σε , , ,

Πολύ Κακές Κριτικές: Ο Βασίλης Ραφαηλίδης είχε μισήσει το φιλμ “Το χώμα βάφτηκε κόκκινο”

Αστεία, σφαγιαστική κριτική της ταινίας του Βασίλη Γεωργιάδη από τον αξεπέραστο συγγραφέα και κριτικό κινηματογράφου

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης

Τόσα χρόνια που μαζεύω κακές κριτικές και τις δημοσιεύω σ’ αυτήν τη στήλη, ποτέ δεν βρήκα κάποια που να είναι τόσο ενδιαφέρουσα.

Και εξαιτίας του Βασίλη Ραφαηλίδη, του αιρετικού διανοητή που όμοιός του δεν υπήρξε, δυστυχώς, ακόμα, αλλά και εξαιτίας του format της κριτικής.

Κάποιος καλός και δημιουργικός άνθρωπος μετέτρεψε την γραπτή κριτική σε ένα multimedia οπτικοακουστικό θέαμα, με τις λέξεις του Ραφαηλίδη, τις εικόνες της ταινίας και τη μουσική του Ροζ Πάνθηρα απ’ τον Bobby Mc Ferrin.

Ιδού:

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πολύ Κακές Κριτικές: «Νύχτα τρόμου» ζήσαμε με τον Γιάννη Μπέζο

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Μέλος
Baron Von Sternberg

Τον παρακολουθούσα ανελλιπώς, τότε που έγραφε στα ΝΕΑ. Ήταν απόλαυση, λίγο ένοχη, γιατί περίμενα ακριβώς είτε το (αστείο) σφάξιμο κάποιων ταινιών, είτε τη δοξολογία κάποιων άλλων. Στην πρώτη κατηγορία ανήκαν πχ οι ταινίες του Φελίνι. Θυμάμαι πως στην κριτική του “Αμαρκόρντ” τον είχε αποκαλέσει γλυκανάλατο ποιητίσκο γιατί ο Φελίνι δεν έκανε ανάλυση της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης στην εποχή που περιγράφει. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκε κάθε προπαγανδιστικό σκουπίδι που ερχόταν από τη Σοβιετία. Πχ το ασήμαντο “Πριμ”, για το οποίο ο Ραφαηλίδης επεφύλαξε την πιο εγκωμιαστική κριτική του. Η κριτική του Ραφαηλίδη ήταν σίγουρα αυτή που έστειλε πλήθη (και μαζί τους και… Διαβάστε περισσότερα »