σε

“Με λένε νέα Πισπιρίγκου”: Τι ακριβώς συμβαίνει με την 23χρονη μητέρα από την Αχαΐα;

Όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση ως τώρα

23xroni-mitera-exase-dyo-mora-se-ena-xrono

“Αίνιγμα οι θάνατοι δυο παιδιών οικογένειας – Πέθαναν σε διάστημα ενός έτους” διαβάσαμε, σε μια είδηση που αφορά μια 23χρονη μητέρα η οποία θρήνησε τον θάνατο δυο παιδιών σε διάστημα δυο χρόνων. Με ένα σύντομο scroll στα σχόλια κάτω από αναρτήσεις της υπόθεσης, διαβάζουμε πως πολλοί φαίνεται να έχουν βρει στο πρόσωπό της μια “νέα Πισπιρίγκου”.

Τι ακριβώς έχει συμβεί με αυτή την υπόθεση;

Απο ό,τι διαβάζουμε, πριν λίγες μέρες, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, όπου είχε μεταφερθεί με σπασμούς το δυο μηνών μωρό της 23χρονης γυναίκας, και ενώ η κλινική του κατάσταση δεν υποδήλωνε κάτι ανησυχητικό, το παιδί έφυγε από τη ζωή. Η μητέρα, μετά την τραγική κατάληξη και δεδομένου ότι οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το δυο μηνών κοριτσάκι κατά την παραμονή του στο Νοσοκομείο δεν έδειξαν να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενημέρωσε τους θεράποντες γιατρούς πως πριν ένα χρόνο είχε χάσει ακόμα ένα παιδί.

Το πρώτο παιδί της οικογένειας έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2022 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, δεν προέκυψαν συμπεράσματα ούτε για τις συνθήκες, ούτε για τα αίτια του θανάτου του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το pelop.gr, στην ιατρική έκθεση δεν αναγράφεται αιτία θανάτου, εν αναμονή των αποτελεσμάτων τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσρων.

Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο θάνατο του δεύτερου παιδιού, άγνωστο παραμένει το αποτέλεσμα της νεκροψίας που έγινε το περασμένο Σάββατο, ενώ στην υπόθεση έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμα στοιχείο προς διερεύνηση: ο θάνατος ακόμα ενός παδιού -επίσης κοριτσιού- που καταγράφηκε το 2014.

Το pelop.gr αναφέρει πως η μητέρα της γυναίκας των δυο βρεφών θρήνησε την απώλεια της 1,5 ετών κόρης της. Τότε, το κοριτσάκι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά την εκδήλωση σπασμών, είχε μεταφερθεί στο Αγία Σοφία και αφού έλαβε εξιτήριο, βρέθηκε νεκρό μέσα στην κούνια του, σε περιοχή του Ναυπλίου, όπου και διέμενε η μητέρα του. Από τη νεκροψία που έγινε στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Κορίνθου, ο θάνατος αποδόθηκε σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ενώ οι γιατροί ερευνούν το ενδεχόμενο οι θάνατοι να έχουν γονιδιακό υπόβαθρο, η 23χρονη γυναίκα μετατρέπεται σε “θύμα” καννιβαλισμού, τόσο από τα μέσα, όσο και από αυτόκλητους ντετέκτιβ που πήραν το “διδακτορικό” τους από την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου που είχε κατακλύσει την επικαιρότητα πριν μερικούς μήνες.

Όσα δήλωσε η ίδια η 23χρονη

Καλεσμένη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, η κοπέλα, απρόθυμα έκανε γνωστό πως με τον πατέρα του παιδιού τους είχε μια ευκαιριακή σχέση, δεν ζουν μαζί, αλλά εκείνος ήταν δίπλα της σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μιλώντας για τα παιδιά που έχασε, είπε πως το πρώτο πέθανε σε ηλικία 20 ημερών, χωρίς να έχουν δοθεί δείγματα για κάποια επιπλοκή στην υγεία του. «Έκανε ξαφνικούς ήχους, σαν να πνιγόταν. Φώναξα κατευθείαν, πήρα τηλέφωνο τους δικούς μου και μου είπαν ότι πρέπει να καλέσω ασθενοφόρο. Φώναξα μία γυναίκα που έμενε δίπλα και μου είπε “το παιδάκι φεύγει”. Το καταλάβαινε η γυναίκα», ανέφερε. Συνεχίζοντας, είπε: «Το μωρό πέθανε στο Κέντρο Υγείας. Μου είπαν όταν βγήκαν έξω ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι”».

Σχετικά με τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, ανέφερε: «Άργησα να το μάθω. Δεν είχα, δηλαδή, τίποτα. Ούτε κάποια καθυστέρηση, ούτε να φαίνεται, τίποτα. Δεν ήθελα να το “ρίξω”», σημείωσε.

Συνεχίζοντας, η 23χρονη είπε ότι δεν είχε ενδείξεις πως κάτι δεν πάει καλά στο μωρό της. «Το πήγαμε στο νοσοκομείο το παιδί. Γυρνάγανε τα μάτια της και δεν είχε καλή εστίαση. Σαν λιποθυμικό επεισόδιο είπαν στο Κέντρο Υγείας. Αλλά, όταν την πήγαν πάνω, είπαν ότι ήταν όλα φυσιολογικά», ανέφερε.

Η κοπέλα δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως ο κόσμος δεν σέβεται το πένθος της, και ότι δέχεται άσχημες συμπεριφορές. «Τώρα βρίζουν εμένα, αντί να κοιτάξουν κάτι άλλο. Με λένε Πισπιρίγκου, παντού! Ούτε χθες σεβάστηκε κανείς κάτι, που κήδεψα τη μικρή. Με ρωτάγανε “τι έγινε και τι έγινε”. Δεν με πήραν να με ρωτήσουν πώς είμαι», είπε χαρακτηριστικά.

Το backround της και όσα δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος

Από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, και με την ίδια παρούσα, έγινε γνωστό πως η νεαρή μητέρα σταμάτησε το σχολείο στην α’ γυμνασίου, μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια που αντιμετώπιζε προβλήματα με κοινωνικούς λειτουργούς να παρακολουθούν την καθημερινότητά τους. Η δημοσιογράφος άφησε να εννοηθεί πως η μητέρα της 23χρονης ήταν ακατάλληλη για αυτόν τον μητρικό ρόλο, ζητώντας χρήματα από την κόρη της.

Μιλώντας στην “Πελοπόννησο”, ο πρόεδρος του Συλλόγου, “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος, σχολίασε την επιχειρούμενη συσχέτιση της υπόθεσης αυτής με εκείνη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Τόνισε πως θα πρέπει να σταματήσει κάθε προσπάθεια στοχοποιήσης της 23χρονης μητέρας.

«Ένα παιδί το οποίο δεν πρόσεξε κανένας στο μεγάλωμά του δεν μπορεί να το στοχοποιείς και να το αποτελειώνεις», επεσήμανε.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης το «Χαμόγελο του Παιδιού” εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση της Κ. Αχαΐας, γνωστοποιώντας πως «για την περίοδο 2017-2020 υπήρξαν ανώνυμες αναφορές στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της» και αρμοδίως ενημερώθηκαν οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται στις Αρχές ποιων περιοχών γνωστοποιήθηκαν οι καταγγελίες, καθώς η οικογένεια του τότε ανήλικου κοριτσιού φέρεται να διέμενε στο Ναύπλιο και όχι στην Κ. Αχαΐα. Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2015 υπήρξε κινητοποίηση του Τμήματος Ασφαλείας Άργους μετά από δήλωση εξαφάνισής της, ωστόσο η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της, πριν τις ενέργειες δημοσιοποίησης του περιστατικού.

Όπως έγινε γνωστό, η μητέρα, και ενώ το δύο μηνών κοριτσάκι νοσηλευόταν στο «Αγία Σοφία», επικοινώνησε με το «Χαμόγελο» και συγκεκριμένα με το Τμήμα Υγείας, για την παροχή βοήθειας σε διαδικαστικά ζητήματα, αλλά, πριν υπάρξει οποιαδήποτε παρέμβαση, «μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι το παιδί πέθανε και μας ζήτησε να καλύψουμε τα έξοδα κηδείας του» είπε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν ξέραμε τίποτα για τη μικρή που μεγάλωνε τα παιδιά της, παρά μόνο την επικοινωνία που είχε με το “Χαμόγελο” για τη βοήθεια που ζήτησε για το δεύτερο παιδί».

Καταλήγοντας ο κ. Γιαννόπουλος, αναφερόμενους στους επικριτές της, διατύπωσε το ερώτημα: «Ποιος τη στήριξε όλα αυτά τα χρόνια; Ποιος της έδωσε τη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια της και να αισθάνεται;».

patra mora

Η παρέμβαση της μητέρας της

Η μητέρα της 23χρονης παρενέβη σε εκπομπή του Mega, όπου νωρίτερα μίλησε η δικηγόρος της κόρης της. Η γυναίκα επιτέθηκε στη δικηγόρο για το γεγονός ότι υποστήριξε πως η 23χρονη είναι ένα πρόσωπο που δεν πήρε μητρική αγάπη.

Όπως είπε, η ίδια προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθήσει την κόρη της να μεγαλώσει τα παιδιά. «Τα κρατούσα για να πάει να κάνει κανένα μεροκάματο. Τώρα, τι μεροκάματο έκανε η Ειρήνη δεν το ξέρω», ανέφερε, αφήνοντας από την αρχή να εννοηθεί πως διατηρεί επιφυλάξεις για όσα υποστηρίζει η κόρη της.

«Δεν ξέρω τι συνέβη στα παιδιά. Μακάρι να είναι ιατρικό. Κρατάω μικρό καλάθι με αυτά που ακούω», ανέφερε. Όταν ρωτήθηκε τι εννοεί, είπε πως «δεν ξέρω γιατί έχει μπλέξει έτσι η Ειρήνη. Ακούγονται πολλά, ακόμα και ότι έκανε χρήση ναρκωτικών». Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι προφανές πως πολλά από τα δεδομένα της υπόθεσης μπορεί να ανατραπούν.

Η γιαγιά των δύο βρεφών μίλησε και για την απώλεια του δικού τους παιδιού, της αδερφής της 23χρονης, το 2014. Όπως είπε, το κοριτσάκι γεννήθηκε το 2012 και «έφυγε» το 2014. Μαζί με τον θάνατο των δύο βρεφών της κόρης της, αλλά και έναν ακόμα ενός βρέφους κοντινής φίλης της 23χρονης, έχουν φύγει από τη ζωή συνολικά τέσσερα μικρά κοριτσάκια.

*Υπενθυμίζεται πως για τους θανάτους των δυο βρεφών, 20 ημερών και 2 μηνών, διετάχθη διενέργιεα προκαταρκτικής έρευνας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας, Νίκο Νικολάου.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια