σε , , ,

Οι 5 γυναίκες που σκότωσε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς σκότωνε τα θύματα του

Ένας λευκός άνδρας στο Γουάιτ Τσάπελ του Λονδίνου, μέτριου αναστήματος, ηλικίας μεταξύ 20 και 40 ετών και πιθανότατα ανύπαντρος σκότωνε γυναίκες που εργάζονταν ως ιερόδουλες μόνο τα Σαββατοκύριακα. Ίσως γιατί τις καθημερινές εργαζόταν. Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είχε καταφέρει να συνταράξει τη βρετανική πρωτεύουσα το 1888 λόγω του τρόπου συνήθιζε να ξεκοιλιάζει τα θύματα του.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσες ακριβώς γυναίκες σκότωσε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Πάντως είναι γενικά αποδεκτό ότι δολοφόνησε πέντε, αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν τέσσερις και κάποιοι άλλοι επτά ή περισσότερες.

Οι πέντε γυναίκες που επίσημα θεωρούνται θύματα του Αντεροβγάλτη είναι:

1. Μέρι Αν Νίκολς

Το πρώτο θύμα του Τζακ ήταν μια 43χρονη γυναίκα και μητέρα 5 παιδιών. Η Μέρι Αν Νίκολς, βρέθηκε στις 31 Αυγούστου του 1888 στο δρόμο Buck’s Row του Γουάιτ Τσάπελ, με κομμένο το λαιμό και ανοιγμένη την κοιλιά της, με τα όργανά της να κρέμονται και να ακουμπούν στο δρόμο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Παρότι υπήρχαν μαχαιριές σε ολόκληρο το κορμί της, ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει από στραγγαλισμό. Η φούστα της Μέρι Αν Νίκολς ήταν σηκωμένη και τα γεννητικά της όργανα κατακρεουργημένα με πιθανό φονικό όπό.  μια κοφτερή λεπίδα.

2. Άνι Τσάπμαν

Εννέα μόλις ημέρες μετά την εύρεση του κορμιού της Μέρι Αν Νίκολς, το νεκροτομείο της περιοχής υποδέχτηκε το 2ο θύμα του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Η 47χρονη πόρνη Άνι Τσάπμαν, χωρισμένη και μητέρα 3 παιδιών, βρέθηκε στην πίσω αυλή ενός σπιτιού της οδού Χάντμπερυ στον αριθμό 29. Είχε γαλανά μάτια, καστανά μαλλιά, ήταν μέτριου αναστήματος και εύσωμη ενώ τα τραύματα που έφερε ήταν όμοια με αυτά της Νίκολς, ενώ η μυρωδιά του ρούμι ήταν διάχυτη στο κορμί της.

3. Ελίζαμπεθ Στράιντ

Το πτώμα της 45χρονης Ελίζαμπεθ Στράιντ βρέθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1888 και όπως στην περίπτωση της Τσάπμαν, έτσι και εδώ, το κορμί της βρέθηκε στην αυλή ενός από τα σπίτια της οδού Βέρνερ στο Γουάιτ Τσάπελ. Η γυναίκα είχε αιμορραγήσει μέχρι θανάτου από μία και μόνο μαχαιριά κατά μήκος του λαιμού ενώ το γεγονός πως η Στράιντ δεν ακρωτηριάστηκε οφείλεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, στο γεγονός πως το ίδιο ακριβώς βράδυ, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης αποφάσισε να σκοτώσει ακόμα μία πόρνη.

4. Κάθριν Έντοους

Η Κάθριν Έντοους έφερε πολλαπλά τραύματα στο σώμα της, ενώ τα έντερά της είχαν αφαιρεθεί προσεκτικά και τοποθετηθεί πάνω από τον δεξιό της ώμο. Ο λαιμός του θύματος ήταν σχισμένος, τα νεφρά της δεν βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος ενώ κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του θύματος στο νεκροτομείο, ένα κομμάτι κομμένου αφτιού έπεσε στο πάτωμα. Η Κάθριν Έντοους βρέθηκε στη μικρή πλατεία Μitre Square μόλις μία ώρα μετά την εύρεση της σορού της Ελίζαμπεθ Στράιντ.

5. Μέρι Τζέιν Κέλι

Η Μέρι Τζέιν Κέλι όταν δολοφονήθηκε ήταν μόλις 25 ετών. Τα μαλλιά της ήταν κοκκινόκανθα, είχε γαλάζια μάτια και ήταν ψηλή και εύσωμη. Βρέθηκε νεκρή στις  9 Νοεμβρίου του 1988 και θεωρείται το τελευταίο θύμα του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Η Μέρι Τζέιν Κέλι ήταν το μοναδικό θύμα που βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι της και όχι στους ερημικούς δρόμους του Γουάιτ Τσάπελ.

Το πτώμα της Μέρι Τζέιν Κέλι ανακαλύφθηκε από το σπιτονοικοκύρη της γυμνή στο κρεβάτι, με το πρόσωπό της να μην αναγνωρίζεται από τα πολλαπλά χτυπήματα. Ο λαιμός της ήταν κομμένος από τη μία άκρη έως την άλλη, ενώ ο ακρωτηριασμός της ήταν φρικτός. Το δεξί της μπράτσο είχε αποκοπεί εντελώς και βρισκόταν λίγο πιο δίπλα από τον κορμό της, ενώ το δέρμα από την κοιλιακή χώρα και τους μηρούς είχε απομακρυνθεί. Και τα δύο στήθη της είχαν κοπεί, με το ένα να έχει τοποθετηθεί κάτω από το κεφάλι της και το άλλο κάτω από το δεξί της πόδι.

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είχε αφαιρέσει τα εντόσθιά της σε διάφορα σημεία. Η μήτρα της για παράδειγμα και οι νεφροί βρέθηκαν κάτω από το κεφάλι μαζί με το ένα στήθος, το συκώτι της ανάμεσα στα δύο της πόδια, ο σπλήνας στα δεξιά του κορμιού της, οι μηροί επάνω σε ένα τραπέζι που βρισκόταν στο δωμάτιο ενώ η μύτη, τα φρύδια, τα χείλη, τα μάγουλα και τα αυτιά είχαν αποκοπεί από το πρόσωπο και το κεφάλι. Η καρδιά της είχε βγαλθεί κι αυτή, με τους ιατροδικαστές να κάνουν λόγο για τον πιο άγριο ακρωτηριασμό που είχαν να αντιμετωπίσουν στη μέχρι τότε καριέρα τους.

+ Ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

3 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε