σε ,

Ο David Lynch εξηγεί πώς οι απλές καθημερινές συνήθειες αυξάνουν την παραγωγικότητά

Ακόμα και μια σταθερή πρωινή ρουτίνα μπορεί να σε απελευθερώσει και να σου δώσει φτερά για να πετάξεις

Με την πρώτη ματιά, το Madame Bovary και το Blue Velvet φαίνεται να μην έχουν πολλά κοινά, όπως και οι δημιουργοί τους. Ωστόσο, η ζωή του Gustave Flaubert και του David Lynch μοιράζονται μια κοινή αρχή: «Να είσαι κανονικός και ομαλός στη ζωή σου», όπως είπε κάποτε ο Flaubert, «ώστε να μπορείς να είσαι επιθετικός και αυθεντικός στη δουλειά σου». Ο Lynch έχει μιλήσει αρκετές φορές για τον τρόπο ζωής του. «Πολλοί έχουν ακούσει την ιστορία ότι για επτά συνεχόμενα χρόνια πήγαινα κάθε μέρα στο εστιατόριο Bob’s Big Boy στις 14:30 και παράγγελλα το ίδιο πιάτο. Αυτή, νομίζω, ήταν η πιο μακροχρόνια συνήθεια μου», είπε σε συνέντευξη του στον Jay Leno το 1992, λέει το openculture.

Αυτή ήταν μια μόνο μία από τις συνήθειες που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του. «Μου αρέσει η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά γιατί είναι ένας σταθερός παράγοντας που αφήνει το μυαλό σου ελεύθερο να σκεφτεί άλλα πράγματα», λέει. «Όταν η ζωή σου έχει τάξη, είσαι ελεύθερος να πετάξεις με το μυαλό σου όπου θες. Έχεις ένα ασφαλές σημείο εκκίνησης, μια βάση για να πετάξεις»

Πιο πρόσφατα, σε μια τηλεφωνική του συνέντευξη για το Ίδρυμα David Lynch, περιέγραψε τη ρουτίνα του ως εξής: «Ξυπνάω, βουρτσίζω τα δόντια μου και πηγαίνω στην τουαλέτα. Στη συνέχεια ετοιμάζω έναν καπουτσίνο και καπνίζω κανα δυο τσιγάρα. Στη συνέχεια κάνω διαλογισμό και έπειτα πίνω είτε νέκταρ amrit ή ένα μικρό smoothie με σκόνη πρωτεΐνης, βατόμουρα και ροδάκινα. Και μετά πηγαίνω στη δουλειά»

Δείτε αποσπάσματα από συνεντεύξεις του στις οποίες μιλά για τις καθημερινές του συνήθειες

Όσο κι αν ακούγεται αντιφατικό, τόσο το κάπνισμα όσο και ο διαλογισμός εκφράζονται ως σταθερές καθημερινές συνήθειες και τις εκτελεί με τον ίδιο ακατάστατο τρόπο που προτιμούσε πάντα: «όσο πιο καθαρό το περιβάλλον, τόσο πιο φανταστικός ο εσωτερικός κόσμος», λέει. Η σειρά κόμικ του The Angriest Dog in the World έλαβε χώρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, με σχεδόν αμετάβλητα γραφικά και όλο και πιο περίεργο κείμενο. Όμως, ανεξάρτητα από τις μεθόδους του, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους φαν του είναι να μάθουν ποιο θα είναι το νέο αποκύημα της φαντασίας του.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Τι άνθρωπος είσαι, ανάλογα με τις καθημερινές σου συνήθειες

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote