σε , ,

Όχι, δεν υποκλίθηκαν *όλοι* στην ανάρτηση για την επιστήμονα και τις παίκτριες του Power of Love

Ο Αλέξανδρος Μωρέλλας, πρώην συνεργάτης της Ελένης Μενεγάκη, σχολίασε τις γυναίκες. Να η διαφορετική άποψη

Αλέξανδρος Μωρέλλας

Έχει πάνω από 20 χιλιάδες λάικ το στάτους του κοινωνιολόγου και πρώην συνεργάτη της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη, Αλέξανδρου Μωρέλλα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Οι παίκτριες του Power of Love συγκρίνονται με την Έλλη Παπαεμμανουήλ, την επιστήμονα που ανακάλυψε το γονίδιο της παιδικής λευχαιμίας.

Ναι τι έγραψε:

Screenshot 2 10

Screenshot 1 10

****

Το στάτους του συζητήθηκε πολύ

«Η σύγκριση δυστυχώς δείχνει τα συμπτώματα της πνευματικής ένδειας της κοινωνίας» διαβάζουμε παντού, δίπλα σε τίτλους όπως «ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ».

Προσωπικά δε διαφωνώ σε κάτι απ’ όσα έγραψε στο στάτους του. Και σε γενικές γραμμές δε φανταζόμουν σε τι θα μπορούσε να διαφωνήσει κάποιος.

Όμως μόλις διάβασα μια άλλη άποψη, και για χάρη της κουβέντας την αναδημοσιεύω.

Από την ενδιαφέρουσα σελίδα στο Facebook “Ναι, είσαι μισογύνης

Τρίτο παράδειγμα στη σειρά για το πώς η γυναίκα χρησιμοποιείται ως μεταφορά για κάθε δήθεν ψαγμένο τύπο που θέλει να μιλήσει για την κατάντια της κοινωνίας μας αλλά είναι πολύ διανοητικά τεμπέλης για να κάνει μια κριτική της προκοπής στα Media. Το ότι ΠΑΛΙ γυναίκες χρησιμοποιούνται για να υποδηλώσουν την πολιτισμική παρακμή και την ποιότητα της διασκέδασης οφείλεται αποκλειστικά στο πόσο πιο εύκολο είναι να κράζουμε γυναίκες καθώς στα realities συμμετέχουν και πολλοί άντρες που δεν έχουν τελειώσει το PhD τους και δεν έχουν ανακαλύψει την θεραπεία του καρκίνου.

Στην ουσία οι δήθεν αγανακτισμένοι αυτοί τύποι θέλουν να διατυμπανίσουν ότι θα προτιμούσαν μια καθηγήτρια πανεπιστημίου από μια “χαζογκόμενα” παίκτρια ριαλιτι -για ΤΕΤΟΙΟ επίπεδο μιλάμε, δΕν ΕιΝαΙ σΑν ΤοΥς ΑλΛοΥς. Στην προσπάθειά τους να δειχθούν και να μαζέψουν κανα λαικ χρησιμοποιούν εύκολα τρικ όπως ο all-time-classic διαχωρισμός των γυναικών σε δύο αντιτιθέμενες και αλληλοαποκλειόμενες κατηγορίες. Ο διαχωρισμός αυτός βέβαια υπονοεί ότι κάθε γυναίκα έχει διαθέσιμες αυτές τις δύο επιλογές μπροστά της -γενετίστρια ή παίκτρια ριάλιτι- οπότε φαντάσου πόσο χαζές πρέπει να είναι αυτές που επιλέγουν το δεύτερο. Σίγουρα είναι ενδεικτικό της γυναικείας χαζομάρας το ότι έχουμε τόσες παίκτριες reality και τόσες λίγες γενετίστριες αλλά ίσως μετά από αυτό το βαθυστόχαστο status τα νέα κορίτσια να εμπνευστούν και να αποκτήσουν φιλοδοξίες.

Φυσικά οι μελλοντικές γενετίστριες να μην ξεχαστούν ότι θα πρέπει και πάλι να είναι όμορφες γιατί στο φινάλε αυτό παραμένει το σημαντικότερο για μία γυναίκα.

Αν η εν λόγω γενετίστρια ήταν καμία χοντρή και άσχημη με τα πατριαρχικά standards δε θα κάναμε όλη αυτή τη συζήτηση 1f609

Ναι, Είσαι Μισογύνης

Τρίτο παράδειγμα στη σειρά για το πώς η γυναίκα χρησιμοποιείται ως μεταφορά για κάθε δήθεν ψαγμένο τύπο που θέλει να μιλήσει για την κατάντια της κοινωνίας μας αλλά είναι πολύ διανοητικά τεμπέλης για…

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

15 απ’ τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα μισογυνισμού στο ελληνικό ίντερνετ

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
4 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Bcool
Bcool
5 χρόνια πριν

Λοιπόν, δεν μας ενδιαφέρει πόσο κενά είναι όλα αυτά τα άτομα και γιατί προβάλλονται υπέρμετρα, μας ενδιαφέρει όμως πάρα πολύ γιατί να προβάλλονται μόνο τα γυναικεία «τίποτα» και όχι τα ανδρικά «τίποτα». Το ίδο ακριβώς επιχείρημα που χρησιμοποιούν πολιτικοί. «Ναι, κλέβουμε εμείς, αλλά κι εσείς δεν κλέβατε;». «Ναι, διορίζουμε εμείς από το παράθυρο, αλλά κι εσείς δεν διορίζατε;». Συμψηφίστε λοιπόν τα «τίποτα» και πείτε μου το αποτέλεσμα της πράξης.

Στο μεταξύ, η LIFO, από όλα αυτή τη συζήτηση φαίνεται να πήρε κάποιο μήνυμα αλλά δεν νομίζω ότι ήταν το σωστό…

par_xetr_
par_xetr_
5 χρόνια πριν

Όπα όπα κορίτσια…. Όταν βρίζουμε το επίπεδο την ελληνικής τβ στο πρόσωπο του Λιάγκα του Αρναούτογλου ή του Βερύκιου, τί συμβαίνει; Γυναίκες είναι και αυτοί;

Ert1
Ert1
5 χρόνια πριν

Το “ναι, είσαι μισογυνης”, είναι συνήθως εύστοχο, αλλά εδώ υπερβαλλει. Το αρχικό ποστ είναι αστοχο βέβαια, αλλά για έναν άλλο λόγο: ο καθένας από το μετεριζι του. Οι κοινωνίες χρειάζονται και επιστήμονες που θεραπευουν τον καρκίνο, αλλά και τηλεπερσονες που σαχλαμαριζουν στο χαζοκουτι και μας βοηθούν να ξεχαστουμε από την καθημερινότητα μας. Δηλαδή τι νομίζετε ότι βλέπουν οι επιστήμονες στον ελεύθερο τους χρόνο ή οι καρκινοπαθεις στην τηλεόραση του δωματίου τους στο νοσοκομείο; Εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ;

konstantina stavrou
konstantina stavrou
5 χρόνια πριν

Νομίζω οτι το “ναι είσαι μισογύνης” το παρακάνει και το μόνο που θα πετύχει με τέτοια παρατραβηγμένα στατους θα είναι να γίνει οτι και στις άλλες δυτικές χώρες: μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των γυναικών να δηλώνουν φεμινίστριες.

Αν αυτό είναι φεμινισμός, οι περισσότερες θα φτάσουμε να λέμε “ευχαριστώ δεν θα πάρω”

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!