Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, έδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν ξεχνάει τις ρίζες του και βρέθηκε το Σάββατο 20 Ιουνίου στον Κολωνό, όπου συμμετείχε εθελοντικά στην προετοιμασία και τη διανομή γευμάτων σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.
Ο Έλληνας σούπερ σταρ του NBA επισκέφθηκε τη δομή «Γεύματα Ανθρώπων», συνοδευόμενος από τον αδελφό του Θανάση, τη μητέρα του και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοινωνικής σίτισης που λειτουργεί στον Κολωνό με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Equal Society, με τη βοήθεια εργαζομένων και πολλών εθελοντών.
Όπως διαβάσαμε στην σελίδα του Equal Society:
Το πιο όμορφο καλάθι της χρονιάς μπήκε στην Equal Society
Το περασμένο Σάββατο είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Θανάση Αντετοκούνμπο και την οικογένειά τους στο Κοινωνικό Συσσίτιο «Ανθρώπων Γεύματα» της Equal Society.
Από τη στιγμή που πέρασαν την πόρτα της δομής, τα χαμόγελα φώτισαν τα πρόσωπα των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί. Με απλότητα, ζεστασιά και αυθεντικό ενδιαφέρον, αφιέρωσαν χρόνο να γνωρίσουν από κοντά το έργο μας, να συζητήσουν με τους ανθρώπους της κοινότητάς μας και να μοιραστούν μαζί τους στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες.
Μαζί με τη μαγείρισσα και τους εθελοντές του συσσιτίου συμμετείχαν στην προετοιμασία των γευμάτων και στη συνέχεια σέρβιραν οι ίδιοι τις μερίδες, αποδεικνύοντας ότι η πραγματική αξία ενός ανθρώπου δεν μετριέται μόνο από τις επιτυχίες του, αλλά και από την προσφορά του προς τους άλλους.
Ευχαριστούμε θερμά τον Γιάννη, τον Θανάση και ολόκληρη την οικογένεια Αντετοκούνμπο για την παρουσία τους, την ανθρωπιά τους και το ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης που μοιράστηκαν μαζί μας.
Γιατί τα πιο όμορφα καλάθια δεν μπαίνουν πάντα στα γήπεδα. Μερικές φορές μπαίνουν στις καρδιές των ανθρώπων.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια Αντετοκούνμπο προσφέρει βοήθεια.
