σε , ,

Ο Ραγκούσης υπέγραψε το νόμο απαγόρευσης. Σήμερα γκρινίαζει που εφαρμόστηκε!

Κοροϊδία και σουρεαλισμός και μια απάντηση

Οι κινηματογραφικές αίθουσες είναι υποχρεωμένες να μη βάζουν μέσα ανήλικους σε ταινίες τις οποίες απαγορεύεται να δουν.

Το 2010, ο νυν βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης υπέγραψε, ως κορυφαίο μέλος της τότε κυβέρνησης -Υπουργός Εσωτερικών-, αυτό το νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού. Δεν είναι δικός του νόμος όπως κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί. Έχει όμως την εισηγητική υπογραφή του και την ψήφο του κ. Ραγκούση.

Με αφορμή όσα έγιναν χτες, σχολίασε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κοτταρίδης: «Η επιβολή της νομοθεσίας σε ένα οργανωμένο κράτος δεν είναι δείγμα αυταρχισμού. Είναι υποχρέωση της πολιτείας. Αν δεν μας αρέσει ο νομος τον αλλάζουμε. Αλλά όσο ισχύει δεν είναι στο χέρι μας να κρίνουμε πότε γουστάρουμε να τον τηρούμε και πότε όχι»

Μας φαίνεται υπερβολικό ότι κάποιος κάλεσε την Αστυνομία και το ότι πήγε η Αστυνομία. Και λογικά είναι. Όταν όμως είναι αυτός ο νόμος, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εξηγήσουμε γιατί είναι κακός, και να πιέσουμε να αλλάξει.

Αλλιώς σιωπάμε.

Ειδικά αν κι ΕΜΕΙΣ υπογράψαμε το νόμο!

Δεν φταίνε ούτε τα σινεμά, ούτε η αστυνομία αν κάποιοι έκαναν τέτοιο νόμο.

Όμως ο άλλοτε σοβαρός κύριος Ραγκούσης, όχι μόνο δεν σιώπησε αλλά βγήκε κι από πάνω!

Απ’ το πρωί προσπαθεί να μας πείσει ότι σχεδόν ζούμε σε μια χούντα, επειδή η Αστυνομία πήγε να εφαρμόσει ένα νόμο που αυτός υπέγραψε.

Αντί να κάνει την αυτοκριτική του -αν σήμερα θεωρεί τον νόμο λάθος- κάνει ψευδοεπαναστατικό tweeting. (Όχι ότι και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με περισσότερη σοβαρότητα. Αντιθέτως, όπως ήδη έγραψα!)

Την Αστυνομία θα έπρεπε να τη ρωτήσει αν όντως επιβλήθηκε το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος και να ενδιαφερθεί για το αν ασκήθηκε βία στους ανήλικους (δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο).

Σύντομα το θέμα τού γύρισε μπούμερανγκ

georgegolias on Twitter

@gragkousis Η αστυνομία εφάρμοσε την νομοθεσία. Μήπως αναγνωρίζετε την υπογραφή σας κάτω από τον νόμο που θεσπίστηκε το 2010;

Giorgio Broutzas on Twitter

@gragkousis Έσπασε το γελειόμετρο Ο νόμος 3905 του 2010 που ισχύει για τα δημόσια θεάματα έχει την εισηγητική υπογραφή και την ψήφο σας κ. Ραγκούση!

gilber on Twitter

@gragkousis Έχεις δίκαιο Γιάννη απορώ ποιός υπέγραψε αυτό τον νόμο

Leo. Lol. on Twitter

@gragkousis Ραγκούση υπάρχει νόμος που το επέβαλε αυτό. Εγώ ναι διαφωνώ με τον νόμο. Εσύ πως διαφωνείς? Δικός σου νόμος είναι. Θα μας τρελάνεις?

H απάντηση Ραγκούση:

Giannis Ragkousis on Twitter

Ο νόμος του 2010 ήταν του Υπουργείου Πολιτισμού και πουθενά δεν αναφέρει τη δυνατότητα της αστυνομίας να παρεμβαίνει στους κινηματογράφους για να ελέγχει την ηλικία των νέων θεατών.

Δεν διαψεύδει λοιπόν ο κ. Ραγκούσης πως ο νόμος έχει την εισηγητική υπογραφή του (και πήρε και την ψήφο του φυσικά), αλλά τονίζει -ορθώς- ότι δεν πρόκειται για δικό του νομοθέτημα.

Ο ισχυρισμός ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν δίνει δυνατότητα στην αστυνομία να παρέμβει είναι απλά αστείο επιχείρημα. Είναι αυτονόητο ότι η αστυνομία παρεμβαίνει όταν υπάρχουν παραβιάσεις των νόμων. Πώς πίστευε πως θα βεβαιωθεί και θα επιβληθεί το πρόστιμο στους υπεύθυνους ενός κινηματογράφου; Αν υπάρξει μια καταγγελία στην αστυνομία, ποιος πίστευε ο κ. Ραγκούσης ότι θα πηγαίνει να κάνει τους ελέγχους; Η Λίνα Μενδώνη; Ο παπάς της γειτονιάς; Ο Φούφουτος;

Antypas Karipoglou on Twitter

Ο Γιάννης ο Ραγκούσης καταγγέλλει φέικ νιους, γιατί, λέει, ο νόμος που υπέγραψε και που καθιερώνει το αδίκημα, δεν προβλέπει πουθενά παρεμβαση της αστυνομίας. Εν τω μεταξύ, ούτε το άρθρο του ΠΚ που τιμωρεί την ανθρωποκτονία προβλέπει την παράμβαση της αστυνομίας. ΤΙ ΜΑW ΚΡΙΒΟΥΝ??

Έτσι θα εφαρμοστεί κι ο αντικαπνιστικός νόμος;

Θα πάει η αστυνομία να ελέγξει αν εφαρμόζεται ο νόμος και θα γκρινιάζουν όλοι «Χούντα!» και «Ασχοληθείτε με σοβαρότερα πράγματα»;

Θα βγει άραγε κάποτε ο Κικίλιας που τώρα έφτιαξε τον αντικαπνιστικό να οδύρεται που η αστυνομία έσβησε το τσιγάρο από παρέα 16χρονων;

Η γελοιότητα έχει χτυπήσει κόκκινο, όπως και η υπερβολή. Από κάθε πλευρά.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Μέλος
konstantinos konstant.

Ο νόμος προβλέπει χρηματική ποινή. Αυτό σημαίνει ότι, έστω και αν δεν τιμωρείται με ποινή στερητική της ελευθερίας (φυλάκιση), είναι ποινικό αδίκημα (πλημμέλημα). Αν ήταν απλώς διοικητική παράβαση ο νόμος θα προέβλεπε “διοικητικό πρόστιμο” και όχι “χρηματική ποινή”. Πρωτος αρμόδιος για τον έλεγχο του νόμου και την επιβολή του είναι η Ελληνική Αστυνομία. Όταν αναφερθεί στην αστυνομία ότι ανήλικοι βλέπουν έργο ακατάλληλο για ανηλίκους, εκείνη την στιγμή τελείται αυτόφωρο ποινικό αδίκημα. Είναι τουλάχιστον γελοίο να παριστάνει ο Ραγκούσης ότι δεν καταλαβαίνει (αν πράγματι δεν καταλαβαίνει, τότε είναι γελοιοδεστερο). Ή θα έχουμε διαβάθμιση ακαταλληλότητας ή δεν θα έχουμε. Αν έχουμε θα… Διαβάστε περισσότερα »

toosmall
Μέλος
toosmall

[Ο ισχυρισμός ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν δίνει δυνατότητα στην αστυνομία να παρέμβει είναι απλά αστείο επιχείρημα. Είναι αυτονόητο ότι η αστυνομία παρεμβαίνει όταν υπάρχουν παραβιάσεις των νόμων. Πώς πίστευε πως θα βεβαιωθεί και θα επιβληθεί το πρόστιμο στους υπεύθυνους ενός κινηματογράφου] Όχι κύριε Δημοκίδη, δεν παρεμβαίνουν αστυνομικές δυνάμεις σε κάθε παράβαση νομοθετικής διάταξης. Για παράδειγμα στον προηγούμενο αντικαπνιστικό, γι’ αυτό και απέτυχε. Στο νέο αντέδρασε το σωματείο τους όταν είδαν εμπλοκή τους. Άλλα παραδείγματα οι έφοδοι της ΑΑΔΕ και της Επιθεώρησης Εργασίας. Η ίδια η κυρία Μενδώνη είπε για τις δύο υπαλλήλους πως αντικείμενό τους ήταν οι έλεγχοι και… Διαβάστε περισσότερα »