σε , , ,

Πάρκαρε στη θέση για ΑμεΑ στη Γλυφάδα και του έσκασαν και τα τέσσερα λάστιχα! Ορθώς;

Το πιο πολυφωτογραφημένο θέαμα εκείνης της ημέρας

Μήπως ξεφεύγει λίγο η κατάσταση με την αντιμετώπιση όσων παρκάρουν παράνομα σε θέσεις για ΑμεΑ; Με αφορμή το viral φιλμάκι απ’ την Κρήτη («Ο αδερφός μου») που ένας έφηβος τα έσπαγε κυριολεκτικά, εξοργισμένος με παρκαρισμένο αμάξι διαβάζουμε όλο και πιο συχνά για περιπτώσεις βανδαλισμού.

Πρώτη φορά όμως ακούω να έχουν σκάσει όχι ένα ή δύο αλλά και τα τέσσερα λάστιχα κάποιου που πάρκαρε έτσι.

Συνέβη πριν από αρκετές μέρες και, όπως ήταν φυσικό, έγινε θέαμα:

Είναι δικαιολογημένοι οι βανδαλισμοί; Ή είναι ξεκάθαρη φθορά ξένης ιδιοκτησίαςκαι όσο κακό κάνουν αυτοί παρκάρουν λάθους κάνουν κι αυτοί που τους χαράζουν τα αμάξια ή τους προκαλούν άλλες φθορές; (Η Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας είναι Ποινικό αδίκημα και σηκώνει έως 6 μήνες φυλάκισης και €3000 πρόστιμο.)

Μήπως η τροχαία θα έπρεπε να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και να κάνει συχνότερα ελέγχους παίρνοντας πινακίδες; (Χωρίς όμως τα γνωστά, «δε γαμιέται, έχω κάποιο γνωστό στην Τροχαία και θα μου σβήσει την κλήση/επιστρέψει την πινακίδα»!)

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δύο διαφορετικές απόψεις για το αμφιλεγόμενο βίντεο με τον νεαρό στα Χανιά: Λυτρωτικό ή επικίνδυνο;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

8 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
 1. 1. Η τροχαία αντί για καμπάνια, θα έπρεπε να κάνει τη δουλειά της.
  2. Για στάθμευση σε ράμπα ΑμΕΑ παίρνουν πινακίδες και δίπλωμα οδήγησης για 2 μήνες. Και ισχυρό μέσον να έχεις δεν αλλάζει (Το ξέρω από πρώτο χερι).

  Με τον βανδαλισμό γίνεσαι τρισχειροτερος από τον παραβάτη. Θες να είσαι κι εσύ ζώον?

  • Δεν βλέπω πως μπορεί να γίνεις τρισχειρότερος με τον δικαιολογημένο βανδαλισμό. Η ηθική υπόσταση έχει χαθεί απ’ την στιγμή που κάποιος πάρκαρε στην θέση ΑΜΕΑ χωρίς να υπολογίζει την δυσκολία που θα έχει ο συνάνθρωπος του.

   • Επικίνδυνη άποψη… Δεν υπάρχει δικαιολογημένος βανδαλισμός.
    Όπως έγραψε η Ευφροσύνη υπάρχουν Νόμοι και συγκεκριμένες ποινές, για συγκεκριμένες παραβάσεις, δεν κάνει ο καθένας ότι του καπνίσει, έστω και αν η αστυνομία σπάνιες φορές κάνει σωστά τη δουλειά της.
    Η έλλειψη οδηγικής παιδείας είναι γνωστό θέμα δυστυχώς στην Ελλάδα όμως δεν νομίζω ότι με πράξεις σαν και αυτή διορθώνεται το πρόβλημα.
    Αύξηση ελέγχων, αύξηση προστίμων και σωστή εκπαίδευση των οδηγών.

 2. Το θέμα είναι ότι η τροχαία δεν κάνει ποτέ και τίποτα, το έχουμε δει το έργο άπειρες φορές. Και με εξοργίζει αφάνταστα η αναισθησία και η έλλειψη σεβασμού, όσο τίποτα.
  Και κοίτα να δεις ρε παιδί μου, που όσοι παρκάρουν έτσι απλά και χαρωπά σε θέσεις αναπήρων έχουν πάντα κάτι θηρία BMW ή Πόρσε, οπότε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ τους ανήκει ο δρόμος, μαζί και τα πεζοδρόμια.
  Αν έκανε καλά αυτός που τα έσκασε? Λυπάμαι, αλλά ναι. Όχι ότι θα αλλάξει χαρακτήρα, αν είσαι ζώο είσαι ζώο. Αλλά μπορεί την επόμενη φορά να το ξανασκεφτεί πού θα παρατήσει τη τζιπούρα του.
  Αν ζούσαμε σε πολιτισμένη χώρα, χωρίς Έλληνες πολίτες δηλαδή, τότε αυτό δε θα συνέβαινε. Όχι μόνο επειδή θα φοβούνταν την τροχαία, αλλά δεν θα καταδέχονταν να κάνουν τέτοια ξεφτιλίκια. Πολλάκις στο εξωτερικό, ούτε μια φορά δεν έχω δει τέτοια αίσχη.

  • έχουν πάντα κάτι θηρία BMW ή Πόρσε

   Δε νομίζω να ισχύει, αλλά και έτσι να είναι ακόμα, αποτελεί ένδειξη μιας κοινωνίας νεόπλουτων και αμόρφωτων – κοινωνικά τουλάχιστον – ανθρώπων. Στη δυτικη Ευρώπη ο (μεγάλος ως πολύ μεγάλος όμως) πλούτος, δεν είναι ετσι αναίσθητος (τουλάχιστον όχι κατά αυτόν τον τρόπο), όσο ειναι στην Ψωροκώσταινα.

 3. Ορθώς;
  ;;; Η ερώτηση είναι δεδομένα λάθος. Φυσικά και όχι ορθώς. ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ναι. Εγώ βλέπω αδιαφορία για το Νόμο εκατέρωθεν. Ίσως μάλιστα ΠΙΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ αδιαφορία για το Νόμο βλέπω από αυτόν, που ξεφούσκωσε τα λάστιχα, μάλιστα με τη δικαιολογία πως τον πνίγει το δίκιο.

 4. Ωραία, η Τροχαία θα κόψει μερικά πρόστιμα.. και τι έγινε? Δεν γίνεται ο μοναδικός λόγος να μην το κάνει κάποιος να ειναι ο μπαμπούλας.. Ούτε και η Τροχαία να είναι σε καθε διάβαση. Αν δεν είναι κάποιος κοινωνικά ευαισθητοποιημένος προς τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να γίνει κάτι.

Αφήστε μια απάντηση