σε , ,

Ο αγαπημένος μας Shrek ήταν πραγματικό πρόσωπο και μάλιστα διάσημος παλαιστής

Βρήκε τη δική του πριγκίπισσα δεκαετίες πριν η εξωτερική του εμφάνιση εμπνεύσει το γνωστό καρτούν

Από το newsletter του Αλέξανδρου Σαλαμέ

Από τις περιπτώσεις που τα πιο όμορφα παραμύθια πηγαίνουν χέρι – χέρι με την πραγματικότητα. Ο αγαπημένος σε όλους μας Shrek, ήταν πραγματικό πρόσωπο και μάλιστα διάσημος παλαιστής!

Ονομάζονταν Maurice Tillet και έζησε από τις αρχές μέχρι τα μέσα του προηγούμενου αιώνα.

Γεννήθηκε το 1903 στα Ουράλια Όρη της Ρωσίας από Γάλλους γονείς. Ο πατέρας του Tillet πέθανε όταν ήταν νέος. Ως παιδί είχε μια εντελώς φυσιολογική εμφάνιση και ο Tillet πήρε το παρατσούκλι “The Angel” λόγω του αγγελικού του προσώπου. Το 1917, ο Tillet και η μητέρα του έφυγαν από τη Ρωσία λόγω της Επανάστασης και μετακόμισαν στη Γαλλία.

Όταν ήταν 20 ετών, παρατήρησε πρήξιμο στα πόδια, τα χέρια και το κεφάλι του και μετά από επίσκεψη σε γιατρό διαγνώστηκε με ακρομεγαλία – μια πάθηση που προκαλείται συνήθως από καλοήθη όγκο στην υπόφυση, με αποτέλεσμα την υπερβολική ανάπτυξη και την πάχυνση των οστών.

Σ’ ένα ταξίδι, στην Σιγκαπούρη, το 1937, γνωρίζει τον επαγγελματία παλαιστή Karl Pojello. Θα του μιλήσει για την επαγγελματική πάλη και θα τον πείσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του. O Maurice, που δεν είχε τίποτα να χάσει, ταξιδεύει στην Αμερική, μαζί με τον Karl. Εκεί, ο Paul Bowser, αναλαμβάνει να τον προμοτάρει και του δίνει το προσωνύμιο «French Angel».

Στον πρώτο κιόλας αγώνα, στις 24 Ιανουαρίου 1940, ο Maurice, δείχνει τις δυνατότητες του. Το στάδιο κατακλύστηκε από κόσμο. Όλοι ήρθαν να δουν το τέρας να παλεύει. Στο τέλος του αγώνα, ομάδα επιστημόνων, από το φημισμένο Harvard, του ζητάνε να μετρήσουν τις διαστάσεις του. Έκπληκτοι θα ανακαλύψουν ότι οι διαστάσεις του, είναι οι πλησιέστερες που βρέθηκαν ποτέ με τον άνθρωπο Neanderthal. Το όλο θέμα γίνεται πρωτοσέλιδο. Πλέον γίνεται ευρέως γνωστός στο κοινό.

O Maurice, τον Μάιο του 1940, θα κερδίσει τον τίτλο του World Heavyweight Championship. Για 19 μήνες θα παραμείνει αήττητος. Το 1945 θα καταφέρει να τον κερδίσει και για δεύτερη φορά. Προς τα τέλη της δεκαετίας του 40′ η υγεία του άρχισε την κατρακύλα και αναγκάζεται να σταματήσει την πάλη λόγω καρδιακών προβλημάτων. Η καρδιά του είχε μεγαλώσει πάρα πολύ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του ’54, ο Maurice Tillet, θα χάσει τον «αγώνα».

Παρόλο που κληρονόμησε την σπάνια αυτή πάθηση γιγαντισμού σε κεφάλι και άκρα, αυτό δεν τον εμπόδισε να μεγαλουργήσει στην πάλη αλλά και να γνωρίσει την αγάπη στο πρόσωπο της πανέμορφης Dorian Leigh.

Η σπάνια κοινή φωτογραφία τους τραβήχτηκε το 1945, μόλις εννέα χρόνια πριν το θάνατο του Maurice.

Η εταιρεία παραγωγής του αγαπημένου παιδικού ήρωα μπορεί να μην επιβεβαίωσε ποτέ την πηγή της έμπνευσης της, αλλά από εργαζόμενο στο δημιουργικό τμήμα της Dreamworks διέρρευσε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία υπήρχε…φαρδιά πλατιά στον χώρο εργασίας τους, όταν σχεδιάζονταν ο Shrek.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΥΙΖ: Μπορείς να βρεις αυτά τα κινούμενα σχέδια μόνο από τους χαρακτήρες;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote