σε , ,

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Μαλανδρίνος, που έκανε μεγάλη καριέρα στον βρετανικό κινηματογράφο;

Γεννημένος το 1888, έπαιξε σε εκατοντάδες ταινίες, όμως στην Ελλάδα είναι άγνωστος

Τις προάλλες έκλεισαν 132 χρόνια απ’ τη γέννηση του, και μαθαίνοντας για την επέτειο, αποφασίσαμε να βρούμε ποιος ήταν.

Ο Ανδρέας Μαλανδρίνος ήταν ένας Έλληνας ηθοποιός γεννημένος στη Μακεδονία, που πρωταγωνίστησε σε πολλές βρετανικές ταινίες από το 1930, μέχρι το θάνατό του το 1970. Μιλούσε άπταιστα έξι γλώσσες και χρησιμοποίησε αυτό το ταλέντο του στην καριέρα του ως κωμικός στα βρετανικά  music halls.

Πολλές από τις εμφανίσεις του ήταν τόσο φευγαλέες που οι χαρακτήρες του συχνά δεν είχαν ονόματα και εμφανίζονταν στους τίτλους τέλους μόνο ως περιγραφές, όπως «υπηρέτης με το βιολί» στην ταινία The Prince and the Showgirl του 1957 και «ξυλοκόπος» στο The Fearless Vampire Killers του 1967.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο θέατρο εμφανιζόταν ως σκέτο «Μαλανδρίνος», ενώ στον κινηματογράφο ήταν απλώς «Ανδρέας».

Μία απ’ τις ταινίες που έπαιξε ήταν με τον σπουδαίο Buster Keaton

Επιλεγμένη φιλμογραφία:

Raise the Roof (1930, πρώτη ταινία)
The Lodger (1932)
Don Quixote (1933)
On Secret Service (1933)
Send ’em Back Half Dead (1933)
Death Drives Through (1935)
Royal Cavalcade (1935)
Late Extra (1935)
The Invader (1935)
Prison Breaker (1936)
Limelight (1936)
Secret Agent (1936)
The Amazing Quest of Ernest Bliss (1936)
Secret of Stamboul (1936)
Land Without Music (1936)
Non-Stop New York (1937)
Sunset in Vienna (1937)
A Romance in Flanders (1937)
I See Ice (1938)
Crackerjack (1938)
Miracles Do Happen (1938)
Thunder Rock (1942)
We’ll Smile Again (1942)
The Peterville Diamond (1943)
The Bells Go Down (1943)
Up with the Lark (1943)
The Way Ahead (1944)
Champagne Charlie (1944)
English Without Tears (1944)
White Cradle Inn (1947)
Dual Alibi (1947)
A Man About the House (1947)
The End of the River (1947)
Salute the Toff (1952)
Hammer the Toff (1952)
Paul Temple Returns (1953)
The Love Lottery (1954)
You Know What Sailors Are (1954)
Beautiful Stranger (1954)
The Cockleshell Heroes (1955)
Stolen Time (1955)
Port Afrique (1956)
Portrait of Alison (1956)
A Touch of the Sun (1956)
Checkpoint (1956)
Ill Met by Moonlight (1957)
The Prince and the Showgirl (1957)
The Yellow Rolls-Royce (1964)
Help! (1965)
San Ferry Ann (1965)
The Sandwich Man (1966)
Finders Keepers (1966)
The Mummy’s Shroud (1967)
Dance of the Vampires (1967)
Hammerhead (1968)
Mosquito Squadron (1969)
The Oblong Box (1969)
Hell Boats (1970)
Man of Violence (1970)
Underground (1970, η τελευταία του ταινία)

Ολόκληρο το Hell Boats (1970), που ήταν μια απ’ τις τελευταίες του εμφανίσεις: 

Πέθανε στις 11 Ιουλίου 1970 στο Surrey της Αγγλίας.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΥΙΖ: Πόσο καλά ξέρεις τις ταινίες και τους ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote