σε , ,

Πολλοί βρίσκουν προβληματική τη νίκη του Bohemian Rhapsody στις Χρυσές Σφαίρες. Να γιατί

Η βιογραφική ταινία για τον Freddie Mercury «Bohemian Rhapsody» ήταν ο μεγάλος νικητής στις φετινές Χρυσές Σφαίρες.

Η ταινία, η οποία κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2018 σε σκηνοθεσία Bryan Singer, κέρδισε τα βραβεία για την καλύτερη δραματική ταινία και για καλύτερο ηθοποιό σε δραματική ταινία, για τον Remi Malek, λέει ο Independent.

Η ταινία έλαβε ανάμεικτες κριτικές μετά την κυκλοφορία της, αλλά είχε καλές εισπράξεις στο box-office. Η νίκη στις Χρυσές Σφαίρες ήταν ωστόσο απροσδόκητη και οι αντιδράσεις δεν ήταν και οι πιο θετικές

david ehrlich on Twitter

BOHEMIAN RHAPSODY is possibly the worst thing to ever win a thing. #GoldenGlobes

«Είναι το χειρότερο πράγμα που έχει κερδίσει ποτέ»

𝙝𝙖𝙣𝙣𝙖𝙝 on Twitter

Bohemian Rhapsody and Green Book. They really did that

Pedrito on Twitter

and the Golden Globe goes to Bohemian Rhapsody” literally anyone with taste: https://t.co/6CM68Ai3Jj

«Έτσι αντέδρασε όποιος έχει γούστο»

Kara 🎥 on Twitter

When Bohemian Rhapsody wins best Drama https://t.co/3LWctH1qcS

«Όταν το κερδίζει Bohemian Rhapsody το βραβείο καλύτερης ταινίας»

Μεγάλο μέρος των αρνητικών αντιδράσεων έχει να κάνει όχι απαραίτητα  με την ποιότητα της ταινίας, αλλά με δύο θέματα που συνδέονται με αυτήν.

Πρώτον, η ταινία αγγίζει μόνο εν συντομία τη σεξουαλικότητα του Mercury και επιλέγει αντ ‘αυτού να επικεντρωθεί κυρίως στο ταλέντο του ως μουσικός – αν και καλύπτει τη μάχη του κατά του AIDS.

Εξ άλλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του πριν λίγους μήνες ο Malek μάσησε τα λόγια του όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί τον Mercury γκέι είδωλο

Zach Stafford on Twitter

The new film ‘Bohemian Rhapsody’ hasn’t even been released and there’s been controversy around the de-queering of Freddie Mercury. We sat down with Rami Malek before the film’s release to ask about this. And his answer, um, didn’t help https://t.co/ASjQnkhLHq https://t.co/yIfEB35OgD

Ένα άλλο αμφιλεγόμενο στοιχείο που συνδέεται με την ταινία είναι οι μακρόχρονες καταγγελίες προς τον σκηνοθέτη Bryan Singer για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Singer εγκατέλειψε την παραγωγή πριν τελειώσει η ταινία και αντικαταστάθηκε από τον Dexter Fletcher, ο οποίος φαίνεται στα credits ως παραγωγός. Ο Singer έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς εναντίον του.

Δεν υπήρξε καμία αναφορά προς αυτόν κατά τη διάρκεια της ομιλίας αποδοχής του βραβείου.

Πολλοί χρήστες του Twitter σχολίασαν αυτά τα δύο «προβληματικά» στοιχεία της ταινίας με κάποιους να επικρίνουν και το Green Book, το οποίο κέρδισε τρία βραβεία:

Guy Lodge on Twitter

Giving Best Picture to a film that is a) bad, b) queer-erasing and c) directed (mostly) by an accused sex offender is, well, it’s very now.

«Να δίνεις βραβείο καλύτερης ταινίας σε μια ταινία που α) είναι κακή β) αντι- queer και γ) σκηνοθετημένη από κάποιον που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των ημερών»

Louis Virtel on Twitter

BOHEMIAN RHAPSODY and GREEN BOOK are definitely the best movies of the year unless you ask the communities those movies were supposed to represent.

«Αυτές οι δύο είναι σίγουρα οι ταινίες της χρονιάς, έκτος αν ρωτήσεις αυτούς που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν»

Fran Tirado on Twitter

According to box office sales, Bohemian Rhapsody is the most popular “queer” movie in history. The director, who refused to say even the word, couldn’t find a euphemism better than “embracing your true self.

«Σύμφωνα με το box office είναι η πιο δημοφιλής queer ταινία όλων των εποχών. Ο σκηνοθέτης, που αρνήθηκε ακόμη και να πει τη λέξη, το μόνο που βρήκε να πει ήταν ‘να αγκαλιάσεις τον πραγματικό σου εαυτό’»

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

6 πράγματα από την αληθινή ιστορία των Queen που αγνόησε το Bohemian Rhapsody

2 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
par_xetr_
par_xetr_
5 χρόνια πριν

Πως χαρακτηρίζεται αντι-gay μια ταινία που δεν λέει τίποτε αρνητικό για τους gay; Μήπως το έχουμε χάσει λίγο;

avalantis
avalantis
5 χρόνια πριν

Όπως είπε ο Μπράιαν Μέι, “προφανώς όσοι κάνουν τέτοιου είδους κριτική, δεν είδαν την ταινία”. Επίσης, το άρθρο έχει λανθασμένη πληροφόρηση. Ο Singer ΔΕΝ παραιτήθηκε. Απολύθηκε λόγω κάκιστης σχέσης με τους ηθοποιούς και τους παραγωγούς, κάνοντας εν τω μεταξύ αλλεπάλληλα σκασιαρχεία. Για την ταινία και τις ιστορικές ανακρίβειες της, κάποιοι ξεχνούν πως είναι ταινία που πρέπει να πει μια ιστορία μέσα σε 2 ώρες, όχι ντοκιμαντέρ. Έχουν βγει αμέτρητα ντοκιμαντέρ για τους Queen, η ταινία έγινε υπό την επίβλεψη των Queen, και οι σκληροπυρηνικοί φαν, όπως και ο περισσότερος κόσμος, την ΛΑΤΡΕΨΕ. Και δεν είναι μόνο τα εισιτήρια που έκοψε.… Διαβάστε περισσότερα »

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!