σε , ,

Ο Μάριος άλλαξε τη ζωή του, έχασε 52 κιλά και τώρα έτρεξε στον Αρκτικό Κύκλο!

Μας μίλησε για την ιστορία του και την απόφασή του

Το πρόβλημα υγείας ενός φίλου ήταν αυτό που με οδήγησε στην δική μου αλλαγή, καθώς συνειδητοποίησα γρήγορα πως η ζωή είναι μικρή για να την σπαταλάω καθιστός στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση και καπνίζοντας. (Φωτο: Μπάμπης Γκιριζιωτης)

Όλα τα τολμηρά εγχειρήματα ξεκινούν με ένα “Ναι, θα το κάνω!”, και ο Μάριος Γιαννάκου δέχτηκε να γίνει ένας από τους τολμηρούς αθλητές που θα διανύσουν μέσα σε 42 ώρες 150 χιλιόμετρα, σέρνοντας ένα έλκηθρο, σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου, στο πλαίσιο του υπερμαραθώνιου “Rovaniemi 150 – An arctic race in exreme conditions”.

Το Rovaniemi 150 είναι ένας αγώνας υπεραπόστασης που διοργανώνεται από το 2012 στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, μια πόλη που βρίσκεται εντός του Αρκτικού Κύκλου. Σε αυτό το αλπικό και παγωμένο τοπίο ο Μάριος Γιαννάκου θα δοκιμάσει τις αντοχές του, έχοντας την υποστήριξη των JOIN Juice Bars.

Σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με τους αγώνες υπεραποστάσεων. Το 2015 έγινε έγινε κάτοχος ρεκόρ κατηγορίας, στον αγώνα Rout 170 χλμ.. Έχει πάρει μέρος σε φημισμένους αγώνες αντοχής όπως ο Olympus Mythical, διανύοντας 100χλμ. σε λιγότερο από 24 ώρες, ο ROUT 170 χλμ. (τερματισμός  2015 και 2017) και ROC 82 χλμ. (τερματισμός 2015 και το 2016).

Μιλήσαμε λίγο πριν φύγει απ’ τη Θεσσαλονίκη.

– Άλλαξες τελείως τη ζωή σου τα τελευταία χρόνια. Από το κόψιμο του τσιγάρου μέχρι το χάσιμο πολλών κιλών. Τι σε ώθησε σ’ αυτό και πώς τα κατάφερες;

Το πρόβλημα υγείας ενός φίλου ήταν αυτό που με οδήγησε στην δική μου αλλαγή, καθώς συνειδητοποίησα γρήγορα πως η ζωή είναι μικρή για να την σπαταλάω καθιστός στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση και καπνίζοντας.

Ο πρώτος μου αγώνας ήταν αφιερωμένος στον φίλο μου Αλέξανδρο που βγήκε νικητής στον πιο δύσκολο αγώνα, αυτόν της ζωής.

Μετά από 2 χρόνια σκέψης αποφάσισα να συμμετάσχω στον αγώνα του #Rovaniemi_150 στον Αρκτικό Κύκλο . Αποτελεί έναν απο τους 10 πιο δύσκολους και σκληρότερους αγώνες του κόσμου καθώς καλούμαστε να σέρνουμε το έλκηθρο μας με τον υποχρεωτικό εξοπλισμό για 150 χιλιόμετρα σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους -30°C . Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωης μου ☺ Στο πλευρό μου για άλλη μια φορά η οικογένεια του @joinjuicebars #join_the_experience #adventure_time #explore #MeTonMario #Join #nature #mountainlife #ultratrailrunning #rovaniemi150

689 Likes, 38 Comments – Marios Giannakou (@marios_giannakou) on Instagram: “Μετά από 2 χρόνια σκέψης αποφάσισα να συμμετάσχω στον αγώνα του #Rovaniemi_150 στον Αρκτικό Κύκλο…”

– Τι σ’ αρέσει περισσότερο στο ορεινό τρέξιμο;  

Το τρέξιμο στο βουνό μου δίνει την δυνατότητα να εξερευνώ απομονωμένα και όμορφα μέρη των βουνών.

Επίσης οι αγώνες που συμμετέχω εξαιτίας της μεγάλης απόστασης είναι μοναχικοί ,οπότε ένα ακόμα στοιχείο που με οδηγεί στο βουνό είναι η ανθρώπινη απουσία που με βοηθά πάντα στο να αναθεωρώ την ζωή και τους στόχους μου.

Everything you can imagine is real Photo credit @george_lntz #wild #wildlife #photography #explore #adventure_time #goodmorning #MeTonMario #mountainlife #mountain #skyline #skyporn #nature #nature_perfection

516 Likes, 4 Comments – Marios Giannakou (@marios_giannakou) on Instagram: “Everything you can imagine is real Photo credit @george_lntz #wild #wildlife #photography #explore…”

– Πώς αποφάσισες να λάβεις μέρος στον αγώνα στον Αρκτικό Κύκλο; Τι περιμένεις να συναντήσεις εκεί;

Μου πήρε περίπου 2 χρόνια για να αποφασίσω την συμμετοχή μου σε αυτό το αφιλόξενο μέρος του πλανήτη μας. Εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών που αγγίζουν και τους -35 στην Αρκτική είχα τους προβληματισμούς μου, αλλά στην ζωή μας πάντα θα έχουμε έχουμε φόβους που πρέπει να ξεπερνάμε. Εξάλλου αυτό είναι και το νόημα της ζωής.

Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μπορούν να θεωρηθούν ακραίες για έναν άνθρωπο καθώς ο κίνδυνος κρυοπαγήματος βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο.

Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι ο αγώνας αυτός είναι αυτόνομος. Δηλαδή θα πρέπει για 150 χιλιόμετρα να σέρνουμε εμείς το έλκηθρο με τις τροφές μας και με όλο τον απαραίτητο υποχρεωτικό εξοπλισμό.

Και να τι έγινε:

Λίγο πριν τον αγώνα

Η ώρα έφτασε . Αύριο στις 9 το πρωί αρχίζουμε την προσπάθειά μας στον Αρκτικό Κύκλο . Ένας αγώνας 150 χιλιομέτρων και διάρκειας 42 ωρών όπου καλουμαστε να σέρνουμε το έλκηθρο μας με ολα τα πράγματα . Σε αυτό το ταξιδι μαζί θα είναι ο φίλος Xronis Mylonas με τον οποίο θα τρέξουμε όλη την διαδρομή μαζί . Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι οι οποίοι θα είναι 2 μέρες ξάγρυπνοι για να στέλνουν νέα μας πίσω στην Ελλάδα ( Babis Giritziotis & George Lentzas). Σε ευχαριστούμε όλους . Τα μηνύματα σας ήταν συγκινητικά. Θα τρέχετε μαζί μας νοερά! #jointheexperience #MeTonMario #arctica #Hellas #arctic #mountain #nature #gopro #greece Υ.γ: Μπαμπά, μαμά, Μενέλαε θα γυρίσω πίσω σώος , πήρα ζακέτα

851 Likes, 42 Comments – Marios Giannakou (@marios_giannakou) on Instagram: “Η ώρα έφτασε . Αύριο στις 9 το πρωί αρχίζουμε την προσπάθειά μας στον Αρκτικό Κύκλο . Ένας αγώνας…”

Και μετά – ο Μάριος τα κατάφερε!

▪️Τα καταφέραμε ▪️ ….εντοπίζοντας κρυμμένα αποθέματα πίστης στο 110ο χιλιόμετρο #liveforthestory #metonmario #rovaniemi150 #adventure #mountain #nature #arctic #explore

681 Likes, 17 Comments – Marios Giannakou (@marios_giannakou) on Instagram: “▪️Τα καταφέραμε ▪️ ….εντοπίζοντας κρυμμένα αποθέματα πίστης στο 110ο χιλιόμετρο #liveforthestory…”

(φωτο: Μπάμπης Γκιριζιωτης)

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

25 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε