σε , ,

«Να γιατί έχουν σχεδόν εξαφανιστεί οι πωλητές του περιοδικού δρόμου ΣΧΕΔΙΑ»

Αν όσα περιγράφονται γίνουν πράξη, θα είναι εξοργιστικό

Καθώς διάσημοι Έλληνες έβγαιναν στους δρόμους για να πουλήσουν τη ΣΧΕΔΙΑ (και μπράβο τους) οι πραγματικοί πωλητές -άστεγοι, πένητες, ηλικιωμένοι- μειώνονται δραματικά και αναμένεται σύντομα να εξαφανιστούν.

Γιατί; 

Μία εξήγηση έδωσε στο fb της η Άννα Παπασταύρου

Αναζητούσα (ματαίως) κάποιον πωλητή της Shedia αυτό το μήνα. Είχα αναρτήσει όπως πάντα την υπενθύμιση για το τεύχος του Φλεβάρη, αλλά το τεύχος δεν μπορούσα να το βρω. Σήμερα μου έλυσε την απορία ένας γλυκύτατος πωλητής, όταν επέμεινα να μου πει το λόγο που δεν έβρισκα συναδέλφους του στα γνωστά σημεία πώλησης.

Οι πωλητές έχουν λιγοστέψει. Γιατί όμως; Μέχρι τώρα ήξερα ότι αυξάνονταν και πληθύνονταν, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνεργοι και άστεγοι να βρίσκουν μια παρηγοριά στα λιγοστά ευρώ από την πώληση του περιοδικού που τους εξασφάλιζαν μια αξιοπρεπή στέγη και διαβίωση.

Το απίστευτο «κράτος» με τους αδιανόητα παράλογους νόμους του έβαλε πάλι το χεράκι του για να κλονίσει και αυτή την ελπίδα των ανθρώπων που βιώνουν την αγωνία της στέγης και της ανεργίας: τους επέβαλε ΕΦΚΑ!!! 

Από τον επόμενο μήνα, η ΣΧΕΔΙΑ θα πωλείται προς 4 ευρώ αντί 3 ευρώ, που ήταν ως τώρα, ώστε να μπορούν οι πωλητές να ασφαλίζονται. Βέβαια, δεν ήταν σίγουρα αυτός ο καημός του κράτους, να ασφαλίζει τους ανθρώπους αυτούς. Ο στόχος ήταν να τους τρώει τα ελάχιστα που βγάζουν.

Για φανταστείτε: από κάθε τεύχος της ΣΧΕΔΙΑΣ έβγαζαν 1,5 ευρώ. Με τα νέα δεδομένα θα βγάζουν 2,70 ευρώ. Με μία διαφορά όμως: αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι θα υποχρεώνονται σε καταβολή της ελάχιστης εισφοράς στον ΕΦΚΑ (167,95 ευρώ) το μήνα –το ξέρουμε εμείς οι ταλαιπωρημένοι ελεύθεροι επαγγελματίες– πράγμα που σημαίνει ότι αν π.χ. πουλήσουν 50 τεύχη σ’ ένα μήνα (και πολλά λέω), θα βγάλουν 2,70Χ50= 135 ευρώ. Αυτά, υπό το προηγούμενο καθεστώς πήγαιναν στην τσέπη τους.

Τώρα, με το νέο, …ευνοϊκό ασφαλιστικό καθεστώς δε θα φτάνουν ούτε για τον ΕΦΚΑ (που είναι 167,95)!. Και φυσικά, οι ηλικιωμένοι πάμπτωχοι συνάνθρωποί μας, που είχαν ένα ελάχιστο πρόσθετο εισόδημα από την πώληση του περιοδικού, αναγκάζονται να πάνε στα σπίτια τους.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, βρήκαμε από πού αιμορραγούν τα ταμεία. Γι’ αυτό δεν επαρκούν τα χρήματα για την καταβολή των συντάξεων. Γιατί οι πωλητές της ΣΧΕΔΙΑΣ δεν ήταν ασφαλισμένοι!! 😡

Έχω σιχαθεί πια την ανοησία και την αναλγησία σ’ αυτή τη χώρα.

***

Ελπίζουμε πως αν τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφει η κυρία Παπασταύρου, θα ληφθεί οπωσδήποτε κάποια μέριμνα ώστε να μη μειώνονται ούτε στο ελάχιστο τα έσοδα των πωλητών.

 

UPDATE:

Είχαμε ζητήσει την άποψη της «σχεδίας» και οι υπεύθυνοι του περιοδικού απάντησαν λίγο μετά τη δημοσίευση του άρθρου με ανακοίνωση.

Διαβάστε την εδώ: 

Το περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ απαντά για την αύξηση της τιμής του και διευκρινίζει πόσα θα παίρνουν οι πωλητές

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

17 points
Upvote Downvote

Total votes: 29

Upvotes: 23

Upvotes percentage: 79.310345%

Downvotes: 6

Downvotes percentage: 20.689655%

5 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
  • Ελα ρε… η ελπιδα δεν ηρθε, γιατι την εμποδισε η Κομισιον. Πω τι λες ρε παιδι μου και εμεις δεν το ξεραμε διοτι αυταπατηθηκαμε ε…πω, πω τι παθαμε. Αλλα καθομαστε μεσα διοτι μας εχουν εγκλωβισει οικονομικα (γεγονος για το οποιο φταινει οι αλλοι, αυτοι οι προηγουμενοι ντε) και ο μονος τροπος ειναι να προσπαθησουμε να αλλαξουμε απο την Ε.Ε. απο μεσα, κατι το οποιο δεν θα αργησει εφοσων θα λειτουργησουν τα πολιτικα αντανακλαστικα των χωρων του Νοτου. Τωρα καταλαβα. Δηλαδη δεν χρειαζεται καν να σχολιαζετε, το εχουμε καταλαβει πλεον. Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι πως γινεται να υπαρχουν ακομη ανθρωποι, οι οποιοι ψηφισαν κομμα του παρων κυβερνητικου συνασπισμου και δεν εχουν μετανοιωσει, ντραπει η κατι τελος παντων.

 1. Είμαι η πρώτη που εύχομαι να μην είναι έτσι τα πράγματα ή αν πράγματι είναι, να αλλάξουν. Είναι φυσικά σωστό να υπάρχουν εισφορές από όποιους εργάζονται, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η εισφορά κυριολεκτικά «εξαφανίζει» οποιοδήποτε εισόδημα των πωλητών της ΣΧΕΔΙΑΣ. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως είναι ένας γιατρός, ένας δικηγόρος ή ένας μεταφραστής. Έχουν μια ευκαιρία, χάρη στη ΣΧΕΔΙΑ, να εξασφαλίζουν ένα ελάχιστο εισόδημα. Η εισφορά να δοθεί, συμφωνώ απόλυτα σ’ αυτό. Ίσως θα μπορούσε να επιληφθεί ένας χορηγός, κάποιο ίδρυμα ή άλλος οργανισμός. Ή αν πληρώνουν οι ίδιοι, το ποσό να είναι ανάλογο του εισοδήματός τους από την πώληση των περιοδικών. Σε μηνιαία βάση.

 2. Καλημέρα σας
  Εγώ πάλι άκουσα ότι στην Θεσσαλονίκη από 1ης Απριλίου θα απαγορευτούν πλήρως όπως και πολλοί πλανώδιοι πωλητές που έχουν άδεια.
  ελπίζω μόνο να είναι »fake news»

 3. Είναι γεγονος οτι δεν γίνεται με 2 μετρα και 2σταθμα!!
  Μου θυμίζει λίγο τον ΕΝΦΙΑ στο χαμόγελο του παιδιού.
  Κοντολογις: οι νόμοι είναι ίσοι για ολους. Θεσμικά υπάρχει τροπος κ για φιλανθρωπίες και νόμιμα για ολους κατοχυρώνοντας δικαιώματα.
  Η περπτωσιολογια αφήνει περιθώρια για παρερμηνείας που πρεπει να αποφευγονται.

Αφήστε μια απάντηση