σε , ,

O πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στην Αυστραλία είχε τραγική κατάληξη μετά από μόλις 48 ημέρες

Πριν οι δυο γυναίκες χωριστούν, είχαν προλάβει να γράψουν ιστορία

Η Jill Kindt και η Jo Grant πρόλαβαν να γιορτάσουν και να επισημοποιήσουν την αγάπη τους, γράφοντας ιστορία

Ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στην Αυστραλία διήρκεσε μόλις 48 ημέρες και έληξε με το θάνατο της μιας γυναίκας που έπασχε από ανίατη ασθένεια, όπως ανακοίνωσε το κοινοβούλιο του Κουίνσλαντ την Τετάρτη, όταν η οικογένεια της έδωσε την άδεια για την δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Το ζευγάρι φυσικά γνώριζε ότι δεν θα ζούσε για πολλά ακόμα χρόνια μαζί, μια και η κατάσταση της ασθενούς ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Ήταν όμως μια κίνηση συμβολική, που ένωσε δύο γυναίκες που αγαπήθηκαν πολύ, και, επισημοποιώντας τη σχέση τους ενώπιον του Νόμου, πρόλαβαν, πριν τις χωρίσει ο θάνατος, να γράψουν ιστορία.

Φωτογραφία που τραβήχτηκε την ημέρα του γάμου τους

Η καρκινοπαθής Jo Grant παντρεύτηκε την για 8 χρόνια σύντροφό της Jill Kindt, στις 15 Δεκεμβρίου στον κήπο του σπιτιού τους στη βορειοανατολική ακτή της Αυστραλίας. Μόλις μία εβδομάδα μετά την αναγνώριση της ισότητας στο γάμο από την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, που έγινε η 26η χώρα στον κόσμο που αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτό.

Κατάφεραν να παρακάμψουν την περίοδο αναμονής 30 ημερών καθώς τελούσαν υπό εξαιρετικές συνθήκες για να γίνουν και επισήμως το πρώτο ζευγάρι ιδίου φύλου της χώρας μετά την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στο γάμο στις 9 Δεκεμβρίου.

Τότε και τώρα

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Κουίνσλαντ δήλωσε στο κοινοβούλιο: «Η Jo και η Jill πήραν έγκριση, παντρεύτηκαν και καταχωρήθηκαν μέσα σε μια μέρα, εφόσον ο γραμματέας αποφάνθηκε περί εξαιρετικών περιστάσεων. Η μητέρα της Jo πιστεύει ότι ο γάμος ανανέωσε το ηθικό της κόρης της, κρατώντας την ζωντανή για να περάσει τα τελευταία Χριστούγεννα μαζί με την οικογένειά της»

Η Grant, που βρισκόταν σε παρηγορητική αγωγή για μια σπάνια μορφή καρκίνου, πέθανε στις 30 Ιανουαρίου. Το ζευγάρι ήταν ένα από τα 159 ζευγάρια του ιδίου φύλου που παντρεύτηκαν στο Κουίνσλαντ από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος για τα ίσα δικαιώματα στο γάμο, σύμφωνα με την κυβέρνηση της πολιτείας.

[+] Μια εξαιρετικά συγκινητική φωτογραφία

Την ημέρα που το κοινοβούλιο του Κουίνσλαντ ανακοίνωσε το θάνατο της Jo Grant, η οικογένειά της ήταν εκεί. Στη φωτογραφία βλέπουμε τους γονείς της θανούσας Jo Grant να πλαισιώνουν τη σύζυγο του παιδιού τους Jill Kindt. Η Grant έφυγε πρόωρα από τη ζωή, προλάβει όμως να εισπράξει την αποδοχή και την αγάπη.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

25 points
Upvote Downvote

Total votes: 41

Upvotes: 33

Upvotes percentage: 80.487805%

Downvotes: 8

Downvotes percentage: 19.512195%

4 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
 1. Γιατί μου φαίνεται πως το περιβόητο σύμφωνο συμβίωσης είναι η μεγαλύτερη μούφα όλων των εποχών; Ενα ημίμετρο τόσο για τα ομόφυλα όσο και για εταιρόφυλα ζευγαρια εξίσου. Γιατι να μην αποφασιστεί απλά η νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου;;; Και τα ζευγαρια που δεν επιθυμούν να παντρευτούν να λύνουν τα νομικά ζητήματα με συμβολαιογραφικές πράξεις. Αυτό θα ήταν μια σωστή και γενναια κίνηση από την πολιτεία. Όλα τα αλλά είναι χάντρες και καθρεφτάκια. Ο γάμος είναι δεσμος αγάπης, όχι συμφωνία μεταξύ συμβίων.

  • Το σύμφωνο συμβίωσης είναι ένα ακατανόητο πράγμα. Είναι η έμμεση νομική αναγνώριση την οποία ντρέπονται να την κάνουν άμεση (πολιτικός γάμος) φοβούμενοι το πολιτικό κόστος.

  • Τι δεν είναι κατανοητό εδω?
   Απέναντι στην πολιτεία 1. Γάμος(πολιτικός ή θρ/κος)
   2.σύμφωνο συμβίωσης
   Νομικά διαφέρουν εντελώς.
   Δηλαδή αν εγώ συμφώνησω με την κα Γιώτα τη σμυρνιά, ετων 90 να κάνουμε σύμφωνο συμβιωσης, παρ οτι ετεροφυλο ζευγαρι μπορεί κάποιος να καταλάβει πιθανές αστικές παρενέργειες??

 2. Σε τέτοιες ειδήσεις δεν με εκφράζει καμμιά από τις παραπάνω επιλογές, κάτω από την ερώτηση «τι νιωθεις;”.

  Τουλάχιστον η γυναίκα, πριν φυγει, αγαπήθηκε, εκπλήρωσε μια μεγάλη επιθυμία της και είχε τη στήριξη της οικογένειάς της … αλλά κρίμα, πολύ κρίμα… 🙁

Αφήστε μια απάντηση