σε , , ,

Πάρκαρε στη θέση για ΑμεΑ στη Γλυφάδα και του έσκασαν και τα τέσσερα λάστιχα! Ορθώς;

Το πιο πολυφωτογραφημένο θέαμα εκείνης της ημέρας

Μήπως ξεφεύγει λίγο η κατάσταση με την αντιμετώπιση όσων παρκάρουν παράνομα σε θέσεις για ΑμεΑ; Με αφορμή το viral φιλμάκι απ’ την Κρήτη («Ο αδερφός μου») που ένας έφηβος τα έσπαγε κυριολεκτικά, εξοργισμένος με παρκαρισμένο αμάξι διαβάζουμε όλο και πιο συχνά για περιπτώσεις βανδαλισμού.

Πρώτη φορά όμως ακούω να έχουν σκάσει όχι ένα ή δύο αλλά και τα τέσσερα λάστιχα κάποιου που πάρκαρε έτσι.

Συνέβη πριν από αρκετές μέρες και, όπως ήταν φυσικό, έγινε θέαμα:

Είναι δικαιολογημένοι οι βανδαλισμοί; Ή είναι ξεκάθαρη φθορά ξένης ιδιοκτησίαςκαι όσο κακό κάνουν αυτοί παρκάρουν λάθους κάνουν κι αυτοί που τους χαράζουν τα αμάξια ή τους προκαλούν άλλες φθορές; (Η Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας είναι Ποινικό αδίκημα και σηκώνει έως 6 μήνες φυλάκισης και €3000 πρόστιμο.)

Μήπως η τροχαία θα έπρεπε να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και να κάνει συχνότερα ελέγχους παίρνοντας πινακίδες; (Χωρίς όμως τα γνωστά, «δε γαμιέται, έχω κάποιο γνωστό στην Τροχαία και θα μου σβήσει την κλήση/επιστρέψει την πινακίδα»!)

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δύο διαφορετικές απόψεις για το αμφιλεγόμενο βίντεο με τον νεαρό στα Χανιά: Λυτρωτικό ή επικίνδυνο;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

8
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Μέλος
Effrosyni Vetta

1. Η τροχαία αντί για καμπάνια, θα έπρεπε να κάνει τη δουλειά της.
2. Για στάθμευση σε ράμπα ΑμΕΑ παίρνουν πινακίδες και δίπλωμα οδήγησης για 2 μήνες. Και ισχυρό μέσον να έχεις δεν αλλάζει (Το ξέρω από πρώτο χερι).

Με τον βανδαλισμό γίνεσαι τρισχειροτερος από τον παραβάτη. Θες να είσαι κι εσύ ζώον?

Lumidy
Μέλος
Lumidy

Δεν βλέπω πως μπορεί να γίνεις τρισχειρότερος με τον δικαιολογημένο βανδαλισμό. Η ηθική υπόσταση έχει χαθεί απ’ την στιγμή που κάποιος πάρκαρε στην θέση ΑΜΕΑ χωρίς να υπολογίζει την δυσκολία που θα έχει ο συνάνθρωπος του.

Cartman
Μέλος
Cartman

Επικίνδυνη άποψη… Δεν υπάρχει δικαιολογημένος βανδαλισμός.
Όπως έγραψε η Ευφροσύνη υπάρχουν Νόμοι και συγκεκριμένες ποινές, για συγκεκριμένες παραβάσεις, δεν κάνει ο καθένας ότι του καπνίσει, έστω και αν η αστυνομία σπάνιες φορές κάνει σωστά τη δουλειά της.
Η έλλειψη οδηγικής παιδείας είναι γνωστό θέμα δυστυχώς στην Ελλάδα όμως δεν νομίζω ότι με πράξεις σαν και αυτή διορθώνεται το πρόβλημα.
Αύξηση ελέγχων, αύξηση προστίμων και σωστή εκπαίδευση των οδηγών.

Eraki
Μέλος
Eraki

Το θέμα είναι ότι η τροχαία δεν κάνει ποτέ και τίποτα, το έχουμε δει το έργο άπειρες φορές. Και με εξοργίζει αφάνταστα η αναισθησία και η έλλειψη σεβασμού, όσο τίποτα. Και κοίτα να δεις ρε παιδί μου, που όσοι παρκάρουν έτσι απλά και χαρωπά σε θέσεις αναπήρων έχουν πάντα κάτι θηρία BMW ή Πόρσε, οπότε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ τους ανήκει ο δρόμος, μαζί και τα πεζοδρόμια. Αν έκανε καλά αυτός που τα έσκασε? Λυπάμαι, αλλά ναι. Όχι ότι θα αλλάξει χαρακτήρα, αν είσαι ζώο είσαι ζώο. Αλλά μπορεί την επόμενη φορά να το ξανασκεφτεί πού θα παρατήσει τη τζιπούρα του. Αν ζούσαμε… Διαβάστε περισσότερα »

8bf88a17
Μέλος
8bf88a17

έχουν πάντα κάτι θηρία BMW ή Πόρσε

Δε νομίζω να ισχύει, αλλά και έτσι να είναι ακόμα, αποτελεί ένδειξη μιας κοινωνίας νεόπλουτων και αμόρφωτων – κοινωνικά τουλάχιστον – ανθρώπων. Στη δυτικη Ευρώπη ο (μεγάλος ως πολύ μεγάλος όμως) πλούτος, δεν είναι ετσι αναίσθητος (τουλάχιστον όχι κατά αυτόν τον τρόπο), όσο ειναι στην Ψωροκώσταινα.

Lumidy
Μέλος
Lumidy

Η τροχαία θα έπρεπε να κάνει την δουλειά της και όχι να κοιτάει αν πετάει ο γάιδαρος.

8bf88a17
Μέλος
8bf88a17

Ορθώς;
;;; Η ερώτηση είναι δεδομένα λάθος. Φυσικά και όχι ορθώς. ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ναι. Εγώ βλέπω αδιαφορία για το Νόμο εκατέρωθεν. Ίσως μάλιστα ΠΙΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ αδιαφορία για το Νόμο βλέπω από αυτόν, που ξεφούσκωσε τα λάστιχα, μάλιστα με τη δικαιολογία πως τον πνίγει το δίκιο.

Fon
Μέλος
Fon

Ωραία, η Τροχαία θα κόψει μερικά πρόστιμα.. και τι έγινε? Δεν γίνεται ο μοναδικός λόγος να μην το κάνει κάποιος να ειναι ο μπαμπούλας.. Ούτε και η Τροχαία να είναι σε καθε διάβαση. Αν δεν είναι κάποιος κοινωνικά ευαισθητοποιημένος προς τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να γίνει κάτι.