σε , ,

Πώς κατάφερε να επιβιώσει τελικά η γάτα που θάφτηκε στο χιόνι

Η Fluffy είχε μεταφερθεί στην κλινική ζώων αναίσθητη και παγωμένη

Μια απίστευτη ιστορία, με πρωταγωνίστρια μία γάτα, έφερε στο φως κλινική ζώων στην Μοντάνα των ΗΠΑ. Το κτηνιατρείο δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook την ιστορία της Fluffy, που είχε μεταφερθεί εκεί αναίσθητη και παγωμένη, σύμφωνα με το boredpanda

 

Η γατούλα είχε τραυματιστεί και θάφτηκε στο χιόνι από την κακοκαιρία που επικρατούσε με συμπτώματα υποθερμίας, ενώ είναι άγνωστο το χρονικό διάστημα το οποίο παρέμεινε σκεπασμένη από χιόνι και πάγο, χωρίς τροφή και νερό.

Όταν το προσωπικό μέτρησε τη θερμοκρασία της Fluffy στην κλινική, ήταν τόσο χαμηλή που δεν καταγράφηκε καν σε θερμόμετρο με κατώτατο όριο 32 βαθμούς. Η φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος μιας γάτας είναι περίπου 38 βαθμοί.

Ξεκίνησαν αμέσως την απόψυξη της με διαφορετικές μεθόδους. Αρχικά με ζεστό νερό για να λιώσει το χιόνι και τον πάγο και στη συνέχεια με ζεστές πετσέτες, στεγνωτήρες μαλλιών, μαξιλάρια θέρμανσης και, όταν η θερμοκρασία της ήταν αρκετά υψηλή χρησιμοποίησαν καθετήρα για την εισαγωγή υγρών.

Μετά από δύο ώρες, η θερμοκρασία της εξακολουθούσε να είναι πολύ χαμηλή, έτσι την πήγαν στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης. Εκεί, μετά από μερικές ακόμη ώρες, η θερμοκρασία της άρχισε πια να αυξάνεται.

Τελικά, η περιπέτεια της Fluffy είχε αίσιο τέλος, καθώς μετά την φροντίδα από τους κτηνιάτρους,  χαίρει άκρας υγείας. «Αυτό που την βοήθησε περισσότερο ήταν ότι οι ιδιοκτήτες της δεν δίσταζαν λεπτό όταν την βρήκαν σε αυτή την κατάσταση. Έκαναν το σωστό. Την έφεραν αμέσως σε μας. Την αγαπούν και ενδιαφέρονται πολύ για αυτήν, όπως κι εμείς. Γνώριζαν ότι η μεταφορά της στο γιατρό ήταν η καλύτερη επιλογή», λένε οι υπεύθυνοι της κλινικής.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΥΙΖ: Γάτες ή Γάτοι; Μπορείς να ξεχωρίσεις τα αρσενικά απ’ τα θηλυκά γατιά;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση