σε , ,

Όλοι συγχαίρουν αυτό το δάσκαλο για το πώς αντιμετώπισε μαθήτρια που κοιμόταν στην τάξη

Έγινε viral για σημαντικό λόγο

Όταν ο καθηγητής αγγλικών Monte Syrie είδε την μαθήτριά του Meg να κοιμάται κατά τη διάρκεια του μαθήματος, την άφησε να συνεχίσει τον ύπνο της. Όχι επειδή δεν ήθελε να ασκήσει τα καθήκοντα του ως εκπαιδευτικός, αλλά για ένα πολύ πιο συγκινητικό λόγο.

Όπως διηγείται με μια σειρά από τουίτ:

Monte Syrie on Twitter

Meg fell asleep in class yesterday. I let her. I didn’t take it personally. She has zero-hour math, farm-girl chores, state-qualifying 4X400 fatigue, adolescent angst, and various other things to deal with. My class is only a part of her life, not her life. No, she did not use

«Η Meg κοιμήθηκε χθες την ώρα του μαθήματος. Την άφησα. Δεν το πήρα προσωπικά. Κάνει εξτρά ώρες μαθηματικά, ασχολείται με αγροτικές δουλειές, κόπωση, εφηβικό άγχος και διάφορα άλλα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσει στη ζωή της. Η τάξη μου είναι ένα μόνο μέρος της ζωής της, όχι η ίδια ζωή της.

Ναι, χθες δεν αξιοποίησε σωστά την ώρα της στην τάξη. Δεν έδωσε την εργασία της. Το ήξερα και το ήξερε κι αυτή, αλλά δεν της είπα τίποτα. Δεν χρειάστηκε. Την έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χθες το βράδυ στις 21:00. Μόνη της.

Ξέρω ότι όλοι πιστεύουμε στην ιδέα ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να συμπεριφερόμαστε και το να αφήνουμε τα παιδιά να κοιμηθούν στην τάξη ξεπερνάει τα όρια. Το καταλαβαίνω και δεν προτείνω να το κάνουμε μόνιμα, αλλά προτείνω να εμπιστευόμαστε καμιά φορά το ένστικτο μας, ακόμα κι αν αυτό πάει ενάντια στους κανόνες, ίσως ιδιαίτερα όταν πάει ενάντια στους κανόνες, γιατί δεν είμαι πεπεισμένος ότι οι κανόνες είναι πάντα προς όφελος των παιδιών.

Σε μια άλλη τάξη, η Meg θα είχε τιμωρηθεί που κοιμήθηκε και δεν παρέδωσε την εργασία της. Αλλά δεν ήταν σε άλλη τάξη, ήταν στη δική μου τάξη.

Και στην τάξη μου μπορώ να κάνω πολλά. Δεν μπορώ να ελέγξω τον έξω κόσμο. Δεν μπορώ να αλλάξω τις ώρες μαθημάτων της Meg. Δεν μπορώ να ταΐσω τα άλογά της. Δεν μπορώ να τρέξω στους αγώνες της, ούτε να διώξω τις εφηβικές ανησυχίες της.

Αλλά μπορώ να της δώσω την ευκαιρία να κάνει διάλειμμα. Δεν ήταν αγενής χθες. Ήταν απλά κουρασμένη. Έτσι της έδωσα ένα διάλειμμα. Μπορώ να το κάνω αυτό. Και θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα βγεί σε καλό. Και βγήκε. Η Meg έφερε την εργασία της. Μου το είπε όταν την συνάντησα τυχαία στο σούπερ μάρκετ στις 6:45 το πρωί. Έτρωγε πρωινό πριν το μάθημα των 7:10. Είχε ξυπνήσει από τις 5:00 για να κάνει δουλειές.»

Η αφήγησή του έγινε viral και δημοσιεύτηκε σε εκπαιδευτικά και μη έντυπα και σάιτ. Αν υπήρξαν σχόλια που τον επέκριναν, εμείς δεν τα βρήκαμε – αντιθέτως, ό,τι ειπώθηκε για αυτόν και την πράξη του ήταν σούπερ κολακευτικό.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

57 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.