σε ,

Μια ομάδα νέων στην Αθήνα θέλει να οικοδομήσει τη Συμβιώκαινο εποχή

Μια πρωτοβουλία για την συναισθηματική σύνδεση ανθρώπου-φύσης μέσω της τέχνης

Η πρωτοβουλία Generation Symbiocene – ή αλλιώς Gen (S) – είναι ανοιχτή σε όλους, με κινητήρια δύναμη τους νέους. «Θέλουμε να πούμε μια νέα, ριζοσπαστική ιστορία για το τι σημαίνει να είμαστε άνθρωποι, ώστε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο κόσμο: τη Συμβιώκαινο εποχή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Συμβιώκαινος, σαν όρος, δημιουργήθηκε από τον φιλόσοφο Glenn Albrecht. Αποτελείται από τη λέξη σύμβιος, που σημαίνει «που ζει μαζί με», και τη λέξη καινός, που σημαίνει «καινούργιος» και χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό των γεωλογικών εποχών της Γης. Είναι λοιπόν η εποχή της συμβίωσης και της συντροφικότητας, κατά την οποία η Γη δεν καταστρέφεται, αλλά αντιθέτως καλλιεργείται από τους ανθρώπους.

Είναι δυνατόν κάποιος να μπει στη Συμβιώκαινο εποχή; Η Generation Symbiocene πιστεύει πως είναι, μέσα από την οικοδόμηση μιας ισχυρής συναισθηματικής σχέσης με τη Γη και ενεργώντας αναλόγως. Όπως επισημαίνεται, το πρόγραμμα εξελίσσεται σε δύο ενότητες, που θα διαρκέσουν από Φεβρουάριο μέχρι Μάιο, με όραμα και σχέδια να συνεχίσουν.

Αρχικά, περιλαμβάνει την οικοδόμηση της κοινότητας Gen (S) μέσα από μια σειρά συναντήσεων, οι οποίες φιλοξενούνται στο Earth Κ44, χώρο της Οργάνωσης Γη στο Γκάζι. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά οκτώ συναντήσεις, οι οποίες θα επαναλαμβάνονται κάθε δύο Πέμπτες και είναι ανοιχτές σε όλες και όλους με προεγγραφή μέσω email. Αυτές οι συναντήσεις ξεκινούν την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, με σκοπό να αποτελέσουν ένα χώρο όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους σε σχέση με τη Γη και θα αποκτήσουν δημιουργικά εργαλεία με στόχο τη διάδοση της έννοιας της συμβίωσης.

Παράλληλα, εξελίσσονται πέντε καλλιτεχνικά εργαστήρια, τα οποία θα φιλοξενηθούν στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης και στο Κέντρο της Γης (το υπαίθριο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Οργάνωσης Γη, δίπλα στο πάρκο Τρίτση) με δωρεάν συμμετοχή. Βασικός στόχος είναι η συναισθηματική σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση μέσω της τέχνης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα:

-Να γράψουν την προσωπική ιστορία τους, ανακαλώντας μνήμες που διαμόρφωσαν τη σχέση τους με τη φύση. (Εργαστήριο δημιουργικής γραφής Συμβιογραφία, 8 και 15 Μαρτίου με τον Ηλία Αδάμ, δραματουργό και ιδρυτή του Brutal Stories)

-Να ακούσουν τις άγνωστες ιστορίες των πουλιών με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα τη δική τους προσωπικότητα. (Ορνιθολογική αφήγηση Φαντάσου να ήσουν πουλί, 29 Μαρτίου με την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία)

-Να παίξουν με τους ρυθμούς παραδοσιακών οργάνων, καθώς και του σώματος, της φωνής, αλλά και της φύσης. (Εργαστήριο μουσικής Συμβιοφωνική, 5 Απριλίου με τη σχολή SELI KANOU, West African Dance & Music)

-Να δημιουργήσουν κύκλους συμβίωσης, με στόχο να απεικονίσουν τις σχέσεις που εκτυλίσσονται μέσα σε ένα οικοσύστημα. (Παιδικό Εργαστήριο ζωγραφικής Κύκλοι Συμβίωσης, 12 Απριλίου με την Αγγελίνα Κανελλοπούλου, ιδρύτρια του The Bee Camp)

-Να κινηθούν σε αρμονία και επαφή με τη φύση για να ανακαλύψουν τον οικολογικό εαυτό τους. (Εργαστήριο Κινησιολογίας Συμβιοκίνηση, 3 Μαΐου με την Άρια Μπουμπάκη, χορεύτρια και χορογράφο)

«Ελπίζουμε αυτές οι δράσεις και συναντήσεις να είναι μόνο η αρχή. Ας ονειρευτούμε τον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ζήσουμε – και ας τον δημιουργήσουμε παρέα!», καταλήγει η ενημέρωση.

greenagenda

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί ο Αμαζόνιος πρέπει να προστατευτεί πάση θυσία

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε