σε ,

O πραγματικός λόγος που οι άνθρωποι απατούν τους συντρόφους τους, σύμφωνα με την επιστήμη

Αναμενόμενα αλλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα απ’ την έρευνα του Journal of Sex Research

Μια νέα έρευνα του The Journal of Sex Research για τους λόγους που οι άνθρωποι απατούν κατέληξε σε κάποια ενδιαφέροντα, αν και αναμενόμενα, συμπεράσματα και βρήκε ότι είναι η έλλειψη αγάπης που οδηγεί τον έναν από τους δυο συντρόφους στην απιστία.

Ρωτήθηκαν 495 ενήλικες που είχαν παραδεχθεί ότι απάτησαν τον/την σύντροφό τους.

Πρώτη αιτία με 77% ήταν η έλλειψη αγάπης, όπως ανέφεραν.

Η σύμβουλος σχέσεων Chelsea Leight Trescot, λέει γι’αυτό: «Η πρώτη μας αντίδραση όταν ακούμε για απιστία είναι ότι ο ‘άπιστος’ βρήκε την αγάπη κάπου αλλού. Όμως είναι πιο ακριβές να πούμε ότι δεν βρήκε (από τον απατημένο) την αγάπη που ζητούσε.”

Άλλοι λόγοι είναι: η εύρεση νέων σεξουαλικών συντρόφων με 74%, η έλλειψη φροντίδας με 70%, το ποτό ή έλλειψη σωστής κρίσης με 70%, η ανάγκη για επιβεβαίωση με 57%, ο θυμός 43% και το αίσθημα απομάκρυνσης από το σύντροφο με 41%.

Επιπλέον το 1/3 όσων ερωτήθηκαν απάντησαν ότι απάτησαν επειδή απλά ήθελαν να κάνουν σεξ με κάποιον άλλο.

Μεγαλύτερη πιθανότητα να απατήσουν τον σύντροφό τους είχαν οι άντρες, ενώ οι γυναίκες απάντησαν ότι απατούν επειδή νιώθουν παραγκωνισμένες ή επειδή σταμάτησαν να δέχονται αγάπη από το σύντροφο.

Ενδιαφέρον προκάλεσε το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεκριμένα είδη προσωπικότητας που είναι πιο πιθανό να απατήσουν. Όπως λένε οι ερευνητές:

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η προσωπικότητα έχει άμεση σχέση με τα κίνητρα για απιστία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η ανασφάλεια της προσκόλλησης συνδέεται με τα κίνητρα του θυμού, της έλλειψης αγάπης, της αμέλειας, της χαμηλής δέσμευσης και της εκτίμησης, ενώ ο απεριόριστος κοινωνικός και εξουσιαστικός προσανατολισμός συνδέεται με τη σεξουαλική ποικιλία. Οι εμπιστευτικές πεποιθήσεις, όπως αυτογνωσία, πεπρωμένο και ρομαντισμός συνδέονται διαφορετικά με τη σεξουαλική επιθυμία, τη χαμηλή αφοσίωση, την έλλειψη αγάπης και την παραμέληση.”

Προηγούμενες μελέτες από το ίδιο περιοδικό απέδωσαν παρόμοια αποτελέσματα:

Μια μελέτη σε 104 άνδρες και γυναίκες από τον περασμένο Ιούλιο διαπίστωσε ότι ένας από τους κύριους λόγους απιστίας ήταν η έλλειψη συναισθηματικών επενδύσεων ή αλληλεξάρτησης από τον σύντροφό τους. Και μια άλλη, που εξέτασε γιατί τα άτομα είχαν αποφασίσει να αποφύγουν την απιστία, βρήκε ότι η βασικότερη αιτία ήταν ο φόβος να καταλήξουν μόνοι τους αλλά και ηθικά ζητήματα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 6

Upvotes: 3

Upvotes percentage: 50.000000%

Downvotes: 3

Downvotes percentage: 50.000000%

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
 1. Βαθυστόχαστες αναλύσεις για να πούμε κάτι πάαρα πολύ απλό.
  Ο άνθρωπος δεν είναι μονογαμικό όν από την φύση του.
  Αναγκάστηκε να ασπασθεί την μονογαμία για λόγους θρησκευτικούς,κοινωνικούς για λόγους που έχουν να κάνουν με την συνοχή του κοινωνικού ιστού εν πάσει περιπτώσει ,αλλά όχι με την φυσιολογία του και τις πραγματικές του ανάγκες.
  Με δυό λόγια του φορέθηκε καπέλλο μία συμπεριφορά που αντιτίθεται στη φύση του, εξ’ου και τα άπειρα δράματα στις σχέσεις που απορρέουν από αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως «απιστία”
  Με πρόδωσες, με έκανες, με έρανες….όταν στην ουσία η απιστία δεν έχει να κάνει με τον «απατημένο” δεν γίνεται εναντίον του ως επί το πλέιστον,αλλά έχει να κάνει με την ανάγκη του «απατώντος” να εkπληρώσει αυτό που η φύση του ζητά.
  That’s my opinion any way…

 2. Βαλε αυτους/ες που απατουν με αυτους/ες που χωριζουν για να απατησουν ή να μεινουν μονοι και δες αν το υπολοιπο ποσοστο ικανοποιει τον κανονα οτι ο ανθρωπος ειναι μονογαμικο ον!Δεν το βλεπω με τιποτα να βγαινει!!!Ειναι φυσιν και οχι παρα φυσιν!

Αφήστε μια απάντηση