σε , , ,

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης έντυσε με τη φωνή του χιλιάδες σποτάκια. Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο

Δείτε το βίντεο:

***

Το Παρατηρητήριο της Δίκης της Χρυσής Αυγής πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το παραπάνω σποτάκι.

Σήμερα γράφουν στη σελίδα τους:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΣΙΜΑΡΔΑΝΗ

Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του του Χρήστου Σιμαρδάνη, ο οποίος έφυγε απ’ τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας 12 Μαρτίου 2018.

Ο άνθρωπος του οποίου η φωνή έχει «ντύσει» αμέτρητες οπτικοακουστικές δημιουργίες, όχι μόνο υπηρέτησε πιστά και με ταπεινοφροσύνη την τέχνη της υποκριτικής αλλά ήταν και ένας ενεργός πολίτης ο οποίος σε κάθε ευκαιρία έθετε εαυτόν στην υπηρεσία των συνανθρώπων του.

Έτσι τον γνωρίσαμε και εμείς, ευαισθητοποιημένο και με γνήσιο ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, όταν του ζητήσαμε και δέχτηκε με πολλή χαρά, να μας παραχωρήσει τη φωνή του για να ντύσουμε ένα από τα βίντεο της καμπάνιας «Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται, ενημερώσου». Το εν λόγω βίντεο ήταν το πιο επιτυχημένο της προσπάθειάς μας και η εκφώνηση του Χρήστου Σιμαρδάνη χάραξε βαθιά το μήνυμα «Χωρίς τη Χρυσή Αυγή, οι γειτονιές μας είναι καλύτερες» στη συνείδηση των θεατών.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους και την οικογένειά του.

***

Το Golden Dawn Watch είναι μια πρωτοβουλία για την παρακολούθηση της δίκης της Χρυσής Αυγής που συγκροτήθηκε από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Παρατηρητήριο για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ που λειτουργεί υπό το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων. Κύρια έκφανση της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ιστοσελίδα goldendawnwatch, για το περιεχόμενο της οποίας είναι υπεύθυνη συντακτική ομάδα. Η πρωτοβουλία στηρίζεται ήδη από αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις, από ιδρύματα, ΜΚΟ, ομάδες πολιτών και οργανώσεις μεταναστριών και μεταναστών – με ποικίλους τρόπους.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ:

  • να δημοσιοποιούνται όλα τα στοιχεία που αφορούν τη δράση της Χρυσής Αυγής και να φωτιστούν όλες οι πτυχές της δίκης
  • να έχει κάθε πολίτης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διαρκή και αξιόπιστη πληροφόρηση για όλα όσα συμβαίνουν εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας, σε όλη τη διάρκεια της δίκης
  • να παρέχονται αναλύσεις από ειδικούς, νομικούς και παρατηρητές
  • να μείνει η Χρυσή Αυγή και η δράση της στο φως

Η πρωτοβουλία Golden Dawn Watch, μέσω διαπιστευμένων συνεργατών της,  παρακολουθεί κάθε μέρα τη δικαστική διαδικασία μέσα από την αίθουσα διεξαγωγής της δίκης, από την αρχή ως το τέλος της. Βασικός κορμός της δουλειάς μας θα είναι η συνεχής παρακολούθηση, από την οποία θα προκύπτει:

  • η δημοσίευση, έπειτα από κάθε δικάσιμη μέρα, μια συνοπτικής αναφοράς
  • η μετάφραση της αναφοράς αυτής στα αγγλικά, ώστε να ενημερώνεται και το διεθνές κοινό
  • η δημοσιοποίηση σε τακτά χρονικά διαστήματα μιας αξιολόγησης δημοσιευμάτων του ελληνικού Τύπου σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που θα γίνεται από ομάδα εργασίας του Παρατηρητηρίου για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ GOLDEN DAWN WATCH ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ
παρέχει αναλύσεις, εκτιμήσεις και γνώμες ειδικών, επιστημόνων, νομικών, με τη μορφή:
– συνεντεύξεων
– πρωτότυπων ή/και αναδημοσιευμένων άρθρων και κειμένων
– ραδιοφωνικών εκπομπών
– φυλλαδίων
– ηχητικών και οπτικοακουστικών σποτ, κ.ά.

  • οργανώνει εκδηλώσεις, με τη συνεργασία και υποστήριξη άλλων φορέων, ώστε να ενημερώνεται ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό για την εξέλιξη της δίκης
  • έρχεται σε επαφή με φορείς και οργανώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό που μοιράζονται τους ίδιους στόχους και τις ίδιες ανησυχίες με εμάς, με σκοπό να πρωτοστατήσει στη δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου ενδιαφερομένων
  • παρέχει εξειδικευμένη και λεπτομερή ενημέρωση, μέσω των συνεργατών της, σε δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικούς, αλλά και σε οποιονδήποτε ευαισθητοποιημένο και ενδιαφερόμενο πολίτη.

Μόνο μια καλά ενημερωμένη και ευαισθητοποιημένη κοινή γνώμη μπορεί να αναπτύξει ισχυρές αντιστάσεις απέναντι στην εξάπλωση του ρατσισμού, του φασισμού και του νεοναζισμού – εντέλει: του φόβου.

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης πέθανε και η συγκίνηση ξεχειλίζει

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

11 points
Upvote Downvote

Total votes: 15

Upvotes: 13

Upvotes percentage: 86.666667%

Downvotes: 2

Downvotes percentage: 13.333333%

Αφήστε μια απάντηση