σε , , ,

Ώστε κάνουν bullying στον Λιάγκα και φοβάται να βγει απ’ το σπίτι του ε;

Ο παρουσιαστής βρέθηκε απ’ την άλλη πλευρά και δεν του άρεσε. Μπορεί όμως να του γίνει μάθημα;

Ο κ. Λιάγκας έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν (κάπως απερίσκεπτα) τη φράση «δέχομαι bullying». Ως δημόσιο πρόσωπο είναι λογικό -αν και απαίσιο- ότι θα σχολιάζεται ή/και θα διακωμωδείται συνεχώς για ό,τι κάνει και ό,τι λέει.

Στις αρχές του χρόνου είχε δει ένα meme του και ένιωσε θύμα bullying:

Ο Λιάγκας είδε ένα meme του και αισθάνεται πως του έκαναν bullying

Το “bullying” που βίωσε με εκείνο το (μάλλον καλόκαρδο) meme δεν τον έκανε να καταλάβει ότι μπορεί να είναι προσβλητικό να σχολιάζεις τα κιλά κάποιου στην παραλία.

Κι ενώ τον έτσουξε όταν συνέβη σ’ αυτόν, τις προάλλες έκανε ακριβώς το ίδιο -και πολύ χειρότερο θα έλεγα- για μία παίκτρια του GNTM.

Φυσικά υπήρξαν αντιδράσεις, όπως αυτό το αξιοπρεπέστατο στάτους:

Χειλουδάκη εναντίον Λιάγκα για το σχόλιό του περί «χοντρής» στο GNTM

Είχα γράψει τότε πως όταν κάνεις fat-shaming πρέπει να είσαι έτοιμος να το δεχτείς, και με το παράδειγμα του meme φαίνεται πως ο κ. Λιάγκας είναι απ’ αυτούς που θέλουν μόνο να κάνουν.

Η αλήθεια όμως είναι πως, αν με το meme ο παρουσιαστής υπερέβαλλε, τώρα μπορεί και να μην είναι το ίδιο λάιτ τα πράγματα.

Δήλωσε χτες στην τηλεόραση:

Το θέμα δεν είναι να κοροϊδέψεις τον Λιάγκα ως «χοντρό» για να τον πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα. Ούτε θα βάλει μυαλό αν τον πεις «ρατσιστή» «φασίστα» κλπ. Έφαγε δυσανάλογα ακραίο κράξιμο (με μίσος πολλές φορές) από ανώνυμους κυρίως, που υποτίθεται πως ήθελαν να υπερασπιστούν το δικαίωμα στα παραπανίσια κιλά, κι όμως χρησιμοποίησαν τα ίδια παραπανίσια κιλά για να τον τσούξουν.

Το βρίσιμο (ας δεχτώ πως ήταν άδικο ή υπερβολικό σε κάποιες περιπτώσεις) που έφαγε θα ξεχαστεί, όμως είναι ακόμα μία ευκαιρία για τον παρουσιαστή. Νιώθοντας όπως έχουν νιώσει πολλοί απ’ όσους ο ίδιος έχει σχολιάσει φαρμακερά, μπορεί επιτέλους να αναπτύξει την ενσυναίσθησή του.

Τα ομοφοβικά και μισογυνιστικά σχόλιά του έχουν πληγώσει πολύ κόσμο, και κυρίως ευάλωτο κόσμο που ήδη δεχόταν bullying από δέκα μεριές. Δεν ήταν πάμπλουτες διασημότητες όπως αυτός, αλλά καθημερινοί άνθρωποι που λόγω της όποιας διαφορετικότητάς τους χλευάστηκαν -ως σύνολο πολλές φορές!- απ’ τον κ. Λιάγκα.

Δεν πρέπει να πιεστεί να αγαπήσει τους συνανθρώπους του επειδή αλλιώς θα ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να μη μπορεί να βγει απ’ το σπίτι του. Αν τους αγαπήσει, θα πρέπει να γίνει επειδή βρέθηκε για λίγο στη θέση τους – και τους κατανόησε.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Χοντρέ! Άσε κάτω το παγωτό χοντρέ!» – O Πάνος περιγράφει κάτι που έγινε στην Κηφισιά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Μέλος
konstantinos konstant.

Το έχω δει πολλές φορές να συμβαίνει και είναι ένας εσφαλμένος τρόπος σκέψης. Λέει κάποιος χοντρός κάποιον άλλο “χοντρό” και η απάντηση των υπολοίπων είναι “δεν κοιτάς τα μούτρα σου”. Το προβληματικό δεν είναι ότι ο ένας χοντρός λέει κάποιον άλλον χοντρό. Αν ο άλλος είναι χοντρός, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τον πεις έτσι επειδή είσαι και εσύ χοντρός…. Δεν πρέπει να τον λες χοντρό δημόσια επειδή τον προσβάλλεις και πληγώνεις τα αισθήματά του, όχι επειδή είσαι εσύ χοντρός (δηλαδή αν είσαι λεπτός είναι οκ να πεις τον άλλο χοντρό; προφανώς όχι). Το ίδιο συμβαίνει και με την… Διαβάστε περισσότερα »