σε ,

Πώς γίνεται να είναι τόσο ζεν ο Bill Murray;

«Θέλω να είμαι εδώ, να ζω πραγματικά την στιγμή»

Ο Bill Murray είναι ένας ηθοποιού που στην έχει καταρρίψει πολλά κλισέ στη διάρκεια της καριέρας του. Σε μια συνέντευξη του με τον Charlie Rose το 2015, ο Murray λέει ότι κάποτε δέχτηκε ένα τηλεφώνημα στη μέση τη νύχτας από την μεθυσμένη αδελφή ενός φίλου, που του είπε: «Δεν έχεις ιδέα πόσα μπορείς να πετύχεις Bill, αν μπορούσες, θα πετύχαινες τόσα πολλά». Αλλά στον μισοκοιμισμένο Murray, η φωνή της ακούστηκε σαν να ήρθε μέσα από όνειρο, λέει το openculture.

Μέσα στη μέθη της, η γυναίκα αυτή μίλησε κατευθείαν σε μια έντονη επιθυμία του Murray: «θα ήθελα να είμαι παρών, να δω πόσο καιρό μπορώ να ζήσω τη στιγμή. Να μην αποσπώ την προσοχή μου και να μην αλλάζω κανάλια στο μυαλό και το σώμα μου, να είμαι, ξέρεις, στο δικό μου κανάλι.» λέει ο ηθοποιός. «Όλα υπάρχουν στο σώμα μας, ό, τι έχουμε, το μυαλό, το πνεύμα, η ψυχή, τα συναισθήματά, όλα αυτά εμπεριέχονται στο σώμα μας, όλες οι ευκαιρίες που θα έχουμε ποτέ.»

Δείτε τη συνέντευξη

Ο Murray είχε μιλήσει για τη σημασία του σώματος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το προηγούμενο έτος. «Πόσο βάρος έχετε;» ρώτησε το ακροατήριό του εκεί, οδηγώντας τους σε έναν αυτοσχέδιο διαλογισμό. «Προσπαθήστε να αισθανθείτε το βάρος στο κάθισμά σας. Αν μπορέσετε να αισθανθείτε το βάρος στο σώμα σας, αν μπορέσετε να επανέλθετε σε μια προσωπική ταυτοποίηση, μια πολύ προσωπική ταυτοποίηση, που είναι η εξής: Εγώ είμαι. Είμαι εδώ τώρα.» Ο Murray προσέγγισε την ιδέα αυτή διαβάζοντας τα γραπτά του ελληνο-αρμένιου Σούφι μυστικιστή George Ivanovich Gurdjieff.

Ο Gurdjieff πίστευε ότι οι περισσότεροι από εμάς ζούμε τη ζωή μας σε μια κατάσταση ύπνωσης, χωρίς ποτέ να αγγίζουμε την κατάσταση της ανώτερης συνείδησης που θα μας επιτρέψει να αντιληφθούμε πιο καθαρά την πραγματικότητα και να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας. Τα τελευταία χρόνια, ο Murray έχει αναλάβει αυτό τον ρόλο για τον εαυτό του, θέλοντας να ξεπεράσει τα όρια της διασημότητας για να γίνει κάτι σαν πνευματικό σύμβολο. «Αν η ζωή συμβαίνει και την αποφεύγεις, δεν έχεις να προσφέρεις τίποτα στον κόσμο», λέει. «Πρέπει να εμπλακείς. Και αν εμπλακείς, θα μπορέσεις να ανακαλύψεις δυνατότητες που ποτέ δεν πριν δεν είχες υποψιαστεί.»

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Απάντησε στα 10 μεγαλύτερα φιλοσοφικά ερωτήματα και ανακάλυψε ποιος είσαι

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε