σε , ,

Ποια είναι τα εγκλήματα του Κιμ Γιόνγκ Ουν; Να όλα τα φριχτά που συμβαίνουν στη Βόρειο Κορέα

Καθώς ο Τραμπ φρόντισε να ξεπλύνει τον «Μεγάλο Ηγέτη», μη ξεχνάμε τι αποκαλύπτει η έκθεση του ΟΗΕ για τη χώρα και το δικτάτορά της

Κιμ Γιονγκ Ουν

Καθώς εμείς γελάμε με τα meme για τον Κιμ Γιονγκ Ουν θεωρώντας τον γραφική περίπτωση, το καθεστώς του, έχοντας πάρει τη σκυτάλη απ’ τον παππού και τον πατέρα του, συνεχίζει να κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που μοιάζουν με τις φρίκες των στρατοπέδων συγκέντρωσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων κατά τον 20ο αιώνα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Για να μην ξεχνιόμαστε, μεταφράζουμε το νήμα του Ryan Struyk του CNN στο τουίτερ σχετικά με την έκθεση του ΟΗΕ για την Βόρειο Κορέα.

Ryan Struyk on Twitter

If you’ve never read the United Nations report from 2014 about the egregious human rights violations and crimes against humanity in North Korea, you need to read it. I’m threading some key quotes below:

 

Εάν δεν έχετε διαβάσει ποτέ την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών του 2014 σχετικά με τις τρομακτικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Βόρεια Κορέα, προτείνω να την διαβάσετε. Αναπαράγω μερικά βασικά αποσπάσματα παρακάτω:

1. Οι κρατούμενοι φυλακίζονται, συνήθως ισόβια, σε στρατόπεδα χωρίς να έχουν ποτέ δικαστεί. Ποτέ δεν έχουν κατηγορηθεί, δικαστεί ή καταδικαστεί. [Πολλοί] φυλακίζονται με βάση την ενοχή κάποιου μέλους της οικογένειας τους. Μερικοί γεννιούνται φυλακισμένοι.

2. Οι συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα έχουν υπολογιστεί να είναι έτσι ώστε να προκαλέσουν μαζικούς θανάτους. Οι κρατούμενοι αναγκάζονται να εκτελούν εξαντλητικές εργασίες και τρώνε από συσσίτια, που είναι τόσο ανεπαρκή με αποτέλεσμα πολλοί τρόφιμοι να λιμοκτονούν.

3. Ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται περαιτέρω από τις εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, την έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, την υψηλή συχνότητα εργατικών ατυχημάτων, την έλλειψη στέγης και την έλλειψη κατάλληλου ρουχισμού. Τα στρατόπεδα έχουν ως στόχο την σταδιακή εξάλλειψη του πληθυσμό τους.

4. Οι κρυφές δολοφονίες με συνοπτικές εκτελέσεις, οι ξυλοδαρμοί, οι παιδοκτονίες, η σκόπιμη λιμοκτονία και άλλα παράνομα μέσα, ισοδυναμούν με δολοφονία. Οι φυλακισμένοι συχνά είναι τόσο αποδυναμωμένοι από τον υποσιτισμό και τις ασθένειες που κυριολεκτικά δουλεύουν μέχρι θανάτου.

5. Ο βιασμός είναι συνήθης τακτική στις φυλακές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και αποτελεί προϊόν του περιβάλλοντος των φυλακών και της ατιμωρησίας που συνήθως απολαμβάνουν οι αξιωματούχοι των στρατοπέδων. Σε άλλες περιπτώσεις, οι γυναίκες πιέζονται για «συναινετικές» σεξουαλικές επαφές.

6. Η επιβολή αναγκαστικών αμβλώσεων, σε κρατούμενες γυναίκες που εγκυμονούν, χωρίς άδεια όχι μόνο οδηγεί σε άμεση σωματική βλάβη, αλλά παρεμβαίνει και στα αναπαραγωγικά δικαιώματα του θύματος και προκαλεί σοβαρό συναισθηματικό πόνο.

7. Εκατοντάδες χιλιάδες κρατούμενοι έχουν εξολοθρευτεί στα στρατόπεδα αυτά και σε άλλα μέρη για πάνω από πέντε δεκαετίες. Το γεγονός αυτό εγείρει το ερώτημα εάν έχει διαπραχθεί ποτέ γενοκτονία ή διεθνές έγκλημα παρομοίων διαστάσεων.

8. Υπάρχει μια σχεδόν πλήρης άρνηση του δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας, καθώς και των δικαιωμάτων στην ελευθερία της γνώμης, της έκφρασης, της πληροφόρησης και του συνεταιρίζεσθαι. Το κράτος εφαρμόζει μια μέθοδο ολικού ελέγχου ήδη από την παιδική ηλικία.

9. Κατά την περίοδο του λοιμού, χρησιμοποιήθηκε ιδεολογικός εξανακασμός για να διατηρηθεί το καθεστώς στην εξουσία, με τίμημα την σοβαρή επιδείνωση της πείνας. Επίσης, καθυστέρησαν τη διεθνή βοήθεια που, αν είχε δοθεί νωρίτερα, θα μπορούσε να έχει σώσει πολλές ζωές.

10. Η επιτροπή διαπιστώνει ότι οι αποφάσεις, οι πράξεις και οι παραλείψεις του κράτους και της ηγεσίας του προκάλεσαν τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και προκάλεσαν μόνιμα φυσικά και ψυχολογικά τραύματα σε όσους επέζησαν.

11. Η αστυνομία χρησιμοποιεί συστηματικά βία και τιμωρίες που συνιστούν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου που προδικάζει οποιαδήποτε πρόκληση στο σημερινό σύστημα διακυβέρνησης. Τα εμπλεκόμενα θεσμικά όργανα και οι υπάλληλοι δεν λογοδοτούν.

12. Αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας προκαλούν εξόντωση, δολοφονίες, υποδούλωση, βασανιστήρια, φυλακίσεις, βιασμούς, αναγκαστικές αμβλώσεις και άλλες σεξουαλικές βιαιοπραγίες, διώξεις, βίαιη μετακίνηση και εξαφάνιση ανθρώπων και πρόκληση λιμοκτονίας.

Εν ολίγοις, η αναγόρευση του Kim Jong Un σε πεινασμένο δικτάτορα με πυρηνικά είναι ανακριβής. Το καθεστώς του είναι ένοχο εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που μοιάζουν με τις φρίκες των στρατοπέδων συγκέντρωσης που δημιούργησαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα κατά τον εικοστό αιώνα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών»

*Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρειο Κορέα, τόσο τη συνοπτική παρουσίαση των 36 σελίδων όσο και την πλήρη έκθεση των 372 σελίδων.

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

12 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Μέλος
Stathis_Oberon

Το τσιρκο που (εχει καταντησει) λεγεται ΟΗΕ, δεν ειναι πλεον αξιοπιστη πηγη δηθεν αξιολογησεων απο την στιγμη που αλλου σκιζει τα ιματια του για τα ανθρωπινα δικαιωματα και αλλου (πχ Παλαιστιη, Υεμενη, Σομαλια…)
κλεινει τα ματια και αφηνει να συνεχιζονται απερισπαστα τα τεκταινομενα

8bf88a17
Επισκέπτης
8bf88a17

Χαχαχα φοβερο επιχειρημα υπερ του δικτατορα, οτι ο ΟΗΕ σε αλλα δεν (;) ειναι αντικειμενικος!! Θαυμαζω λογικη.