σε , , ,

Ο ήρωας του μετρό: Πώς προστάτευσε κοπέλα που βιντεοσκοπούνταν εν αγνοία της

Ιπποτική, υποδειγματική αντίδραση

Ένας άντρας είχε σκύψει με το κινητό του για να τραβήξει ό,τι φαινόταν *κάτω* απ’ τη φούστα μιας όρθιας κοπέλας. Αυτός που καθόταν δίπλα του το πρόσεξε (όπως άλλωστε και κάποιος τρίτος στου οποίου το βίντεο φαίνονται όλα αυτά) και αντέδρασε ιπποτικά και υποδειγματικά:

‏ً on Twitter

Les héros ne portent pas tous des caps https://t.co/JoU8eLT0od

Δεν φοράνε όλοι οι ήρωες κάπες, όπως σχολιάζει και το τουίτ που έγινε viral.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

3 μαθήματα που παίρνουμε απ’ την ανατροπή στον «βιασμό» της 19χρονης απ’ τους Ισραηλινούς

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

5 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
  1. Μπράβο του (αν και σκέφτομαι ότι λέω μπράβο για το αυτονόητο που θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας σε μια τέτοια περίπτωση). Πιστεύω όμως ότι έπρεπε να την ενημερώσει και για το τι έκανε ο άλλος. Γιατί, αμ η τι άλλο, μπορεί να είχε ήδη αποθηκευτεί κάτι στο κινητό και η κοπέλα να ήθελε να το ψάξει ή και να του κάνει μήνυση. Επίσης, αν η κοπέλα ήξερε τι έκανε ο άλλος, σίγουρα δεν θα καθόταν δίπλα του.

  2. Διακρίνω μια αρκετά ογκώδη κάμερα μπροστά, στα χέρια των δύο γυναικών. Ίσως πρόκειται για κάποιο ημιεπαγγελματικό γύρισμα (ταινία μικρού μήκους, youtuber κλπ), το οποίο απαθανάτισε ο συνεπιβάτης τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι ένας καλός τρόπος να αντιμετωπιστεί μια τέτοια κατάσταση αν δεν θέλεις να ξεκινήσεις καυγά ή αν έχεις δισταγμούς για το τι πραγματικά συμβαίνει.

  3. Το συγκεκριμένο είναι διαφήμιση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στο μετρό στην Ιαπωνία (ή κάτι τέτοιο)- φαίνεται ότι δεν είναι αυθόρμητη καταγραφή από τον τρόπο που έχει βιντεοσκοπηθεί. Κατά τ΄άλλα η αντίδραση του δεν θα ήταν ‘ιπποτική” (όρος που αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα) αλλά ανθρώπινη, όπως είπε και η φίλτατη σχολιάστρια παραπάνω.

Αφήστε μια απάντηση