σε ,

Μητέρα κύκνος πέθανε από «στενοχώρια» όταν έφηβοι διέλυσαν τη φωλιά της με τούβλα

Τα αγέννητα μωρά της σκοτώθηκαν και ο αρσενικός κύκνος είχε εξαφανιστεί

Φωτο αρχείου

Μια μητέρα κύκνος, της οποίας τα αγέννητα μωρά σκοτώθηκαν όταν μια ομάδα εφήβων πέταξε τούβλα στη φωλιά της, πέθανε από «στενοχώρια», σύμφωνα με φιλόζωους της περιοχής.

Οι νεαροί άνδρες εντοπίστηκαν να ρίχνουν τούβλα και πέτρες σε κανάλι του Μπόλτον της Αγγλίας στις 20 Μαΐου, ανέφερε το Manchester Evening News.

Απ’ ό, τι φαίνεται στόχευαν το νησί όπου οι κύκνοι αφήνουν τα αυγά τους. Μόνο τρία από τα έξι σώθηκαν

Φιλόζωοι ακτιβιστές δήλωσαν ότι ο αρσενικός κύκνος έφυγε από τη φωλιά πριν από περίπου δύο εβδομάδες και δεν είχε επιστρέψει και ότι τις τελευταίες εβδομάδες χάθηκαν πολλά αυγά, κάποια απ’ τους εφήβους και κάποια από σκυλιά.
Πριν λίγες μέρες, ο θηλυκός κύκνος βρέθηκε νεκρός στη φωλιά. Ο ακτιβιστής Sam Woodrow είπε ότι «Πιθανότατα πέθανε από στενοχώρια, επειδή έφυγε ο σύντροφός της.»

«Είναι συνταρακτικό. Η βία κατά των ζώων πρέπει να γίνει αδίκημα» 

Χρήστης στην ομάδα του Facebook All About Bolton έγραψε: «Θέλω να σας ενημερώσω για αυτόν τον κύκνο με τα έξι αυγά. Τρία καταστράφηκαν από τους νεαρούς. Δύο ακόμη αυγά από σκύλους και άλλα ζώα και έμεινε ένα μόνο αυγό.»

Στη συνέχεια ανέφερε ότι και η μητέρα πέθανε το ίδιο πρωί.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

7 περιπτώσεις ζώων που θέλησαν να αυτοκτονήσουν

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Oracle
Μέλος
Oracle

Διαβάζοντας τέτοιες ειδήσεις σκέφτομαι ότι ίσως δεν αξίζει να μείνει ούτε ένας άνθρωπος στον πλανήτη. Δεν μας αξίζει να υπάρχουμε.

Μέλος
Fobos_Duo

Βεβαίως. Και επειδή και τα ζώα τρώνε το ένα το άλλο, καλύτερα να πάμε πιο πίσω. Να γυρίσουμε στις αμοιβάδες. Και όχι όλες, επειδή μερικές τρέφονται με βακτήρια. Να τις διαλέξουμε να είναι άξιες να κληρονομήσουν τη γη. Ή μπορούμε απλά να σφάξουμε όλα τα παιδάκια, αν είναι να μην υπάρξουν ποτέ στο μέλλον 4-5 τσογλάνια που πετάνε πέτρες. Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική να εξαφανιστούν όλοι οι ζωόφιλοι, αντί για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Επειδή η θέση “δεν αξίζει να μείνει ούτε ένας άνθρωπος στον πλανήτη” βασίζεται σε ένα τελείως υποκειμενικό σύστημα αξιών, αν μείνουν στον πλανήτη μόνο μη ζωόφιλοι… Διαβάστε περισσότερα »

Oracle
Μέλος
Oracle

Προφανώς το πρόβλημα δεν είναι τα 3 αυγά του κυκνου αλλά το αξιακο πλαίσιο του πολιτισμού μας. Το ότι καταστρέφουμε δίχως αύριο ένα πλανήτη χωρίς να σεβόμαστε το δικαίωμα των ζώων στη ζωή αλλά και των ίδιων ανθρώπων. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι οι κοινωνιες έχουν αποκτηνωθει τελείως. Προφανώς και δεν έχουμε όλοι τον ίδιο αξιακο κώδικα αλλά με ξεπερνά το γεγονός ότι ως νοήμονα όντα η συναισθηματική νοημοσύνη μας είναι εξαιρετικά χαμηλή σε σχέση με αυτή των ζώων. Και από αυτή την οπτική τα ζώα είναι ανωτέρα γιατί θα σκοτώσουν για την τροφή τους και όχι επειδή μεγαλώνουν σε… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Fobos_Duo

Καταρχάς, η συναισθηματική νοημοσύνη δεν είναι αυτό που νομίζεις. Δεύτερον, πολλά ζώα σκοτώνουν χωρίς να υπάρχει κανένα ατομικό ή συλλογικό πλεονέκτημα που να το δικαιολογεί. Μερικά σκοτώνουν και απλά για γούστο. Τρίτον, επειδή μαθαίνεις τώρα τέτοια συμβάντα λόγω καλύτερων και περισσότερων καναλιών ενημέρωσης, αυτό δε σημαίνει ότι τα πράγματα είναι χειρότερα. Είναι στην πραγματικότητα πολύ, πολύ, πολύ, πολύ καλύτερα. Απόδειξη το ότι κάνουμε αυτή την κουβέντα, που θα ήταν αδιανόητη πριν από μερικές δεκαετίες. Ομοίως το σύστημα αξιών του ανθρώπου έχει αναβαθμιστεί σε βαθμό που να θεωρούμε τα ζώα άξια σεβασμού, παρά το μηδενικό πλεονέκτημα που προσφέρει κάτι τέτοιο στην… Διαβάστε περισσότερα »

iwmou
Μέλος
iwmou

Η πράξη είναι φρικτή και ελπίζω οι ενοχοί να τιμωρηθούν αυστηρά.
Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι πολύ σωστά το άρθρο γραφει ότι οι θύτες σκότωσαν τα αγέννητα μωρά του κύκνου. Αν πούμε το ίδιο, ότι καταδικαδίζουμε το να σκοτώνονται αγεννητα μωρά ανθρώπων, θα μας πουν φασίστες και μεσαιωνικούς.
Τροφή προς σκέψη…