σε , ,

Όσοι κοροϊδεύουν τον Ψωμιάδη ή το Μάνο που ψήφισαν για την Κεντροαριστερά κάτι μπέρδεψαν

Κάτι έχει αλλάξει

Το είδα παντού στο τουίτερ, και σε πρώτο επίπεδο γέλασα κι εγώ με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη που πήγε και ψήφισε στις εκλογές για τον ηγέτη της Κεντροαριστεράς.

yiastra on Twitter

Γέλια μεχρι δακρύων #Κεντροαριστερα

«Ποτέ μου δεν υπήρξα κομματικά κομπλεξικός. Όπως με έχουν τιμήσει επανειλημμένα φίλοι άλλων παρατάξεων, ήρθε σήμερα η ώρα να τους τιμήσω εγώ. Εξάλλου, το 53% των περιφερειακών εκλογών του 2010 και το 15,5% των εσωκομματικών εκλογών του 2009 δεν το συγκέντρωσα μόνο από τη ψήφο των φίλων της Νέας Δημοκρατίας. Καλή δύναμη στον – ή στην- επόμενο αρχηγό της Κεντροαριστεράς», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Γέλασα και επειδή ο πρώην Νομάρχης είναι ο ορισμός του «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη» και επειδή αλλά και επειδή, ως γνήσιος attention seeker κομπάζει για άλλη μια φορά για τα παλιά του ποσοστά και το πόσοι πολλοί τον ψήφιζαν κάποτε.

Όμως κάτι έχουν μπερδέψει όσοι γράφουν στα σοβαρά τέτοια πράγματα:

Το ΑλέΤρι on Twitter

Σήκω Αντρέα για να δεις τους ψηφοφόρους της αλλαγής!!! #Κεντροαριστερα #dpekloges12

Alexandros Georgiou on Twitter

χαχα….Παναγιώτης #Ψωμιάδης και Στέφανος #Μανος σtο καθήκον για το νέο αρχηγό της #Κεντροαριστερα #kentroaristera Δεν υπάρχουν οι τύποι! https://t.co/qrFnsu0KYa

Ο τελευταίος κύριος μάλιστα κατάλαβε ότι ο Στέφανος Μάνος είναι πλέον στην ίδια ‘δημοκρατική συμπαράταξη’ με την Φώφη – το ίδιο και ο Ψωμιάδης ή και όποιος άλλος πήγε σήμερα να ψηφίσει.

Έχουμε συνηθίσει να ψηφίζουν στις εκλογές κομμάτων μόνο τα κομματόσκυλα, όμως αυτό έχει αλλάξει, ειδικά απ’ τις περσινές εκλογές στη ΝΔ.

Επειδή εκτός απ’ τους γνωστούς Πασόκους πήγαν και άλλοι άνθρωποι από άλλους χώρους θεωρώντας ότι έχουν λόγο στα τεκταινόμενα (κι ας μην επηρέασαν τελικά το αποτέλεσμα) δεν σημαίνει ότι όλοι θα ψηφίσουν απαραίτητα το κόμμα που θα δημιουργηθεί.

Αυτή, εκτός των άλλων, είναι η Δημοκρατία. Να μπορείς να συνεισφέρεις στην ανάδειξη των ανθρώπων που θα εκπροσωπούν τα κόμματα, ακόμα κι αν στις εθνικές εκλογές ψηφίσεις κάτι άλλο.

Θα έπρεπε να ενθαρρύνονται όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως ιδεολογίας να συμμετέχουν, κι όχι να στιγματίζονται ή να αποθαρρύνονται. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Φώφη Γεννηματά πολέμησε με νύχια και με δόντια την πρόταση για αδιάβλητη ηλεκτρονική ψηφοφορία. Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία θα μπορούσε να ψηφίσει πολύς περισσότερος κόσμος, από όλη την κοινωνία, χωρίς να πρέπει να ‘στιγματιστεί’ πηγαίνοντας στα εκλογικά κέντρα. Το ποσοστό που πήρε η κα Γεννηματά (που εννοείται πως δε συμβαδίζει με το ποσοστό που θα έπαιρνε σε μια πιο ανοιχτή ανοιχτή διαδικασία) δείχνει πως για άλλη μια φορά το Πασόκ έκανε το θαύμα του…

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

12 points
Upvote Downvote

Total votes: 30

Upvotes: 21

Upvotes percentage: 70.000000%

Downvotes: 9

Downvotes percentage: 30.000000%

4 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
  1. Άμα ήταν για καμιά γκιλοτίνα θα τρέχαμε 5 εκατομμύρια κόσμος. Τώρα μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι βολεμένοι πήγαν. Βασικά PASOK NO MORE πάρτε το χαμπάρι

  2. Ο -ικάνοτατος και ευφυέστατος- Μάνος ήταν στο Επικρατείας του ΓΑΠ, δεν ήταν μόνο υπουργός του Μητσοτάκη. Και δεν κατάλαβα, τι δλδ, το απόκομμα αυτό της ΔΣυμ, που ακόμα μπαλατζάρει μεταξύ ανδρεϊσμού και εκσυγχρονισμού, είναι κάτι το σεπτόν, το άμωμο, που θα μολυνθεί αν ψηφίσει γι’αυτό κάποιος με άλλες καταβολές; Τι κολλήματα ειναι αυτά;

  3. Πρώτον, ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν είναι αδιάβλητη, δύσκολα εφαρμόζεται και όπου έχει εφαρμοστεί (στο εξωτερικό) μετά το αποτέλεσμα αμφισβητήθηκε. Συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες σημαίνει φυσική παρουσία και όχι από τον καναπέ του σπιτιού. Αλλιώς να ψηφίζουμε για τα πάντα (εκλογές, δημοψηφίσματα) από τον καναπέ.
    Δεύτερον, το να χαρακτηρίζετε κάποιον »κομματόσκυλο» επειδή ασχολείται ενεργά και προσφέρει εθελοντικά σε έναν πολιτικό φορέα (συμβαίνει παντού στον κόσμο) υποτιμά όχι αυτόν αλλά εσάς. Προσωπικά προτιμώ το »κομματόσκυλο» από τον αραχτό του καναπέ που κλαίει την μοίρα του και δεν αντιδρά στην καταστροφική για την χώρα αριστεροδεξια Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
    Τρίτον, από πότε η συμμετοχή σε εσωκομματικές εκλογές ενός πολιτικού φορέα είναι στιγματισμός; Περίεργη αντίληψη έχετε για τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Αφήστε μια απάντηση