σε , ,

Παιδιά που πετούν ηλεκτρικά πατίνια στο Θερμαϊκό βιντεοσκόπησαν με περηφάνια τις πράξεις τους

Αντιδράσεις για το βίντεο στη Θεσσαλονίκη

Θυμάστε που είχε γίνει είδηση ότι ο Θερμαϊκός γεμίζει (εκτός των άλλων βλαβερών πραγμάτων) και με ηλεκτρικά πατίνια;

Στις αρχές Ιανουαρίου υπήρχαν πάνω από 40 πατίνια στα νερά κι ο Δήμος έκανε επιχειρήσεις για να τα βγάλει πριν μολύνουν κι άλλο τη θάλασσα:

Δεκάδες ηλεκτρικά πατίνια πεταμένα στον Θερμαϊκό – Οξειδώνονται και μολύνουν τα νερά

Δεκάδες ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία πέταξαν άγνωστοι στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, θα περισυλλέξουν στις επόμενες ημέρες οι υπηρεσίες του τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του κεντρικού δήμου, Σωκράτης Δημητριάδης, “είναι πολλά τα πατίνια που έχουν πεταχθεί στη θάλασσα.

Είχε γίνει μεγάλη κουβέντα τότε για το ποιος τα πετάει, συνήθως ξημερώματα, και δεν είναι τεράστια έκπληξη πως, τουλάχιστον κάποια απ’ αυτά τα πέταξαν έφηβοι.

Το βίντεο το γύρισαν μόνοι τους για να κοκορευτούν για το «κατόρθωμά» τους.

Κοινή Λογική || on Twitter

Τα βρωμοπαιδα πετούν ηλεκτρικά πατίνια στον Θερμαϊκο.. Στοίχημα ότι τα ιδια θα βρωμιζουν τα πάντα με γκραφιτι, θα βανδαλιζουν δημοσια περιουσια και αν τα κυνηγήσει κάποιος, θα μιλουν για κρατικη βια. https://t.co/luBpaLGG1X

Πολλοί εξοργίστηκαν και ζήτησαν να αποδοθούν ευθύνες στους γονείς. Λίγοι (καναδυό μόνο βρήκα για να είμαι ακριβής) ζήτησαν να αθωωθούν με το επιχείρημα «παιδιά είναι». [«Καλά κάνουν, παιδιά είναι,εσείς δεν κάνατε αταξίες μικροι; το προβλήμα υπάρχει αν τα “ρίχνουν” μεγάλοι…», είναι τα ακριβή λόγια ενός.]

Όντως όλοι κάναμε αταξίες, αλλά με την ευκαιρία ας διαδοθεί το ότι αυτή δεν είναι μια άκακη αταξία. Πέρα απ’ το ότι κοστίζει εκατοντάδες ευρώ στην εταιρία, και πολλές εργατοώρες στο Δήμο που πρέπει να τα βγάλει απ’ το νερό, η συγκεκριμένη πράξη είναι εξαιρετικά βλαπτική για το περιβάλλον.

Σύμφωνα τον αντιδήμαρχο Βιώσιμης Κινητικότητας και Περιβάλλοντος, Σωκράτη Δημητριάδη, «τα πατίνια έχουν αρχίσει να οξειδώνονται και η μπαταρία που διαθέτουν είναι η χειρότερη μόλυνση για τα νερά του Θερμαϊκού».

Η φάση, πραγματικά, δεν έχει πλάκα.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα σχέδια για το τεράστιο Orb μέσα στο Θερμαϊκό (που τη νύχτα θα φέγγει εσωτερικά)

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Oracle
Μέλος
Oracle

Τα τσογλανάκια της Αγίας ελληνικής οικογένειας