σε ,

Ο Kelly Finnigan είναι soul τραγουδιστής απ’ τη μέρα που γεννήθηκε

Λίγο πριν τη συναυλία του στην Θεσσαλονίκη, τραγουδιστής (και σόλο και των Monophonics) μας μιλά για μουσική και συναυλίες

Από τον Δάνη Κοσμίδη

Ο Kelly Finnigan, ψυχή και φωνή των αγαπημένων του ελληνικού κοινού “Monophonics”, έρχεται στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου για να παρουσιάσει την πρώτη σόλο δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «The Tales People Tell»

Ένα δημιουργικό ταξίδι δύο ετών μας προσφέρει το εξαιρετικό αποτέλεσμα 10 μοναδικών ιστοριών – τραγουδιών, μέσα από τις αναζητήσεις του Kelly. Από την αρχή μέχρι το τέλος υπάρχει η υπογραφή του Kelly Finnigan σ’ αυτό το δίσκο, μιας και γράφει, κάνει την παραγωγή και παίζει 10 όργανα (!) ο ίδιος, ενώ συμμετέχουν καλοί του φίλοι, όπως ο εξαιρετικός drummer James Gadson (Bill Withers, Marvin Gaye, Beck), μέλη των Monophonics, καθώς και ο ίδιος ο πατέρας του, Mike Finnigan, σπουδαίος keyboardist με θρυλικές συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Jimmy Hendrix, Joe Cocker & Etta James.

– Σε τι στάδιο της tour σου βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή και πως είναι μέχρι στιγμής;

Όλες οι εμφανίσεις μέχρι τώρα ήταν εξαιρετικές! Εγώ και η μπάντα απολαμβάνουμε πραγματικά να μοιραζόμαστε τα τραγούδια του δίσκου με το κοινό και οι αντιδράσεις τους να είναι τόσο θετικές και όμορφες

-Ποια είναι η ιστορία πίσω από τον τίτλο του album, “The Tales People Tell”;

Μετά το τέλος της περιοδείας μας με τους Monophonics και μετά το τελευταίο μας άλμπουμ, άρχισα να έχω έμπνευση για κάτι καινούργιο. Ξεκίνησα να γράφω και να επεξεργάζομαι ιδέες. Το μοιράστηκα με φίλους μου και με μουσικούς. Τη στιγμή που θα έχω έμπνευση για κάτι θα το σημειώσω και θα το μελετήσω. Μόλις οι ιδέες εξελιχθούν θα αρχίσω να το βάζω σε μια σειρά. Αφού ξεκίνησα με 5- 6 τραγούδια, μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η ιδέα να γίνουν ένα άλμπουμ, μια καινούργια δουλειά από το μηδέν. Συνέχισα να γράφω και να ηχογραφώ μέχρι που τα τραγούδια έγιναν 12. Στα πρώτα 5-6 κομμάτια που έγραψα, η προσέγγιση μου ήταν χαλαρή. Όσο συνέχισα να γράφω και να ηχογραφώ, ήθελα κάθε κομμάτι να έχει τη δική του ιστορία και να είναι μοναδικό. Στα περισσότερα κομμάτια, εγώ ο ίδιος παίζω τα περισσότερα όργανα, αλλά σαφώς και στα υπόλοιπα έχω μοναδικούς μουσικούς που μαζί με αυτούς τους ανθρώπους που αγαπώ και σέβομαι, δημιουργήσαμε αυτό που οραματίστηκα. Η όλη διαδικασία για αυτό το δίσκο ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία και μια μεγάλη χαρά για εμένα.

-Από που προέρχεται η έμπνευση για τα τραγούδια στο δίσκο;

Τα τραγούδια αυτά εμπνεύστηκαν από αληθινά γεγονότα και πράγματα που συνέβησαν στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια και ήταν ένας τρόπος κάπως να τα αποτυπώσω. Ελπίζω να το έχω καταφέρει.

-Πως είναι ο ρόλος σου ως solo artist και ως μέλος των Monophonics; Υπάρχουν διαφορές ή ομοιότητες;

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες, αλλά φυσικά και μερικές διαφορές. Oι Monophonics είναι μια μπάντα και μια ομάδα ατόμων που έρχονται μαζί για να δημιουργήσουν. Είμαι ένα μέρος της δημιουργικής διαδικασίας για τους δίσκους των Monophonics καθώς είμαι στη παραγωγή, στη σύνθεση και τους στίχους καθώς επίσης και το editing και mixing. Κάνοντας όλα αυτά τα πράγματα, παραμένει μια συλλογική προσπάθεια. Ως solo artist είμαι πλέον υπεύθυνος για όλα και αποφασίζω μόνος μου. Από την έμπνευση μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

-Στο δίσκο, έχεις συνεργαστεί με δύο σημαντικούς ανθρώπους. Ο Mike Finnigan (ο πατέρας σου) και ο James Gadson έχουν συνδράμει στη προσωπική σου δουλειά. Ήταν κάτι που φανταζόσουν και περιμένεις;

Και οι δύο συμμετέχον στο τελευταίο τραγούδι του δίσκου που ονομάζεται “Can’t Let HimDown” και ήταν σίγουρα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Εκείνη την ημέρα που ηχογραφήσαμε το τραγούδι, ήταν μια τόσο γεμάτη μέρα και τόσο εμπνευσμένη. Είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ και είμαι ευγνώμων που θα ζει για πάντα μέσα το τραγούδι.

-Το Τhe Tales People Tell, είναι ένας κλασσικός soul δίσκος; Κάποιος θα έλεγε ότι ίσως ξανακούμε τη φωνή του Charles Bradley μέσα από αυτό. Γιατί αποφασίσεις να γράψεις αυτό το δίσκο τώρα;

Είμαι τραγουδιστής της soul απ’ όταν γεννήθηκα (since day one). Όλες μου οι επιρροές είναι από soul και gospel. Oι ρίζες των Monophonics είναι η R&B και η soul, αλλά με πολλές επιρροές από την ψυχεδελική ροκ και τα pop των 60s. Oπως είπα και προηγουμένως, αυτό το άλμπουμ δε σχεδιάστηκε ούτε προετοιμάστηκα εγώ προσωπικά. Είναι η μουσική που έχω μέσα μου και την αποτύπωσα στο The Tales People Tell. Έχω μεγαλώσει με τη soul μουσική κι αν οι άνθρωποι περνούν όμορφα και αγαπούν τη μουσική μου, τότε είμαι πραγματικά ευγνώμων.

Ο Kelly Finnigan μαζί με τους μουσικούς του, έρχονται για μια μοναδική βραδιά την Πέμπτη
17 Οκτωβρίου στο WE.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε