σε , ,

Ο Νοστράδαμος ισχυριζόταν ότι είχε αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά. Τι είναι όμως τα Ακασικά Αρχεία;

Εξερευνούμε μεταφυσικούς μύθους

Τα Ακασικά Αρχεία είναι ένας φανταστικός πνευματικός κόσμος που υποτίθεται ότι έχει ένα αρχείο όλων των γεγονότων, πράξεων, σκέψεων και συναισθημάτων που έχουν ποτέ υπάρξει, ή θα υπάρξουν. Οι θεοσοφιστές πιστεύουν ότι η Ακάσα είναι ένα «αστρικό φως» που περιέχει απόκρυφα αρχεία τα οποία μπορούν να αντιληφθούν τα πνευματικά όντα μέσω των «αστρικών αισθήσεων» και των «αστρικών σωμάτων». Η διαίσθηση, η πνευματική διορατικότητα, η προφητεία και πολλές άλλες μη-ελέγξιμες μεταφυσικές και θρησκευτικές ιδέες γίνονται δυνατές με το να δει κανείς μέσα στ’ αρχεία αυτά.

Εκείνοι που υπερασπίζονται την αλήθεια των Ακασικών Αρχείων ισχυρίζονται ότι έχουν πρόσβαση από τους αρχαίους διδάσκαλους διαφόρων πολιτισμών, συμπεριλαμβανομένων των Ινδών, των Θιβετιανων και άλλων λαών των Ιμαλάϊων, Αιγύπτιων, των Περσών, των Χαλδαίων, των Χριστιανών Ελλήνων, των Κινέζων, των Εβραίων και των Μάγια. Είναι η διαπίστωση ότι η αρχαία ινδική σοφία των Ιμαλαΐων γνώριζε ότι κάθε ψυχή, jiva, atma, ή οντότητα που γεννιέται καταγράφει κάθε στιγμή της ύπαρξής της σε ένα «βιβλίο» και ότι αν κάποιος συντονίσει σωστά τον εαυτό του θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο αρχείο αυτό

Ο Νοστραδαμος ισχυριζόταν ότι είχε αποκτήσει πρόσβαση στην Ακάσα, χρησιμοποιώντας μεθόδους από τα ελληνικά μυστήρια, τον χριστιανισμό, τους Sufi και την Καμπάλα. Άλλα άτομα που ισχυρίστηκαν ότι συνειδητά χρησιμοποιούν τα Ακασικά Αρχεία είναι οι: Charles Webster Leadbeater, Annie Besant, Alice Bailey, Σαμαέλ Αούν Βεόρ, William Lilly, Manly P. Hall, Lilian Treemont, Dion Fortune, George Hunt Williamson, Rudolf Steiner, Max Heindel και Edgar Cayce και άλλοι. Ακάσα λέγεται ότι είναι η βιβλιοθήκη όλων των γεγονότων και των αντιδράσεων που αφορούν τη συνείδηση σε όλες τις πραγματικότητες. Κάθε μορφή ζωής συμβάλλει αλλά και έχει πρόσβαση στα Ακασικά Αρχεία.

«Ολόκληρη η αντιληπτή ύλη προέρχεται από μία πρωταρχική ουσία, μία λεπτή ουσία που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε και που καταλαμβάνει όλο τον χώρο, Η Ακάσα ή Φωτεινός Αιθήρ, αντιδρά με την ζωή που δίνει η πράνα  ή άλλη δημιουργική δύναμη και δίνει υπόσταση κάνοντας ατέρμονους κύκλους σε όλα τα πράγματα και φαινόμενα»– Nikola Tesla, Man’s Greatest Achievement, 1907

Η Ακάσα ανεξάρτητα με το Φιλοσοφικό σύστημα ή την θρησκεία στο οποίο αναφέρεται έχει στην ουσία το ίδιο βασικό νόημα. Είναι η σανσκριτική λέξη (πρώιμη ιερή γλώσσα του Ινδουισμού) για τον «αιθέρα» με την φυσική αλλά και την μεταφυσική του έννοια. Η ύπαρξη αυτής της «ουσίας» έχει ερευνηθεί από επιστήμονες και Φιλόσοφους των αρχαίων χρόνων, σε όλες τις παραδόσεις και δοξασίες που χρονολογούνται χιλιετίες πριν. Η θεωρία της Ακάσα Προήλθε από τον ανατολικό εσωτερισμό/ μυστικισμό και με την πάροδο των χρόνων πέρασε και στον δυτικό εσωτερισμό. Ας σημειώσουμε εδώ πως μιλάμε στο συγκεκριμένο σημείο για την Ακάσα και όχι για τα ακασικά αρχεία.

“Και επέτρεψαν στον Απολλώνιο να κάνει τις ερωτήσεις του, και εκείνος τους ρώτησε: Από τι θεωρείτε πως αποτελείται ο Κόσμος; και απάντησαν: “Απο στοιχεία.” “Και αυτά τα στοχεία είναι τέσσερα;” αναρωτήθηκε. “Όχι τέσσερα” είπε ο Λάρχας, “αλλά πέντε“. “Πως μπορεί να υπάρχει και πέμπτο;” αναρωτήθηκε ο Απολλώνιος “μαζί με το Νερό και τον Αέρα, την Γη και τη Φωτιά;” “Υπάρχει και ο Αιθήρ“απάντησε ο άλλος ” που θα πρέπει να θεωρηθεί ως το στοιχείο από το οποίο δημιουργήθηκαν οι Θεοί“ –  Περί Απολλώνιου Τυανέως

Η Ακάσα είναι με λίγα λόγια η βάση όλων των πραγμάτων του Φυσικού κόσμου και σε διάφορες Φιλοσοφίες  λογίζεται ως η ουσία που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία της Ύλης. Σύμφωνα με πολλούς είναι η πηγή της ενέργειας της υλικής εκδήλωσης. Αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον, αφού η κβαντική φυσική μας έδειξε πως οι ανθρώπινες σκέψεις, οι προθέσεις, τα συναισθήματα και πολλά ακόμη έχουν άμεση επίδραση στον φυσικό υλικό μας κόσμο. Οι Επιστημονικές θεωρίες του σύγχρονου κόσμου δεν αναγνωρίζουν την πραγματική ύπαρξη της Ακάσα όμως το γεγονός πως η κβαντική φυσική έδειξε πως το διάστημα δεν είναι κενό τείνει να επιβεβαιώνει την ύπαρξη μίας τέτοιας ουσίας.

Ακασικά Αρχεία

Τι είναι λοιπόν τα Ακασικά Αρχεία; Σύμφωνα με αρκετούς μελετητές της θεοσοφίας (εσωτερική φιλοσοφία) τα Ακασικα Αρχεια είναι ένα είδος βάσης δεδομένων στην οποία υπάρχουν καταγραφές του ταξιδιού της ψυχής. Σύμφωνα με τον Alice A. Bailey, Συγγραφέα πάνω από 25 βιβλίων πάνω στα ζητήματα της θεοσοφίας:

Το Ακασικό αρχείο λειτουργεί σαν ένα απέραντο φωτογραφικό Φιλμ, καταγράφοντας όλες τις επιθυμίες και τις επίγειες εμπειρίες του πλανήτη. Εκείνοι που το προσεγγίζουν παρατηρούν: Τις ζωτικές εμπειρίες κάθε ατόμου  από τις απαρχές του χρόνου, τις αντιδράσεις σε σχέση με τις εμπειρίες του ζωικού βασιλείου, τις συναθροίσεις των σκεπτομορφών καρμικής φύσεως (που είναι βασισμένες στην επιθυμία) κάθε ανθρώπου από τις απαρχές του χρόνου. Μονάχα ένας εκπαιδευμένος αποκρυφιστής μπορεί να διακρίνει τις διαφορές ανάμεσα στην πραγματική εμπειρία και τις αστρικές εικόνες που δημιουργούνται από την φαντασία και την επιθυμία προσέγγισης του Ακασικού Αρχείου

Σύμφωνα με τον Έντγκαρ Κέισι, τα Ακασικα Αρχεια μπορούν να θεωρηθούν ως ο υπερ-υπολογιστής του σύμπαντος, μία κεντρική μονάδα αποθήκευσης όλων των πληροφοριών για κάθε ζωντανό ον που πέρασε ποτέ από τον Κόσμο μας. Ξέχωρα από την καταγραφή των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στη ζωή μας, τα αρχεία καταγράφουν κάθε πράξη, σκοπό, λέξη, σκέψη,συναίσθημα, αίσθηση και πρόθεση. Προφανώς τα αρχεία εμπεριέχουν ολόκληρη την ιστορία της κάθε ψυχής από την απαρχή της δημιουργίας.

Ο Charles Webster Leadbeater, εξέχων μέλος της Θεοσοφικής Κοινότητας και συγγραφέας αποκρυφιστικών ζητημάτων είχε αναφέρει πως τα Ακασικα Αρχεια περιέχουν την ιστορία της Ατλαντίδος και άλλων παρόμοιων πολιτισμών συμπεριλαμβανομένης και της Λεμουρια.

Η μαντάμ Ε.Π.Μπλαβάτσκι (1831-1891),Ρωσίδα μετανάστρια  αποκρυφίστρια και ιδρύτρια της Θεοσοφικής Σχολής αναφέρει για τα Ακασικα Αρχεια πως «Μία από τις κοσμικές αρχές είναι η πλαστική ύλη, δημιουργημένη στην ίδια την υλική φύση της αμετάβλητη στις υψηλότερες αρχές της. Είναι η πεμπτουσία όλων των ενδεχόμενων μορφών ενέργειας, υλικής, ψυχικής ή πνευματικής και εμπεριέχει μέσα της τους σπόρους της συνολικής δημιουργίας που διαμορφώθηκε με την παρόρμηση του θεϊκού πνεύματος»

Είναι τα Ακασικά Αρχεία πραγματικά;

Υπάρχει άραγε κάποια απόδειξη για την ύπαρξη των Ακασικών Αρχείων; Περιοριζόμαστε από τις αντιλήψεις του σύγχρονου κόσμου σε σχέση με το τι θεωρούμε απόδειξη. Οτιδήποτε δεν δύναται να γίνει αντιληπτό αυτόματα δυσκολεύει την απόδειξη της ύπαρξής του. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποιος επιβεβαιωμένος τρόπος για να αποδείξουμε με φυσικό τρόπο την ύπαρξη των Αρχείων και αυτό διότι κανείς δεν μπορεί να τα δει ή να τα αγγίξει με τα αισθητήρια όργανα του φυσικού σώματος.

Το ίδιο μπορούμε να πούμε για την συνειδητότητα ή για παραμέτρους που σχετίζονται με αυτή. Τις σκέψεις, τα συναισθήματα, την αντίληψη και αρκετά ακόμη που έρχονται σε άμεση αντίθεση με το φυσικό υλικό κόσμο μας, και παρ’όλα αυτά η ύπαρξή τους υποστηρίζεται από την επιστήμη. Είναι όμορφη η ιδέα όμως πως εκεί έξω, πέρα από εμάς υπάρχει αυτή η «βάση δεδομένων» στην οποία είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, και το οτιδήποτε μας αφορά- φυσικό και μη- μπορεί να βρεθεί εκεί.

[Πηγές: scepdic, dionysos3, awakengr]

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

-1 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση