σε ,

Πατριάρχης «κυνηγά» τον Αλικάκο γιατί αποκάλυψε πώς ανάβει το Άγιο Φως

Αίσθηση προκαλεί ότι στις 110 σελίδες αγωγών δεν υπάρχει ούτε μια λέξη-φράση για το ποια είναι η αλήθεια την οποία υποτίθεται αλλοίωσε ο ερευνητής

Ήταν Μάρτιος του 2019 και η κυκλοφορία του βιβλίου «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός» έσκασε σαν βόμβα στους κύκλους της εκκλησίας, και δη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Αλικάκος συγκέντρωσε μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν εμπλακεί στη διαδικασία της αφής του φωτός, όπως σκευοφύλακες του Πανάγιου Τάφου και Πατριάρχες και οι οποίες οδηγούν στο συμπέρασμα (κάποιοι από αυτούς το ομολογούν ξεκάθαρα) ότι δεν πρόκειται για θαύμα, αλλά η αφή γίνεται με τη βοήθεια ανθρώπινου χεριού.

Όπως ήταν αναμενόμενο, προέκυψαν άμεσα αντιδράσεις τόσο από την εκκλησία όσο και από απλούς πιστούς πολίτες. Κάποια από τα σχόλια των πιστών έκαναν λόγο για απλά μια εμπορική προσπάθεια η οποία έγινε επίτηδες ένα μήνα πριν από το Πάσχα για να πουλήσει, ενώ άλλοι αμφισβήτησαν τις μεθόδους και την αξιοπιστία των μαρτυριών που χρησιμοποιεί ο κ. Αλικάκος. Ο ίδιος, πάντως, είχε την επιμονή να απαντάει σε αρκετά σχόλια στις αναρτήσεις του, με λογικά επιχειρήματα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Και εάν οι πιστοί αρκέστηκαν σε κάποια σχόλια, άλλοτε ευγενικά και άλλοτε αγενέστατα, το Πατριαρχείο το πήγε παραπέρα. Αρχικά, εξέδωσε δύο ανακοινώσεις σε διάστημα λίγων ημερών. Στη δεύτερη, η οποία ήταν και πιο επιθετική, ο ίδιος απάντησε:

Δημήτρης Αλικάκος

Διάβασα την δεύτερη ανακοίνωση της αρχιγραμματείας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, αναφορικά με το βιβλίο μου. Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απαντώ τα εξής: 1. “Οι όποιες βιντεοσκοπημένες…

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο ένας Χανιώτης είχε καταθέσει μήνυση στον Άρειο Πάγο για διασπορά fake news εναντίον του Δ. Αλικάκου.

Υπάρχει και συνέχεια

Σαν να μην έφτανε η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε το Πατριαρχείο απέναντι σε έναν ερευνητή, υπήρξε και δικαστική συνέχεια. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει με πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook ο Δ. Αλικάκος, κατατέθηκαν τρεις αγωγές από αρχιερείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ζητώντας αποζημίωση 700,000 ευρώ!

Δημήτρης Αλικάκος

ΤΡΕΙΣ αγωγές από αρχιερείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Εκ των οποίων η μία από τον ίδιο τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’. Κοντολογίς για “βαρύτατη ηθική βλάβη” που προκάλεσε το βιβλίο μου “Λύτρωση – Περί…

Ο ίδιος συνοδεύει την παραπάνω φωτογραφία από τις αγωγές με το εξής κείμενο:

ΤΡΕΙΣ αγωγές από αρχιερείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Εκ των οποίων η μία από τον ίδιο τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’.
Κοντολογίς για «βαρύτατη ηθική βλάβη» που προκάλεσε το βιβλίο μου “Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός” στο θεσμό του Πατριαρχείου, τον ίδιο τον Πατριάρχη, καθώς και δυο Αρχιεπισκόπους: Ισίδωρο και Αρίσταρχο. 
Στην αγωγή του Πατριάρχη τονίζεται ότι «μετά την κυκλοφορία του βιβλίου πολλές φορές έρχονται πιστοί και εκφράζουν τις αμφιβολίες για τα ηθικά μας φρονήματα και ρωτούν αν είναι αληθή τα περί απάτης και κοροϊδίας των πιστών» (αναφορικά με το Άγιο Φως).
Περίπου 110 σελίδες αγωγών στις οποίες κατηγορούμαι, εκτός των άλλων (παράστησα τον τουρίστα πιστό, απέσπασα με δόλιο τρόπο δηλώσεις τους, δεν γνώριζαν ότι γράφω βιβλίο… κοκ), ότι διέστρεψα, παραποίησα, αλλοίωσα την ΑΛΗΘΕΙΑ για τον τρόπο αφής του Αγίου Φωτός.
Σε αυτές τις 110 σελίδες δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ λέξη-φράση για το ΠΟΙΑ είναι η αλήθεια που εγώ διέστρεψα, παραποίησα, αλλοίωσα. Ούτε μία.
Πού ακούστηκε να κατηγορείς τον άλλον ότι λέει ψέματα (εν τω μεταξύ εγώ δεν λέω τίποτα, μαρτυρίες παραθέτω), αλλά να μην του λες ποια είναι η αλήθεια. Η δική σου αλήθεια.

Επιτέλους πώς ανάβει το Άγιο Φως; Πείτε την αλήθεια Αγιοταφίτες πατέρες. Αν είναι θαύμα να απολογηθώ ότι παραπλανήθηκα, να ζητήσω συγγνώμη και να δεχθώ την όποια τιμωρία. Αν όμως δεν είναι, ποια αλήθεια παραποίησα; Πείτε.

Τέλος πάντων. Από Σεπτέμβριο μας περιμένει ανήφορος (εναγόμενοι είναι ο εκδοτικός οίκος, καθώς και ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Σταύρος Ζουμπουλάκης, που έγραψε τον εξαιρετικό πρόλογο του βιβλίου).
Σημ. οι ενάγοντες ζητούν από εμάς περίπου 700.000 ευρώ.

Θα πάω μέχρι τέλους με οποιοδήποτε κόστος. (Εντός και -κυρίως- εκτός Ελλάδας). Άνθρωπο δεν έχω βλάψει στη ζωή μου. Το ίδιο θα αφήσω διαθήκη και στα παιδιά μου. Να μη βλάψουν κανέναν, αλλά και να μην αφήσουν να τα βλάψει το ψέμα και η συκοφαντία. Να αγωνίζονται πάντα εναντίον τους. Είμαι αποφασισμένος να κάνω το ίδιο στην προσωπική μου μητέρα των μαχών. Δεν είμαι γενναίος, ούτε ήρωας. Όμως θα προσπαθήσω να παραμείνω άνθρωπος.

Όπως φαίνεται και στην ανάρτησή του, ο Δημήτρης Αλικάκος μοιάζει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την έρευνά του και να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους. Την αποφασιστικότητά του και τη σιγουριά του για την έρευνά του φαίνεται να συμμερίζεται αρκετός κόσμος, ο οποίος έγραψε ενθαρρυντικά και σχόλια θαυμασμού προς τον Δημήτρη Αλικάκο. Η υπόθεση αναμένεται να είναι μεγάλη και ενδιαφέρουσα.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν τα θρησκευτικά παραμυθάκια βαφτίζονται ενημέρωση

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

1 point
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε