Οι περισσότεροι, όταν ακούμε για, σύγχρονους Ελληνοαμερικάνους ηθοποιούς συνήθως το μυαλό μας πάει στην Τζένιφερ Άνιστον και στον Ζακ Γαλυφιανάκη που και οι δύο έχουν Έλληνα πατέρα αλλά η μητέρα τους είναι, της Άνιστον, Ιρλανδο-Σκωτσέζα και του Γαλυφιανάκη, Σκωτσέζα. Κανείς όμως δεν αναφέρεται στον σπουδαίο Τζέισον Μαντζούκας, που μάλιστα δηλώνει 100% Έλληνας, καθώς και οι δύο γονείς του είναι Έλληνες (δεύτερης γενιάς) γεννημένοι στην Αμερική.
Μπορεί ο Μαντζούκας, λόγω του πιο μεσανατολικού παρουσιαστικού του να παίζει σπάνια τον Έλληνα αλλά, δηλώνει συνεχώς την καταγωγή του, όπως π.χ στην παρακάτω συνέντευξη που έδωσε στο Greek Reporter στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ταινία The Dictator του Sasha Baron Cohen, που έπαιζε τον κακό.
Λοιπόν, πάρτε ανάσα και δείτε κάποιες από τις σειρές και ταινίες που έχει συμμετάσχει ο Τζέισον, είτε σαν ηθοποιός, είτε σαν σεναριογράφος, είτε και στα δύο:
Baby Mama, I Hate Valentine’s Day, Enlightened και The Dictator, που γράψαμε και παραπάνω, όπου ερμήνευσε το ρόλο του Nadal, ενός επιστήμονα, επικεφαλής του εθνικού προγράμματος πυρηνικών όπλων μιας χώρας που κυβερνάται από τον τρελό δικτάτορα Aladeen που τον έπαιζε ο Sasha Baron Cohen.
Ο Μαντζούκας έχει κάνει αρκετές guest εμφανίσεις σε σπουδαίες αμερικάνικες σειρές, ως επι το πλείστον σε κωμικούς ρόλους. Έχει παίξει στα The Life & Times of Tim, Parks and Recreation, Enlightened και Modern Family. Έχει γράψει 2 επεισόδια και έχει παίξει στην κωμική σειράρα The League και έχει εμφανιστεί σε ένα επεισόδιο και σε μία από τις αγαπημένες μου κωμικές σειρές, το The Community (που από εκεί τον γνώρισα).
Επίσης, δανείζει τη φωνή του σε χαρακτήρες από τα κορυφαία animation της Αμερικής, από το Simpsons μέχρι το Invicible.
Ο Μαντζούκας, τον τελευταίο χρόνο παίζει τον Έλληνα θεό στη σειρά, Percy Jackson and the Olympians της Disney. Και αν δε μαντέψατε από τα άναρχα μαλλιά του και τα μούσια του ποιον παίζει, παίζει φυσικά τον Διόνυσο.


