλους τους ανθρώπους που έχουνε ανάγκη, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους εργαλεία, τις δικές τους δυνάμεις για να μπορούν να κάνουν την εργασία τους, την οικογένειά τους, να έχουν το σπιτικό τους, να κάνουν τα ταξίδια τους, να κυκλοφορήσουν σε ένα κράτος και να έχουν την προσβασιμότητα σε υπηρεσίες, δομές υγείας, εκπαίδευση. Η προσβασιμότητα δεν είναι μια θέση σε ένα νοσοκομείο, η προσβασιμότητα είναι παντού και αυτό απουσιάζει», συμπλήρωσε μιλώντας επί της ουσίας.

Και κατέληξε: «Όταν πέρασα στην Ιατρική Σχολή η προσβασιμότητα των κτιρίων ήταν ένα 15%, έτρεχα σε τεχνικές υπηρεσίες, στον πρόεδρο της σχολής για να μπορέσω να κάνω πιο προσβάσιμη τη σχολή. Όταν έφυγα από τη σχολή, η σχολή είχε γίνει με δικιά μου παρέμβαση ένα 85% προσβάσιμη. Αυτό θέλει κόπο, χρόνο και ξόδεμα του δικού μου ελεύθερου χρόνου για να κάνω κάτι το οποίο είναι απαραίτητο. Αυτά δεν τα ξέρει κανένας, τα λέω γιατί είναι μια πορεία η οποία είναι πολύ μικρή σταγόνα το ΦΕΚ που ανέβηκε και αυτό δεν είναι ντροπή, είναι άδικο γιατί χάνουμε την ουσία. Η ουσία είναι αλλαγή και η ουσία είναι να φτιάξουμε τα πράγματα έτσι ώστε να είναι λειτουργικά και προσβάσιμα».

6) Ένας μόνο δεν αντέδρασε, και συμφώνησε με τον Πολάκη

EUROKINISSI

Την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε πως θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τον κ. Πολάκη, ο Πρωθυπουργός τον υποστήριξε. Και, ίσως φοβούμενος τις διαρροές μιας και οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αδειάζουν τον Πολάκη ο ένας μετά τον άλλο, είπε πως θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Για την αήθη επίθεση Πολάκη (που δεν ήταν η πρώτη, αλλά ούτε θα είναι και η τελευταία) σχολίασε απλώς ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «κατάγεται από τα Σφακιά και γνωρίζει καθώς φαίνεται το ύφος των Σφακιανών, που είναι αψείς», στηρίζοντάς τον απόλυτα έτσι.

7) Το μόνο καλό;

Ο κ. Κυμπουρόπουλος κατεβαίνει με ψηφοδέλτιο το οποίο δεν σκοπεύω να ψηφίσω. Αν όμως κάποιος ψηφίσει ΝΔ πιστεύω ότι αξίζει να τον έχει υπόψη του. Θα είναι χίλιες φορές πιο χρήσιμος στην Ευρωβουλή από κάτι παλιούς ποδοσφαιριστές και κάτι καρδιοκατακτητές των σίριαλ.

S. Kympouropoulos on Twitter

Για τους τόπους που τ αμαξίδιο δν φτάνει έχει μεριμνήσει ο #αδελφός μου,Σπύρος,μετις…πατέντες του🤣Καιδεν είν μόνο οιδύσβατοι #προορισμοί πουμεβοηθά ν φτάσω,όπως εδώ στογεφύρι ΑζίζΑγά.Είναι η #υπομονή & #επιμονή του στ δύσκολες περιόδους &η σιωπηλή #αγάπη του στις επανόδους μου

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η τραγική ειρωνεία του (για πάντα καρφιτσωμένου) τουίτ του Μπεσκένη, που σήμερα δικαιώθηκε μετά θάνατον

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
 1. O κος Κυμπουρόπουλος είναι αναμφίβολα ένας ήρωας της ζωής. Παρά το πρόβλημα υγείας που τον καθήλωσε και τον έκανε ΑΜΕΑ μπόρεσε και σπούδασε σε σχολή που πολλοί άλλοι χωρίς κινητικό πρόβλημα δε θα τα κατάφερνανε. Σεβασμός και μπράβο

  ΟΜΩΣ όταν πλέον γίνεσαι δημόσιο πρόσωπο και μετέχεις σε ένα κόμμα και λες ότι δε θέλεις χάρες, επιδόματα και μόρια αυτό έχει άλλη αξία και έννοια. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι:

  Τα μόρια, επιδόματα και χάρες δίδονται όχι χαριστικά αλλά για την κατά το δυνατό απάλυνση του πόνου ή/και αντιστάθμιση των εμποδίων που η όποια ασθένεια μπορεί να θέτει, έτσι ώστε να διευκολυνθεί κάποιος με μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. Όλα αυτά στις πολιτισμένες χώρες εντάσσονται στα πλαίσια μιας εύλογης κοινωνικής πολιτικής.

  Πριν πεις “όχι μόρια, χάρες , επιδόματα” οφείλεις ως νοήμων και ΑΜΕΑ να προβλέψεις΄πως κάποιο από τα επιδόματα ισως να είναι απαραίτητο για κάποιον με λίγο διαφορετικό πρόβλημα από το δικό σου. Συν τοις άλλοις δεν έχουν όλοι οι ΑΜΕΑ την ίδια πνευματική διαύγεια για να σπουδάσουν . Και πρέπει να προσέξεις διπλά και τριπλά όταν η λέξη ‘ευκαιρία” χρησιμοποιείται ευκαιριακά από το κόμμα στο οποίο μετέχεις για να μας πουν “Οχι στο δώρο Χριστουγέννων – ναι στις ευκαιρίες” ή “Οχι στη επαναφορά του κατώτατου μισθού διότι μειώνει τις ευκαιρίες”

  Ως δημόσιο πρόσωπο, πλέον,ο κος Κυμπουρόπουλος πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ζητάει και τι ακριβώς προτείνει Δεν νομίζω να ζητάει την κατάργηση της όποιας ( έστω και ελλιπέστατης) κοινωνικής πολιτικής- θα ήταν τρομερά αλαζονικό – μάλλον πρόκειται για μια ατυχή δήλωση ή οποία οφείλεται και εν μέρει στην απειρία του .

  Για την απάντηση Πολάκη τι να πει κανείς … τουλάχιστον και επιεικέστατα αγενής . Δε χρειάζεται …. χρειάζονται ευγένεια και επιχειρήματα!!!

 2. Άρη είναι άλλο ένα τρανό παράδειγμα του πώς ο καθένας ανάλογα με τις προκαταλήψεις του αντίστοιχα χρωματίζει την πραγματικότητα όπως νομίζει. (Και ναι το ξέρω ότι έβαλες πέντε δηλώσεις μελών ΣΥΡΙΖΑ αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν προκαταλήψεις έναντι του συναδέλφου τους ή ότι κατάλαβαν ακριβώς τι εννοούσε).

  Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.
  Ο όντως πολύ αξιόλογος κύριος Κυμπουρόπουλος έκανε την κακή επιλογή -για εμένα- να μπει σε ένα ψηφοδέλτιο μαζί με άτομα που δεν διστάζουν να του ρίξουν αγκωνιές για να βγουν μπροστά στη φωτογραφία. Άσχετα από αυτό όμως είναι συμπαθής και σίγουρα θα είναι πρώτος σε ψήφους (ειδικά μετά από αυτό το επεισόδιο).

  Ο Κυμπουρόπουλος λοιπόν έκανε χθες μια ατυχής δήλωση. Είπε ότι δεν χρειάζεται μόρια και επιδόματα αλλά ισότητα. Με την δήλωση του παρέβλεψε πως ακριβώς αυτά είναι τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του το κράτος για δώσει ίσες ευκαιρίες σε ανθρώπους που σε άλλη περίπτωση θα έμεναν έξω. Είναι το σκαλοπάτι που δίνει το κράτος για να σταθούν πάνω του όλοι αυτοί που αντιμετωπίζουν τόσα πτώματα προβλήματα και να κοιτάξουν τον κόσμο στα μάτια.
  Το να λες ότι δεν το θέλω, αλλά θέλω ισότητα είναι στην καλύτερη περίπτωση οξύμωρο και ουτοπικό και στην χειρότερη περίπτωση σκληρό και άδικο αφού είναι σαν να λες ότι άτομα που έχουν τόσες δυσκολίες στην ζωή τους θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από το κράτος με το ίδιο σκληρούς όρους.

  Στο σημείο αυτό λοιπόν στάθηκαν πολλοί και σχολίασαν στο Twitter και στο Facebook.
  Πως είναι πολύ άσχημο για κάποιον που είναι ΑΜΕΑ να επιχειρηματολογεί ενάντια στην βοήθεια στα ΑΜΕΑ.
  Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος έχει βοηθηθεί από ευνοϊκή διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση το 2016 (σε νόμο του 2001) και καταψήφισε η ΝΔ.
  Το να βγαίνει μετά και να λέει να καταργηθούν οι ευνοϊκές διατάξεις δεν είναι υποκριτικό?

  Αλλά φυσικά αν είσαι ο Πολάκης, ό,τι και να πεις θα παρεξηγηθεί, ακόμη και αν έχεις δίκιο, ακόμη και αν λες ότι πολύ καλά έκανε και εκμεταλλεύτηκε κάθε ευνοϊκή ρύθμιση (που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ) ο Κυμπουρόπουλος, απλά δεν πρέπει να μετά την χρήση να βγαίνει και να ζητάει την κατάργηση τους.

  Φυσικά το κερασάκι στην τούρτα είναι όλοι αυτοί που σκουντάγαν και ρίχναν αγκωνιές πριν που εμφανίσθηκαν τώρα να τον υπερασπιστούν. Και το επιχείρημα τους? Ότι είναι θρασύδειλο να επιτίθεσαι σε ένα ΑΜΕΑ.
  Ισότητα.

Αφήστε μια απάντηση