σε , ,

Ποιος είναι στ’ αλήθεια αυτός ο Bill Gates που θέλει να μας βάλει το τσιπάκι;

Κοιμάται και ξυπνάει με την έγνοια πώς θα ελέγξει τους ξερόλες του Facebook…

Πρώην υφυπουργός του Αλέξη Τσίπρα μοιράζεται fake news στο Facebook. Δεν είναι ο μόνος.

Από το Facebook του Κώστα Φωτίου

Ποιος είναι αυτός ο Bill Gates που θέλει να μας βάλει το τσιπάκι;

Είναι ένας από τους συνιδρυτές της Microsoft, της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον κόσμο με δισεκατομμύρια κέρδη .

27 Ιουνίου 2008: Άφησε την εταιρεία του για να αφοσιωθεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο ίδρυσε, το γνωστό “Bill & Melinda Gates foundation”. Ο σκοπός του ιδρύματος είναι η καταπολέμηση ασθενειών, όπως το AIDS και η ελονοσία στον Τρίτο Κόσμο.

16/8/17: έκανε δωρεά στο ίδρυμα 4,6 δις δολάρια μέσω 64 εκατομμυρίων μετοχών της Microsoft που δώρισε στο ίδρυμα.

Το ίδρυμα Gates απ το 2018 έχει κάνει επίσημες δωρεές για κοινωφελείς σκοπούς 46,8 δις δολάρια. Για την περίπτωση του κορονοΐου, στις 06/02/20 δώρισε 100 εκατομμύρια και στις 16/04/2020 δώρισε άλλα 150 εκατομμύρια σε διάφορα ερευνητικά κέντρα ανά την υφήλιο για την αντιμετώπιση του ιού.

Αυτός ο άνθρωπος θέλει να βάλει τσιπάκια στον Μήτσο που είναι 45 χρονών, μένει ακόμη με την μάνα του, όλη μέρα τον έχει κάνει λάστιχο μπροστά στο pc ή στο κινητό και στην Καλλιόπη που έμεινε στην Δευτέρα Λυκείου σε πέντε μαθήματα και γράφει σεντόνια στο fb.

Έχει κάνει την διαθήκη του αφήνοντας από 10 εκατομμύρια δολάρια στο κάθε ένα από τα τρία παιδιά του και όλη την υπόλοιπη περιουσία του, που σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes το 2017 ήταν 86,7 δις δολάρια, θα πάνε σε ιδρύματα και αγαθοεργίες που έχει επιλέξει ήδη.

Γιατί όπως είπε σε μία έκθεση TED σχετικά με την διαθήκη του και τι θα αφήσει στα παιδιά του, “Θέλουμε να πετύχουμε ισορροπία όπου θα έχουν μεν την ελευθερία να κάνουν τα πάντα, όχι όμως να τα λούσουμε με τόσα λεφτά, ώστε να μπορούν να μην κάνουν τίποτα”.

Αυτός ο άνθρωπος θέλει να βάλει τσιπάκια στον Μήτσο που είναι 45 χρονών, μένει ακόμη με την μάνα του, όλη μέρα τον έχει κάνει λάστιχο μπροστά στο pc ή στο κινητό και στην Καλλιόπη που έμεινε στην Δευτέρα Λυκείου σε πέντε μαθήματα και γράφει σεντόνια στο fb.

Τους ακούμε προσεκτικά…

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Fight or flight
Μέλος
Fight or flight

Προφανώς είναι ανοησίες αυτά με το τσιπάκι αλλά πόσο άστοχη η παρουσίαση του Bill Gates! Πρόκειται για ένα από τα πιο υποκριτικά ιδρύματα που περισσότερο διαμηνύει το ενδιαφέρον του παρά το κάνει έμπρακτα. Του έχει ασκηθεί κριτική ότι επενδύουν σε ιδιωτικές εταιρείες με ασαφή όρους χρήσης αυτών των δωρεών. Τυχαίνει επίσης κάποια από τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του να είναι τεράστιες εταιρείες στις οποίες έχει μετοχές όπως η Unilever και η LG. Λαμβάνει τεράστιες φοροελαφρύνσεις εξαιτίας αυτού και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις βγάζει κέρδος όπως στην περίπτωση που έδωσε κάμποσα εκατομμύρια στην MasterCard. Και το σημαντικότερο, όλα αυτά τα χρόνια επενδύει… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
konstantinos konstant.

Δεν έχω άποψη για το τι τα κάνει τα λεφτά του (επειδή δεν γνωρίζω, οπότε και δεν αμφισβητώ όσα αναφέρεις), πάντως, από την στιγμή που, ακόμα και με βάση τα όσα αναφέρεις, δεν κάνει κάτι παράνομο (στην χειρότερη περίπτωση απλώς επωφελείται της νομοθεσίας περί φοροαπαλλαγών), δεν μπορεί να του προσαφθεί κάτι, πέρα του ότι είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας. Πέρα από αυτό βέβαια, ο Gates είναι ο άνθρωπος που, μέσω των windows (για την ακρίβεια μέσω των δωρεάν, ουσιαστικά, windows) μας πήγε δεκαετίες μπροστά. Όποιος είναι πάνω από 35-40 ετών και μπορεί να συγκρίνει την χρήση DOS με windows, καταλαβαίνει τι λέω.… Διαβάστε περισσότερα »